Събития - Приморско

Всяка година в Приморско се провежда национално оф-роуд състезание,  което се организира съвместно и под патронажа на Кмета и Общинския съвет на Община Приморско.

Удобното транспортно положение на Приморско, традиционността на мероприятието и съчетанието на Събора с прекрасната природа на черноморското крайбрежие са предпоставки  тук да се събират между 8000 и 10000 посетители.  Организира се и  изключително зрелищно като регламент състезание тип Траял с високопроходими автомобили. По своята същност това е преминаване за време при строг регламент на изключително трудни като релеф естествени и изкуствени препятствия.

Друг много интересен момент  е и Оф-роуд изложението, на което традиционно  се представят водещите в България фирми за доставка на оф-роуд оборудване и преработка на автомобили, много от официалните вносители на високопроходими автомобили, мотоциклети и ATV, а също така и фирми, представящи различно комуникационно, навигационно и въобще оборудване за автомобилите и свободното време.

По традиция   се прави и рок-концерт, както и множество конкурси  -  за най-добре тунингован джип, за майсторско шофиране, състезание за теглене на джип, демонстрации по майсторско шофиране и др.


Всяка година в Пиморско се организира и Международен фестиван на народното творчество.

Забележителности около Приморско
Свързани Пътеписи за Приморско