Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Заведения - Бали

Хранене
В Денпасар има много от традиционните заведения за хранене – варунги (warungs), обикновено разположени на открито. В тях се сервира пържен ориз и традиционни ясти за Бали. За да пробвате обаче най-доброто от балинезийската и интернационалната кухня, отидете до Семиняк (Seminyak) или Кута (Kuta). Някои от най-добрите западни и азиатски ястия може да намерите в хотелските ресторанти, които предлагат голям избор.

Бали е в ексклузивния списък с острови, които произвеждат Копи Луак (Kopi Luwak) - кафе, направено от кафеени зърна, които са изядени от местното дървесно животинче азиатска палмова цивета, а след като са преминали през храносмилателния му тракт, са изпечени като стандартно кафе. Ако сте в авантюристично настроение, поръчайте си чаша копи луак. За останалите - насладете се на обикновено кафе и на прясно изцедените плодови сокове, които ще откриете навсякъде. 

Барове и нощен живот
В Кута (Kuta) нощния живот е изключително вълнуващ. Ще намерите разнообразни възможности за забавление - от претъпкани дискотеки до интересни караоке барове и спокойни джаз клубове. Ако предпочитате коктейли и гледка към залязващото слънце, отправете се към някой от големите хотелски комплекси по крайбрежието.

 

Забележителности около Бали
Остров Бали - обиколен тур
от 2760 лв.
Остров Бали - обиколен тур
7 нощувки
Самолет
Остров Бали - обиколен тур
от 2760 лв.
Остров Бали - обиколен тур
7 нощувки
Самолет