Транспорт - Римини

Превоз до Римини

Като известно туристическо селище Римини има собствено летище – Международното летище „Фредерико Фелини”, обслужващо също и съседната малка държавица Сан Марино, което прави Римини достъпен със самолет. Повече информация за разписанията и за резервации вижте на официалния сайт на летището. Разстоянието от летището до жп гарата в центъра на града е близо 7 км и се изминава с автобусен превоз от летището.

Железопътна линия свързва Римини с Равена, Болоня и Анкона наред с други по-малки курортни градчета. На гарата в Римини няма багажно отделение, но има бюро за туристическа информация, където ще ви упътят и посъветват.

Ако пътувате до Римини с кола, простиращата се на шест платна магистралата А14, наричана „крайморска автострада”, е нужният ви път. Път SS 72 е връзка със Сан Марино, а SS 16 – на север с Равена.  

Превоз в Римини

Повечето хотели в Римини са разположени в непосредствена близост до плажовете. Все пак градът предлага обществен транспорт с тролейбуси, свързващи отделни части на Римини помежду им и с близкия курорт Ричоне. Можете да се придвижвате и с таксита. През лятото общината пуска и малко влакче, което свързва историческия център на града с плажовете. Целогодишно общината предлага под наем велосипеди и автомобили. Големият канал в Римини пък можете да прекосите с малка лодка.

Забележителности около Римини