Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Шопинг - Ница

Във Франция не само че може да намерите добра храна, напитки и мода, но те са основите на живота в тази страна. Разнообразието на стоки по магазините определено е повлияно от френската елегантност, а модата – от съседна Италия. Уикендите в Ница минават бързо и лесно може да пренебрегнете пазаруването, а не трябва. Ако бързате, по-добре се съсредоточете върху няколко определени улици.

Notre-Dame-Jean-Médecin - rue de Paradis

Първо се разходете по тази улица. Тук на места като Bisque-Bisque Rage може да намерите стоки за деца на доста ниски цени. При базиликата завийте по улица Jean-Médecin - тук ще намерите много от водещите марки, като добавка към това има и много заведения, в които може да си починете. След това продължете по улица de la Liberté, където цените започват значително да се повишават.

Rue St-François de Paule-Préfecturerue - rue Droite

На улица St-François de Paule може да си вземете от прочутия алжирски зехтин или черни кралски трюфели. Трябва да споменем и магазина за сладки - Maison Auers. Разгледайте и пазара за цветя (Marché aux Fleurs) – ще го видите като завиете по улица de la Préfecture. Не пропускайте и антикварния бутик. Ако улица Cours Saleya е сърцето на Ница, то улица Droite е нейната артерия. Разходете се по нея, разгледайте някоя от многото художествени галерии или някой от сувенирните магазини, а може и просто да си починете в някое кафе.

Mamac- Gioffredo-Gubernatis - Masséna

След като сте разгледали Музея за модерно и съвременно изкуство и сувенирния магазин там, разходете се по улица Defly до улица Gioffredo. Тук има почти всичко – от мебели до шапки. Мръднете и до улица Gubernatis, ако не за друго, то поне да си вземете няколко бутилки вино. Ако все още не сте открили нещо за себе си, отидете до търговския център Galeries Lafayettе.

Galeries Lafayette

Тук ще намерите голяма част от това, което страната може да ви предложи откъм облекло и сувенири. Освен това се намира и на централно място, няма начин да го пропуснете. Много добре е да дойдете по време на големите разпродажби през януари и юли.

Адрес: 6 av Jean Médecin

Monoprix

Благодарение на секциите си за облекло и храна, през последните години този мол достигна статус на божествено място. Тук може да намерите разнообразие от стоки и то на добри цени. Оглеждайте се за тяхната специализирана марка, особено на щандовете за деликатеси.

Адрес: 42 av Jean Médecin

FNAC

Все повече туристи откриват FNAC. Тук може да си напълните куфара с френска музика и филми. Персоналът обича да помага като ги попитате: „Моля ви изберете ми петте най-добри диска с хип-хоп/джаз музика в момента”. Освен това до него е и магазинът Fnac-Eveil, където има всякакви образователни играчки за деца.

Адрес: Centre Nice-Etoile 44-46, ave Jean Médecin

Забележителности около Ница
Екскурзия до Ница 4 нощувки със самолет
от 580 лв.
Екскурзия до Ница 4 нощувки със самолет
4 нощувки
Самолет
Екскурзия до Ница 4 нощувки със самолет
от 580 лв.
Екскурзия до Ница 4 нощувки със самолет
4 нощувки
Самолет