Заведения - Ню Йорк

Хранене

Конкуренцията между баровете и ресторантите в Ню Йорк е ожесточена. Всеки ден се отварят нови заведения и всеки трябва да се отличава с нещо от останалите за да оцелее. Ще бъдете очаровани от разнообразието на кафета, горещи шоколади, вина или десерти в едно меню. Ще се учудите още на това колко специализирани заведения има за кексове, пудинги, сурова храна или уиски например. Това е рая за потребителите, в които има огромен избор.

Докато легендарните ресторанти привличат нюйоркчани, туристите са по-смели и предпочитат етническите ресторанти. Обикновено на сервитьорите се оставя бакшиш 15 – 20%.

Ресторанти

Pastis

Pastis е френско бистро с истинска парижка атмосфера. През лятото можете да се насладите на прекрасната, но често претъпкана тераса. Това е добро място за късна вечеря и място, където да видите знаменитости.

Уебсайт: www.pastisny.com

Little Owl

Little Owl е малко, но романтично и уютно местенце. Сервират прекрасни ястия на разумни цени. Интересен детайл за сградата е, че в нея се е снимал сериала „Приятели“.

Уебсайт: www.thelittleowlnyc.com

The Grey Dogs Coffee

Очарователно и популярно кафене и ресторант разположени в сърцето на Грийнуич. Добро място, което да посетите ако сте наистина гладни (имат богат избор от закуски) или ако имате нужда от силно кафе с богат аромат.

Уебсайт: www.thegreydog.com

Кафенета

City Bakery

Най-добрият горещ шоколад в града с домашно приготвени бонбони.

Уебсайт: www.thecitybakery.com

Bowery Poetry Club

Истинско кафе – книжарница, бар, театър и още нещо.

Уебсайт: www.bowerypoetry.com

TeaNY

Симпатично кафене и чаена къща. Има избор на закуски и обедни менюта. Сервират се и вкусни вегетариански сладкиши. TeaNY принадлежи на известния музикант и продуцент Моби.

Уебсайт: www.teany.com

Барове и нощен живот

Толкова много барове и толкова малко време. В Ню Йорк има множество добри барове и клубове, в които да изкарате една страхотна нощ.  По-голямата част от вечерта преминава покрай бара на заведението, но разбира се има и места, където може да се развихрите и да потанцувате сред много хора. В баровете в Ню Йорк не се пуши.

Brother Jimmy’s Bait Shack

Любимото заведение на студентите. Там ще намерите забавления и евтин алкохол.

Уебсайт: www.brotherjimmys.com

Sunburnt Cow

Австралийски бар със забележителен двор, в който се палят свещи.

Уебсайт: www.thesunburntcow.com

Забележителности около Ню Йорк
Свързани Пътеписи за Ню Йорк