Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Шопинг - Лондон

Да пазаруваш в Лондон означава да си стратег. Не е лесно да се обиколят множеството магазини и бутици в града. Опитайте се да се фокусирате в една зона за пазаруване и си обуйте удобни обувки.

Улиците Oxford и Mayfair

Улица Oxford е улицата на търговските вериги, с едно изключение: Selfridge's. Това е най-големият универсален магазин, който след много трансформации се е превърнал в луксозния универсален магазин на Лондон. На Oxford ще откриете модни бутици, технологии, стоки за дома и какво ли още не. Близо до улица Oxford се намира Mayfair. Там ще намерите интересни, и отново луксозни, бутици.

Soho и Covent Garden

Soho е истински лабиринт. Никога не излизате на мястото, на което си мислите, че ще излезете. Има доста и интересни магазини, така че се подгответе за сериозно носене на пазарски чанти. Много от магазините на Covent Garden са насочени към тийнейджърите, особено тези, които са запалени по скейт и улична мода. Там можете да прекарате часове из покритите базари

Chelsea, South Kensington и Knightsbridge

В тези зони ще намерите марки от висотата на Prada, Gucci, Giorgio Armani, Dolce & Gabbana, Fendi, както и много добри магазини за мебели и интериорен дизайн.

Liberty

Модният универсален магазин може да бъде намерен на улица Regent и предлага играчки, бижутерия, мебели, ориенталски килими и много други неща.
Адрес: Regent Street

Уебсайт: www.liberty.co.uk

Има и множество пазари в Лондон, някои от които са световноизвестни. Ако имате време, посетете някой от тях, няма да съжалявате.

Пазар Greenwich

Уникално изкуство и занаятчийски творения ще намерите именно тук и никъде другаде. Разходете из 120-те сергии, насладете се на континенталната храна и ако имате време, послушайте музикантите от колежа по музика Тринити, който се намира наблизо.

Harrods

Оттук можете да си закупите действително всичко – мебели, електроника, домашни любимци, книги и др. Лондончани обичат да се концентрират върху две неща – храна и облекло. Магазинът за храна е легендарен, с декори в старинен стил и огромни секции за хляб, зеленчуци, меса, кафе и чай. Магазините за дрехи са едни от най-добрите в града. Тук ще намерите всякакъв тип облекла.

Адрес: 87 - 135 Brompton Road, SW1

Уебсайт: www.harrods.com

Забележителности около Лондон
Свързани Пътеписи за Лондон
Виза за Великобритания за чуждестранни граждани
от 800 лв.
Виза за Великобритания за чуждестранни граждани
0 нощувки
Без транспорт
Виза за Великобритания за чуждестранни граждани
от 800 лв.
Виза за Великобритания за чуждестранни граждани
0 нощувки
Без транспорт