Забележителности - Мармарис

Турска баня

Къпането в турска бяна (хамам) е истинско преживяване, когато го направите в автентична среда. Хамамът в Мармарис се намира зад джамията на пазара. Обикновено мъже и жени се къпят отделно, но за туристи се правят изключения.

Тел. +90 252 - 412 4406

Крепостта в Мармарис

Малката крепост, намираща се на пристанището, е построена през 1522 г. Днес е възстановена и си заслужава да я разгледате, дори само заради гледката, която се разкрива към Мармарис. В музея на крепостта има древни предмети и средновековни оръжия.

Тел. +90 252 - 412 1459

Остров Дженнет (Cennet adasi)

Буквално означава "Райският остров", въпреки че на практика е полуостров, до който обаче не може да се стигне по суша. На острова има пещера, чийто единствен вход е откъм морето. Качете се на някоя от лодките (всяка може да вози до 20 души), които се намират на крайбрежието до центъра. Запазете си място поне един ден по-рано, всички лодкари ще се опитат да ви убедят да си вземете точно тяхната обиколка, но като цяло туровете не се различават. Еднодневна екскурзия до остров Дженнет струва около 25 турски лири на човек.

Остров Седир (Sedir Adasi)

Известен е още като Островът на Клеопатра. Неговият плаж е със златист пясъчен плаж, какъвто няма никъде другаде в Средиземноморието. Според легендата Марк Антоний е проръчал да донесат този пясък от Египет за медения му месец с Клеопатра. Учени са доказали, че това не е вярно, но въпреки това изнасянето дори на шепа пясък от този плаж е забранено - преди тръгване трябва задължително да си вземете душ, а кърпите и обувките са забранени.

Няколко пъти на ден лодки отплават за остров Седир от пристанище край северната магистрала за Акяка (Akyaka), Гьокова (Gokova) и Мула (Mugla), на около 10 км северно от Мармарис. Оглеждайте се за кафяв знак с надпис "Sedir Adasi". Билет за отиване и връщане струва 10 турски лири, вход за острова - 10 турски лири. Заведението на острова не продава алкохол, но е разрешено да си донесете собствен.

Фетие

Фетие (Fethiye) се намира на около 130 км от Мармарис. Разположен е на западния бряг на залива Фетие. Курортът е предпочитано място за отдих и почивка и любимо място на парапланеристите.

Родос

Гръцкият остров Родос е популярна дестинация от Мармарис. Пътят до там е само един час с ферибот, двупосочен билет в рамките на един ден е 35 евро.

Разписание и допълнителна информация: www.rhodes.marmarisinfo.com

Забележителности около Мармарис
Свързани Пътеписи за Мармарис