Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Заведения - Милано

Милано предлага огромен избор от ресторанти – от суши барове до луксозни заведения, където кредитната ви карта ще олекне. Както е на повечето места в Италия, най-добра вечеря може да получите в не толкова екстравагантните ресторанти, а в тратория (trattoria), остерия (osteria) (разновидности на малки ресторантчета), предлагащи местни и национални специалитети.

Вечерта (приблизително от 19:00 до 21:00 часа) седнете във винен бар (enoteca) или ресторант за аперитиво, където обикновено с чашата вино ви предлагат безплатен бар с мезета, хапки и др. Внимание: не бъркайте аперитиво с безплатна вечеря. Това е социално събитие за срещи и разговори и веднага ще направите лошо впечатление, ако се опитвате да се натъпчете до пръсване. Кварталите Брера и Навили (Navigli) имат най-много барове и оживен нощен живот. За по-модерен вариант пробвайте района на Корсо Комо (Corso Como). 

Имайте предвид, че повечето заведения добавят такса обслужване към сметката ви (около 2 евро).

В Италия сладоледът се яде колкото и пастата. Това се е превърнало в начин на живот и в това няма нищо случайно - италианският сладолед се смята за най-вкусния на света.


 

Забележителности около Милано
Свързани Пътеписи за Милано