Транспорт - Марса Алам

Летища

Летище Марса Алам (летищен код RTF) се обслужва и от вътрешни, и от международни авиокомпании. To e централно разположенo, с таксита на разположение, които не взимат скъпо. Например от летището до центъра на Марса Алам краткото пътуване струва 10 египетски паунда (EGP) за около 20 мин. Внимание - има обикновени таксита и "туристически" таксита, които взимат двойно. Подминете купчината таксиметрови шофьори на изхода на летището и вървете, докато не стигнете шофьори, които седят в автомобилите си. След това спазарете цената с тях преди да се качите.

Можете да наемете и автомобил от летището.

Летището няма уебсайт.

Обществен транспорт

Има влакове, които се разделят на две категории – с климатик и без. Удобни са за пътувания до близките градове (ЖП администрация: +20 (0)2 5753 555). Местните автобуси (Upper Egypt Bus Transport Company, tel: +20 (0)95 2447 467) и такситата обслужват най-близките точки.

Таксита

Може да си хванете такси пред летището, жп и автогарите в Марса Алам. Винаги първо уговаряйте цената преди да тръгнете. Шофьорите тръгват чак, когато таксито се напълни, т.е ще пътувате с други клиенти. Ако искате да се возите сами, ще трябва да платите допълнително.

 

Забележителности около Марса Алам