Транспорт - Несебър

Несебър е един от най-посещаването курорти на българското Черноморие.  Разположен е на около 40 км от Бургас , на 98 км от Варна и на 410 км от София.  

До красивия морски град има доста варианти за  придвижине, като разбира се най-удобно би било с личен автомобил.  Новоизградената пътна магистрала до Бургас прави пътуването с автомобил удоволствие. Пътищата са добре поддържани. През летния сезон в пиковите часове на деня са възможни задръствания.

Освен това дотам  може да се стигне  с помощта на автобуси, които  свързвата града е повечето големи градове в страната.  Автобусният транспорт в района е силно развит. С автобус може да достигнете всяка точка на България или да пристигнете оттам. Редовни градски автобуси обслужват Несебър и го свързват със Слънчев бряг, Равда и Влас. Пътуването между Бургас и Несебър може да се осъществи и по вода.
 

Несебър не разполага с ЖП гара. Най-близката се намира в Бургас, на около 40 км. Редовни автобуси свързват Бургаската ЖП гара с Несебър.


До морския град може да се стигне и с въздушен транспорт. Летище Бургас се намира на около 30 км, като разполага с незабавен транспорт до Несебър и околността.


Като един от най-посещаваните курорти на нашето Черноморие, Несебър е свързан с автобусни линии до много градове. Обикновено автобусите спират на т.нар. спирка Аптека.

От София за Несебер ежедневно  пътуват  автобуси  от Централна автогара София .

Редовен транспорт свързва Бургас и Поморие с Несебър и Слънчерв бряг. Поради многото туристи тук има традиционни за морето частни превозвачи и таксита. Цените са умерени. Има воден транспорт до Бургас, често могат да се наемат местни превозвачи по вода до различни точки на залива.


Локалният транспорт в Несебър е огранизиран с мини влакчета, които свързват старата с новата част. Из Стария град можете да се предвижвате и  пеша.

Таксиметровите автомобили в района предлагат изключително гъвкав и удобен начин за придвижване във всяко време на денонощието.

Забележителности около Несебър
Свързани Пътеписи за Несебър
Почивка в Созопол - хотел Вила Лист 4*
от 40 лв.
Почивка в Созопол - хотел Вила Лист 4*
1 нощувки
Собствен превоз