Транспорт - Малага

Летище

Най-близко е международното летище Малага, което се намира на 10 км от града и предлага добри връзки с цялото крайбрежие на Коста дел Сол. След като кацнете, можете да вземете няколко автобуса до Малага и близките градое (всички спират пред Терминал 3).

Единият е директен до Автогара Марбейа (Marbella). Билетът за него струва около 10 евро, а пътуването отнема около 45 минути. През лятото автобусът потегля приблизително на всеки час, но зимата може да ви се наложи да почакате и повече от два часа. 

Директен автобус има и до Естепона (около 15 евро за билет), потегля три пъти дневно. Автобусът за Ронда потегля само сутрин в 6:30 часа.

Автобус A Express (номер 75) свързва летището и центъра на Малага, като билетът струва около 3 евро, а пътуването отнема около 25 минути. Автобусът се движи денонощно.

Бърза и удобна връзка към някои от курортите в Коста дел Сол имате с влака С1 от Терминал 3, който се движи до Малага, както и до Торемолинос (ок. 10 минути), Беналмадена (ок. 17 минути) и Фуенхирола (ок. 35 минути). Билетът е между 2 и 3 евро.

Уебсайт: http://www.aena-aeropuertos.es/csee/Satellite/Aeropuerto-Malaga/en/

Автобуси

Автогарата в Малага се намира до жп гарата, на около километър от центъра. Можете да се придвижвате с лекота до останалите градове в Коста дел Сол, както и до населени места в цяла Испания. Разписанието на автобусите и информация за цената на билетите можете да видите на сайта: www.ctsa-portillo.es

Влак

Жп гарата се намира на около километър западно от центъра. Оттам има високоскоростни влакове за Мадрид и Барселона. Между Малага и Фуенхирола, както и между Малага и Ронда се движи крайбрежна електричка. За разписание и билети: www.renfe.com

Автомобил

Ако решите да наемете автомобил от летището, шофирайте внимателно, тъй като крайбрежният път А7 е известен като "пътя на смъртта" заради големия брой катастрофи.

Ферибот

От Малага до испанския автономен град Мелила (намира се в Северна Африка, изцяло обграден от територия на Мароко) се движи няколко пъти дневно ферибот. Цената на двупосочен билет е около 35 евро. Резервирайте рано.

Уебсайт: www.trasmediterranea.es

Забележителности около Малага
АНДАЛУСИЯ И ГИБРАЛТАР
от 1269 лв.
АНДАЛУСИЯ И ГИБРАЛТАР
4 нощувки
Самолет
АНДАЛУСИЯ И ГИБРАЛТАР
от 1269 лв.
АНДАЛУСИЯ И ГИБРАЛТАР
4 нощувки
Самолет