Забележителности - Римини

Римини е най-големият курорт на Адриатическо море, така че плажовете са закономерно всеизвестна забележителност. Освен тях обаче градът предлага и редица други интересни места и здания. Такива са например:

Римски артефакти като Арката на Август, построена в чест на едноименния римски император и до днешна дата най-старата запазена римска арка в света, както и Мостът на Тиберий, бележещ началото на римския път Виа Емилия.

Разбира се, целият исторически център на града с тесните си улички и романтичния си изглед заслужава вниманието ви! Централният площад се нарича „Пиаца тре мартири”, където се събират местните. Околните сгради са в ренесансов стил, включително и впечатляващава църква „Сан Антонио”.

Музеят, посветен на родения в Римини прословут италиански режисьор Фредерико Фелини, където редовно се провеждат изложби на картини и фотографии.

Друг музей, който си заслужава, е музеят на авиацията.

Не трябва да пропуснете крайбрежния фар на града, а децата биха били зарадвани от посещение в приятния градски делфинариум.

В близост до плажовете можете да посетите парка „Фредерико Фелини”, а ако сте в пътешественическо настроение, защо и да не отскочите до малката държавица Сан Марино, която се намира едва на 16 км път от Римини и е запазила не по-малко от духа на богатата си история!

Забележителности около Римини