Забележителности - Милано

Дуомо (Il Duomo)

Катедралата е символ на Милано. Строежът й е започнал през 1386 г. и не е бил завършен в продължение на 500 години. Тя е шедьовър на късния готически стил. Фактът, че този стил не се среща никъде другаде в Италия, прави катедралата още по интересна.

Билет за изкачване до терасата на покрива: 9/13 евро (пеша/ с асансьор). За подробности и работно време вижте сайта на катедралата.

Адрес:  Piazza Duomo

Уебсайт: www.duomomilano.it

Кралският дворец (Palazzo Reale)

Намира се точно срещу Дуомо и обикновено има много интересни изложби. Вижте актуални изложби, цени на билети и работно време на сайта на двореца. 

Уебсайт: www.palazzorealemilano.it

Тайната вечеря (Cenacolo Vinciano)

Не пропускайте да посетите дома на една от най-известните художествени творби – „Тайната вечеря” на Леонардо да Винчи. Не е възможно просто да отидете и да я видите. Трябва задължително да си запазите билет онлайн, обикновено няколко седмици до няколко месеца по-рано. Влиза се в определения на билета ви час и имате ограничено време за разглеждане.

Адрес:  Piazza Santa Maria delle Grazie 2

Официалният уебсайт за купуване на билети: cenacolovinciano.vivaticket.it

Операта Ла Скала (Teatro alla Scala)

Освен да гледате постановка, можете да разгледате музея на операта - вход 5 евро. Работно време; 9:00 - 12:30 и 13:30 - 17:30 (всеки ден). Адрес: Largo Ghiringhelli 1, Piazza Scala

Уебсайт: www.teatroallascala.org

Замъкът Сфорца (Castello Sforzesco)

Построен през 1368 г., през вековете е използван и като крепост, и като имение. Вход свободен.

Музеят към замъка работи между 9:00 и 17:30 часа (с изключение на понеделник). Намира се на 300 м от метростанция Кадорна (Cadorna). Информация за работно време и билети вижте на сайта на замъка.

Уебсайт www.milanocastello.it

Пинакотека ди Брера (Pinacoteca di Brera)

Милано няма толкова художествени съкровища като Венеция или Флоренция, но не изостава с много. Градският музей показва творби от Мантена, Джовани Белини, Браманте и Караваджо, както и много други. Информация за работно време и билети вижте на сайта на музея.

Адрес: Via Brera 28

Уебсайт: www.brera.beniculturali.it

Стадионът Сан Сиро (San Siro)

Двата градски топ отбора на Серия А, Интер и Милан, привличат множество отдадени фенове на техния съвместен домашен стадион. Сан Сиро приема и много други събития освен мачовете. Там е единствения музей на футбола в цяла Италия.

Адрес: Stadio San Siro, Via de Piccolomini

Уебсайт: www.sansiro.net

Музей на науката и технологията "Леонардо да Винчи" (Museo Nazionale della Scienza e della Tecnologia "Leonardo Da Vinci)

Невероятен интераткивен музей, в който можете сами да направите експерименти, които да обяснят природните закони. Работно време: 9:30 - 17:00 (уикенди и национални празници - до 18:30 часа). Вход: 10 евро.

Уебсайт: www.museoscienza.org

Триенале (Triennale)

Арт пространство, дом на Триеналето в Милано и редица други изложби. Работно време: 10:30 - 20:30 (в четвъртък и петък - до 23:00, с билет от 13 евро получавате вход + аперитив). Вход: 8 евро.

Адрес:  Viale Alemagna 6 (метростанция Cadorna-Triennale)

Уебсайт: www.triennale.org

Триенале Бовиза (Triennale Bovisa)

Това ново културно пространство беше наскоро открито в близост до гара Бовиза. Представя изложби на съвременно изкуство, има и книжарница.

Уебсайт: www.triennalebovisa.it

Каналите на Навили

Макар каналите да не са първото нещо, за което се сещате като кажете Милано, градът си има квартал с водни канали. Създадени са по проект на Леонардо да Винчи за по-лесно транспортиране на материалите за строежа на Дуомо. Районът на Навили е пълен с кафенета, барове и малки магазинчета. 

Парк Семпионе

Починете си и се порадвайте на уличните артисти в едно от най-зелените места на Милано. Има влакчета за децата, пързалка за кънки и безкрайни зелени поляни.

Забележителности около Милано
Свързани Пътеписи за Милано
Най-ниски цени: Милано със самолет
от 358 лв.
Най-ниски цени: Милано със самолет
3 нощувки
Самолет
Най-ниски цени: Милано със самолет
от 358 лв.
Най-ниски цени: Милано със самолет
3 нощувки
Самолет