Заведения - Пукет

Хранене

Тайландската кухня е запазена марка на страната. Пробвайте Tom Yam Goong (пикантна супа от скариди), или Gaeng Phed Yang (печена патица с червено къри). Непременно опитайте нудъли, приготвени по различни начини.

В много от ресторантите в курортите може да намерите микс от тайландска и западна храна. Също така има много китайски ястия, както и индийски и арабски ресторанти. В туристическите зони храната е по-малко люта (а можете да поръчате и да не е изобщо люта), но имайте предвид, че излезете ли от най-оживените зони, храната освен по-евтина, става и много по-люта, често без опция да поръчате ястие, което да не е люто.

На остров Пукет се отглеждат ананаси и кашу, така че можете да ги откриете през цялата година. 

Кафенета

Всички курорти от Сурин до залива Чаланг имат крайбрежни улици, пълни с кафенета и простички места за похапване. Някои от тях са част от хотелите, други просто са разположени на крайбрежието. Прекалено са много, за да се изброяват. Просто се разходете и преценете кое ви пасва. Ориентирайте се по броя на чакащите на опашка и изберете това място, където чакат предимно местни.

Барове и нощен живот

Единствено в Патайа нощният живот в Тайланд е по-оживен от остров Пукет. Баровете в Патонг са стотици. Основните райони с нощни заведения са около площад Bang La и улица Bang La. Вечер улицата става пешеходна, така че може да се разхождате без да се притеснявате за минаващи мотори. Освен Bang La има и малки улички със заведения, наричани „сои” (soi), които също са пешеходни. Отвсякъде ви приканват с промоции за алкохол, който се сервира в кофи, но внимавайте, тъй като случаите на натравяния с некачествени напитки не са малко на остров Пукет. 

Забележителности около Пукет
ТАЙЛАНД - БАНКОК И	ПУКЕТ през ноември 2020
от 2799 лв.
ТАЙЛАНД - БАНКОК И ПУКЕТ през ноември 2020
8 нощувки
Самолет
ТАЙЛАНД - БАНКОК И	ПУКЕТ през ноември 2020
от 2799 лв.
ТАЙЛАНД - БАНКОК И ПУКЕТ през ноември 2020
8 нощувки
Самолет