Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Забележителности - Бали

Музеят Бали 

Музеят е един от най-добрите в Индонезия и има невероятна колекция от релефни цветни маски, кукли, керамика и платове, с които са известни балинезийските художници. Построен е през 1910 г. от холандците, но през 1917 г. е разрушен от заметресение. През 1920 г. музеят отново е възстановен, но се е използвал за склад. Благодарение на немския артист Уолтър Спайс през 1932 г. музеят възвръща функциите си и започва да съхранява и показва културата на Бали и местното население. Намира се в столицата на острова Денпасар.
Адрес: Jalan Mayur Wishnu, Taman Puputan

Дворецът Пемекутан (Pemecutan Palacе)
Дворецът Пемекутан е построен през ХVІ век и показва традиционната балинезийска архитектура. В него има и крило, в което все още живее благородническа фамилия от Денпасар. Намира се в близост до пазара Кумбасари (Kumbasari) в Денпасар.

Адрес: Jl Mh Thamrin No 2 Pemecutan Denpasar Barat

Храм-музей Пури Пемекутан (Puri Pemecutan Temple Museum)
Точно до двореца е храмът-музей Пемекутан. Този стогодишен храм притежава колекция от ценни древни кинжали и други оръжия, музикални инструменти и хиндуистки статуи.
Адрес: на ъгъла на Jalan Thamrin и Jalan Hasanuddin, Денпасар

Дворецън Сатрия (Satria Palace)
Този дворец се намира на 2 км от двореца Пемекутан. Ремонтиран е пред 1930 г. В двореца има голяма сцена, на която балинезийските танцьори пресъздават традиционен танц с кинжали, използвани през 1906 г. при войната срешу холандската колониална армия. На всеки 210 дни спрямо балинезийския календар в кралския храм се провежда специална танцова церемония. В близост до двореца е известният пазар за животни Сатрия (Pasar Satria).

Сафари и морски парк Бали (Bali Safari & Marine Park)

Този парк в района на Гианяр ви предлага да се разходите сред стотици животни, представящи местната фауна на Бали. Тук ще видите много защитени животни от остров Бали, сред които и впечатляващия суматрански тигър. Може да се включите в сафари в джунглата, 4 по 4 сафари, закуска с лъвове или нощно сафари. За билети и работно време вижте сайта на парка.

Уебсайт: www.balisafarimarinepark.com

Йога в Бали

Мнозина идват на остров Бали, за да преоткрият себе си или да засилят връзката между духа и тялото си. Много от йога центровете са разположени в Убуд, а някои се помещават в комплекси насред джунглата, където спокойствието е абсолютно.

Традиционни музика и танци
Всеки посетител трябва да види многобройните традиционни танци на Бали. В повечето големи хотели има представления, които са достъпни и за хора, които не са отседнали в тях. Всяка сутрин при Батубулан (Batubulan), североизточно от центъра на Денпасар, има представления на баронг танци. Шоуто на сенките (Wayang kulit) също се изпълнява често по хотелите и художествените центрове.

Тирта Ганга (Tirta Gangga)

Тирта Ганга, което буквално означава "вода от река Ганг" е красив бивш дворец, разположен на няколко километра от Амлапура. Прочут е с изящната си водна градина и с пейзажите от оризови полета, които го заобикалят. Водата от един от изворите се смята за свещена и се използва в церемонии в околните храмове. 

Уебсайт: www.tirtagangga.nl

Птичи парк Бали (Bali Bird Park)

Потопете се в птичия свят на Бали и отвъд  този парк с над 250 вида пернати обитатели. Тук ще видите и малка колекция от влечуги, сред които е и прочутият комодски варан. Информация за билети и работно време вижте на сайта на парка.

Уебсайт: www.balibirdpark.com

Забележителности около Бали
Сватба в Бали
от 3330 лв.
Сватба в Бали
0 нощувки
Самолет
Сватба в Бали
от 3330 лв.
Сватба в Бали
0 нощувки
Самолет