Шопинг - Париж

Пазаруването в Париж означава известни дизайнери и луксозни марки. Ще намерите обаче и по-достъпни марки в големите обществени магазини и известните квартали. Има също и известни кулинарни институции, които заслужавват специално внимание.

Може да започнете от Le Carrousel Du Louvre – разделен на секции подземен магазин до известния музей. Без значение дали търсите музика, подаръци или облекло, тук ще намерите добре познати магазини, предлагащи качествени стоки. Близо до Ру де Риволи, той е забележим поради големия брой магазини за сувенири. На улица Смит 248 има книжарница от веригата WH Smith. Вдясно от Риволи е красивият площад Вендом, където милионерите си купуват бижута. Влизате в района на луксозните стоки. Оттук може да се насладите на разходка по Rue du Faubourg Saint-Honoré и Avenue Montaigne, където ще видите обновените или барокови прозорци на бутиците. Жените със сигурност ще харесат 213 Rue St-Honoré, един от най-интересните магазини, с най-свежите колекции на мода, аксесоари, музика. Мъжете може да пробват Харве на площад Вендом, най-старият бутик в Париж, продаващ качествени вратовръзки и ризи. Hermès, Lanvin на Faubourg Saint-Honoré и Jil Sander на Avenue Montaigne са също сред добрите магазини за мъже. Lalique на Rue Royale 11 се е превърнал в нарицателно за красота и качество на кристалните колекции и изящните стъклени изделия. В същият район са и гурме ресторантите Fauchon и Granterroirs.

Les Grands Boulevards (Hausmann)

В първи и втори район това е най-известната местност за пазаруване, дом на престижни магазини като Printemps Hausmann и галерия Лафайет. Те са забележими с разнообразието, което предлагат, както и със своята архитектура. Там ще намерите по-достъпни марки. Може да започнете с разходка от красивата Опера Гарние до бул. Хаусман.

Халите (Les Halles) и Маре (Marais)

Мястото е подобно на Ковънт Гардън в Лондон. Намира се в центъра на града, точно между Лувъра и Нотрдам. Молът Форум включва добри магазини в препълнен подземен комплекс. Това е добра дестинация за достъпни дрехи. Недалеч от еврейския квартал Маре, посещението му ще е интересно.

Шанз-Елизе (Champs-Elysées)

Туристическата алея има много вериги за бързо хранене, банки, офиси на авиокомпании, кина и молове, като футуристичната дрогерия Публик до Триумфалната арка. Заслужава си да спрете на парфюмерия Жерлан, с нейните извити стълби и вековна елегантност, както и на мегамагазина Върджин – огромна верига за музика и книги.

Покрай Сена

Една от най-интересните дейности в Париж е разходката по книжарниците на брега на река Сена. Ако имате време и добра способност да се пазарите, тук може да намерите някоя ценна стара книга или колекции от пощенски марки.

Le Bon Marché

Това е най-старото и постоянно търговско учреждение, топ дестинация за мода и стил. Козметика и мода за мъже и жени изпълват повечето магазини. Има и впечатляваща зона за хранене.

Галерия Лафайет (Galeries Lafayette)

Най-зрелищният обществен магазин с уникален стъклен купол. Тук ще намерите най-известните марки за облекло и козметика, както и най-голямата секция в света за мъжка мода. Също така има и магазини за играчки, бижута, домашни потреби и т.н.

Printemps Hausmann

Също като съперника си Лафайет има изключителна архитектура и облекло за мъже, жени и деца. Тук ще намерите над 200 марки.

Базарът пред кметството (Bazar de l’Hôtel de Ville)

Това е по-малко популярен, но все пак приятен и достоен за споменаване магазин. Има както добри стоки за дома, така и богат избор на облекло и принадлежности.

Битпазарът при Клинянкур (Marché aux Puces de Clignancourt)

През уикенда тук се стичат над 70 000 парижани, за да потърсят изгодни сделки за най-различни стоки – от качествени облекла до антикварни мебелировки.

Забележителности около Париж
Свързани Пътеписи за Париж
Екскурзия до Париж със самолет 4 нощувки
от 590 лв.
Екскурзия до Париж със самолет 4 нощувки
4 нощувки
Самолет
РАЗХОДКА В ПАРИЖ с круиз по Сена
от 980 лв.
РАЗХОДКА В ПАРИЖ с круиз по Сена
3 нощувки
Самолет
РАЗХОДКА В ПАРИЖ с круиз по Сена
от 980 лв.
РАЗХОДКА В ПАРИЖ с круиз по Сена
3 нощувки
Самолет
Екскурзия до Париж със самолет 4 нощувки
от 590 лв.
Екскурзия до Париж със самолет 4 нощувки
4 нощувки
Самолет