Заведения - Мадрид

Хранене

Разнообразието от кулинарни традиции от целия Иберийски полуостров се събира по такъв начин в Мадрид, че експертите обсъждат дали се е родил чисто нов кулинарен стил. Кухнята на столицата е обогатена от имигранти от Андалусия, Галисия, Астурия и много други региони.

Освен характерните за цяла Испания ястия, които ще откриете навсякъде и в Мадрид, столицата си има собствени специалитети. Като например галинехас (gallinejas) и ентресихос (enetresijos) - два вида агнешко, изпържено в собствена мазнина. Опитайте и кайос а ла мадриленя (Callos a la Madrileña) - телешко шкембе, приготвено подобно на начина, по който го правят на Балканите. Ореха де сердо (Оreja de cerdo) са свински уши, изпържени с чесън.

Въпреки че не се намира на морския бряг, Мадрид се слави с превъзходната си морска храна, която обаче е и на съответната цена.

Кафенета

Лежерната кафе култура на Мадрид бързо ще ви хареса. Сутрините обикновено започват с кафе кон лече - кафе с мляко, обикновено придружено от кроасан. През деня се пие еспресо, особено след хранене, а след обилна вечеря можете да поръчате или силно еспресо, или кафе карахило - кафе с глътка испански алкохол вътре.  

Барове и нощен живот

Гениалните испанци смятат, че когато пиете, не е редно това да става без мезе, затова в повечето барове сервират храна – обикновено тапас. Нощният живот в Мадрид започва по-късно, отколкото в много други градове - местните дискотеки обикновено започват да се пълнят след 2 или 3 часа.

Забележителности около Мадрид
Свързани Пътеписи за Мадрид
МАДРИД - БАРСЕЛОНА - ВАЛЕНСИЯ
от 1245 лв.
МАДРИД - БАРСЕЛОНА - ВАЛЕНСИЯ
0 нощувки
Самолет
МАДРИД - БАРСЕЛОНА - ВАЛЕНСИЯ
от 1245 лв.
МАДРИД - БАРСЕЛОНА - ВАЛЕНСИЯ
0 нощувки
Самолет