Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Забележителности - Ница

Целият свят завижда на французите за качеството им на живот, а французите завиждат на жителите на Ривиерата за живота им на брега на морето. Ница комбинира най-доброто от двата свята. Тук може да намерите малки провинциални площади, където с часове да седите на по чаша кафе, но ще откриете и известни музеи, паркове и катедрали.

Парк за цветя Феникс (Phoenix Parc Floral de Nice)

Най-голямата зимна градина в света. Тук на седем хектара площ може да видите седем различни тропически климата (всичките влажни), както и 2500 различни растения. Разходете се в сянката на почти непознати палми, ще видите папагали и маймуни и ще помиришете хиляди цветя.

Адрес: 405, Promenade des Anglais

Уебсайт: www.parc-phoenix.org

Национален музей на Марк Шагал (Musée National Marc-Chagall_

Музеят е построен след консултация с художника Марк Шагал, а основната тема в музея е библейското изкуство. Тук също се показват и изложби на еврейско изкуство. Актуална информация за работно време и билети вижте на уебсайта на музея.

Адрес: Avenue du Dr Menard

Уебсайт: en.musees-nationaux-alpesmaritimes.fr

Музей на модерното и съвременното изкуство (Musée d’art Moderne et d’art Contemporain)

В този музей, известен като център за поп арт, са изложени творби на съвременни художници, но и картини на Анди Уорхол и Пикасо.

Адрес: Promenade des Arts

Уебсайт: www.mamac-nice.org

Музей Матис (Musée Matisse)

Трябва да ви го кажем: тук няма да намерите някои от най-добрите творби на Анри Матис. Всички те са в САЩ. От друга страна пък, ще може да проследите развитието на един гений – от младежките произведения до последните творби на художника. Като добавка към това червената къща, в която е разположен музеят, също е много красива и си заслужава да се види.

Адрес: 164 avenue des Arènes

Уебсайт: www.musee-matisse-nice.org

Вила Арсон (Villa Arson)

Това е център на модерното изкуство в Ница, даже може да го наречете изкуство в реално време. Това е едновременно художествена школа и изложбен център, излагащ творби на настоящи и бивши студенти. Може да видите и художествени изпълнения.

Адрес: 20 avenue Stephen Liegard

Уебсайт: www.villa-arson.org

Катедралата на Ница

Катедралата е шедьовър на бароковата архитектура. Насладете се на орнаментите и красивите фрески под освежаващата прохлада. А отвън – блестящите цветове на купола са я превърнали в един от символите на Ница.

Адрес: 3, place Rossetti

Руската православна катедрала Свети Николай

По времето на руските царе мнозина са идвали на Френската ривиера, за да харчат парите си, но не забравяли да отидат на църква в неделя сутрин. И днес нещата не са се променили много, а църквата е чудесно реставрирана. 

Адрес: Avenue Nicolas II

Какво да видите около Ница

Ница е в центъра на рая. От площад Масена (Masséna) тръгват автобуси към много места във Франция. Само за няколко евро ще се озовете в някое уютно провинциално селище.

Сен Жан Кап Фера (St Jean Cap Ferrat)

Полуостровът, който изпъква в Средиземно море, се намира само на няколко километра западно от Ница. Това е място за милиардери. Плажовете са отворени за всеки. В центъра на полуострова се намира екстравагантният розов дворец на баронеса Беатрис де Ротшилд. Днес е музей и е заобиколен от седем цветни градини. Отворен е за посетители.

Антиб (Antibes)

Това е най-големият град в крайбрежните Алпи и е популярна туристическа дестинация. Тук може да пробвате както местните обичаи, така и водни спортове, да видите историята и нощния живот, архитектурното наследство и фестивалите.

Ез (Eze)

Малко селце в планината, където може да срещнете принца на Монако – принц Албер ІІ.

Пейон (Peillon) и Пей (Peille)

Пейон е едно от най-известните провинциални селца, разположено на върха на планината. Ако не сте се уморили да се разхождате из малките улички, може да отидете до Via Ferrata в съседното Пей. Тук може да пробвате планинско катерене, преходи през пресечен терен, както и ходене по въже над пропаст. Намира се на 22 км от Ница.

Забележителности около Ница
Екскурзия до Ница 4 нощувки със самолет
от 580 лв.
Екскурзия до Ница 4 нощувки със самолет
4 нощувки
Самолет
Екскурзия до Ница 4 нощувки със самолет
от 580 лв.
Екскурзия до Ница 4 нощувки със самолет
4 нощувки
Самолет