Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Транспорт - Бали

Летище
Международно летище Бали Нгура Рай (Bali Ngurah Rai)  е на 13 км западно от центъра на Денпасар. На летището има много магазини, барове и ресторанти, обменни бюра, офиси за туристическа информация, туроператорски агенции, офиси за коли под наем и др.

Градските автобуси на Trans-Sarbagita и Damri са най-евтиният начин да стигнете до града – пътуването отнема около половин час. Разписание и билети може да си вземете от офиса за туристическа информация в залата за пристигащи на летището. Има и директни автобуси за Нуса Дуа. Препоръчително е да използвате услугите на такситата, разположени от лявата страна на терминал "Пристигащи". Тези таксита имат фиксирана цена, докато с другите таксита рискувате да бъдете измамени. Повечето от големите хотели също предлагат трансфер от и до летището с миниван или лимузина.
Уебсайт: bali-airport.com

Обществен транспорт
Многобройни бусове за обществен транспорт, известни като бемос (bemos - основно нарицателно за всяко превозно средство, което се използва за обществен превоз на пътници; това всъщност е минибус или ван с редове от седалки) пътуват по определени маршрути из града и останалата част на острова. Потеглят щом се напълнят и спират, където им кажете по маршрута. За повечето чужденци тази система е объркваща, а пазаренето за цена е истинско предизвикателство. Има и автобуси, които свързват основните градове на острова. И автобусите, и бемос могат да бъдат спрени където и да е по маршрута им.

Таксита
Градските таксита са сини и жълти. Може да си ги хванете на улицата от многобройните стоянки или да ви извикат от хотела. В сравнение с международните стандарти, тук такситата са евтини и доста по-удобни от бусчетата. Трябва обаче да бъдете готови да се пазарите за цената, въпреки че такситата имат таксиметрови апарати. Обикновено таксиметровите шофьори предлагат фиксирана цена за пътя. Много от шофьорите знаят малко английски.

Забележителности около Бали
Остров Бали - обиколен тур
от 2760 лв.
Остров Бали - обиколен тур
7 нощувки
Самолет
Остров Бали - обиколен тур
от 2760 лв.
Остров Бали - обиколен тур
7 нощувки
Самолет