Шопинг - Мюнхен

Най-известният търговски маршрут е по улиците Neuhauser Strasse и Kaufinger Strasse, които се простират между площадите Karlsplatz до Marienplatz. Тук може да намерите големите магазини Karstadt и Kaufhof, както и множество малки магазини, продаващи бижута, аксесоари, техника и дрехи.  Ако искате по-изискани дрехи, посетете магазините Hirmer и Ludwig Beck. Ако продължите от Marienplatz към Sendlinger Strasse, ще намерите друг храм на дизайнерските дрехи – Konen. Срещу него пък е Sportscheck – най-големият магазин за спортни стоки. Има висококачествени магазини и на север от Marienplatz и Кметството. 

Може да започнете и от Dienerstrasse. Тук се намира Alois Dallmayr – деликатесен ресторант, към който има и кафене. Има безброй видове кафе, шоколад, ликьори и всякакви други неща за ядене. На Maffeistrasse е Lodenfrey – магазин специализиран в естествени палта, национални носии и дизайнерска мода. Тук може да останете с впечатлението, че за всеки един клиент има и асистент.

Едуард Майер е най-старият производител на обувки в Германия и има дори Кралски лиценз. Магазинът на марката се намира на Residenzstrasse 22. Други улици за луксозна мода или бижута са Theatinerstrasse и Maximilianstrasse. И най-накрая пазарът Viktualienmarkt може да събуди всичките ви сетива. Има много сергии за храна, предлагащи всичко - от сирене до дивеч и говеждо.

По Коледа не пропускайте да обиколите многобройните коледни базари в Мюнхен (за работното време и адрес на всеки потърсете информация в хотела си или в туристическия информационен офис).

Забележителности около Мюнхен
Свързани Пътеписи за Мюнхен