Заведения - Париж

Хранене

В Париж има богат избор на заведения. Всяко място си има своя собствена атмосфера и стил, без значение дали кухнята е местна или от целия свят. Все пак Париж е известен като столицата на кулинарията. Тук трябва да разнообразявате между ресторанти, бистра и брасиери (малки скромни заведения във френски стил). Бистрата обикновено са малки, със семпла обстановка, понякога с някакъв вид забавление. Брасиерите предлагат леки ястия с бира или вино, обикновено са евтини и имат кафе или бар. Те са подходящо място да пробвате висококачествените продукти на френската кухня на талантливите готвачи. Парижките ресторанти са истински посланици на добрия вкус, предлагащи невероятни съставки, допълвани от вино и сирене. Не се тревожете – има добри места за всякакви бюджети. Няма значение дали е бистро, ресторант или брасиера, ще се насладите на истински кулинарен фестивал с гурме ястия от целия свят.

Кафенета

Започнете деня си в едно от парижките кафенета с вкусен кроасан и еспресо или си починете след обяд на по чаша чай, или пък пийнете по нещо с приятели. Много кафенета са част от бистра или действат и като барове, предлагайки страхотна музика и разнообразие от напитки.

Барове и нощен живот

Парижкият нощен живот предлага много популярни барове с всякакви напитки и добра смесица от хора и музика, а понякога и диджеи на живо. Тук нощният живот е много оживен и вариращ. Намират се от хай тек дискотеки до скромни джаз клубове, все ще намерите нещо, което да ви пасва. Задължително пробвайте кабаретата за по-живо забавление.

Забележителности около Париж
Свързани Пътеписи за Париж
РАЗХОДКА В ПАРИЖ с круиз по Сена
от 980 лв.
РАЗХОДКА В ПАРИЖ с круиз по Сена
3 нощувки
Самолет
РАЗХОДКА В ПАРИЖ с круиз по Сена
от 980 лв.
РАЗХОДКА В ПАРИЖ с круиз по Сена
3 нощувки
Самолет