Забележителности - Пукет

Дневно посещение с лодка на остров Пхи Пхи (Phi Phi)

Това е една от най-добрите екскурзии от Пукет, за която трябва да си отделите цял ден. Тръгва се сутринта, след което се разглеждат пещерите на острова; може да се включите в разходка с лодка с прозрачно дъно или да се гмуркате. Някои организатори предлагат и разходка до Мая Бей (Maya Bay), местността от филма „Плажът”. Въ всеки хотел и туристическа агенция ще намерите оферти за посещение на остров Пи Пи.

Панг-нга (Phang-nga)

Вземете моторница до островите Панг-нга и Кай Най (Khai Nai). Открийте флората и фауната на остров Панак и удивителните варовикови планини на остров Хонг (Hong). Пътуването включва и посещение до остров Тапу (Tapu) – Островът на Джеймс Бонд, пещерата Талу (Talu), рибарското селище Бан Так Дад (Ban Tak Dad) и пейзажите от мангрови гори.

Храмът в Чалонг

Посетете будисткия храм в Чалонг. Монасите от този древен храм са помогнали на тайландците по време на китайското въстание.

Гмуркане

Не се плашете, а опитайте. Ще имате водач-инструктор при гмуркането. Ако сте начинаещи, ще имате инструктаж за техниките на дишане, за сигнализация под водата и за сигурност. 

Спа центрове и масажи

Уверете се, че отсядате в истински балнеологичен център, а не просто в хотел, на който са решили да добавят „спа” към името. Процедурите варират, като например тайландски масаж е около 900 бата за час. Може да си поръчате и комплексно обслужване, на което цената зависи от избраните услуги. Навсякъде ще видите и масажни студиа, където се предлагат различни видове масажи на по-ниски цени, но и при по-обикновени условия, понякога директно на улицата.

Парк Phuket Fantasea

Това е парк на културна тема с екстравагантно шоу. Зашеметяващ комплекс, разпрострян на 140 акра земя, пълен с атракции и карнавали като театралното шоу в стил Лас Вегас

Уебсайт: www.phuket-fantasea.com

Маймунският хълм (Monkey Hill)

Изкачването на този хълм в град Пукет Таун може да ви поизпоти, но гледката от върха си заслужава. Вземете си вода и храна, тъй като горе няма заведения или магазини. Не хранете маймуните, защото могат да станат агресивни. Изкачването отнема около час, а на слизане има няколко заведения, където можете да отдъхнете.

Забележителности около Пукет
ТАЙЛАНД - БАНКОК И	ПУКЕТ през ноември 2020
от 2949 лв.
ТАЙЛАНД - БАНКОК И ПУКЕТ през ноември 2020
8 нощувки
Самолет
ТАЙЛАНД - БАНКОК И	ПУКЕТ през ноември 2020
от 2949 лв.
ТАЙЛАНД - БАНКОК И ПУКЕТ през ноември 2020
8 нощувки
Самолет