Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Събития - Москва

Март

Масленица

Масленица се отбелязва в продължение на една седмица преди Сирни Заговезни. Този празник е смесица от древните езически тържества за изпращане на зимата и по-късната християнска традиция. По време на Масленица в Москва всяка година се строи специално градче за празника с въртележки, традиционни руски игри и забави, шествия с руски кукери, улични музиканти и представления. По време на тържествата в изобилие се консумират традиционните за празника "блини" (палачинки). На самите Сирни Заговезни се иска прошка.

Май

Ден на победата

Всяка година на 9 май на Червения площад в Москва по повод Деня на победата срещу нацистка Германия се провежда мащабен военен парад с участието на руски и чуждестранни войски и въздушно шоу. Парадът е впечатляващ и привлича хиляди руснаци и чужденци.

Нощ в музея

Нощ в музея се е превърнала в традиционно за Москва събитие, когато цяла нощ над 150 музея и галерии в руската столица остават с отворени врати, а по улиците има специални събития. Провежда се около средата на май.

Уебсайт: museumnight.culture.ru

Юни

Московски международен открит фестивал на книгата

Всяка година в средата на юни се провежда летният Московски международен открит фестивал на книгата.

Уебсайт: moscowbookfest.ru

Декември

Фестивал на светлината

В навечерието на католическата Коледа (и тази по нов стил) в края на декември московските улици се превръщат в спектакъл, благодарение на Фестивал на светлината, в който стотици дървета биват украсени с празнични лампички. Имайте предвид, че в Русия Коледа се отбелязва на 7 януари.

Забележителности около Москва
Свързани Пътеписи за Москва