Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Забележителности - Рио де Жанейро

Исус Изкупителят (Cristo Redentor)

Извисявайки се на върха на планината Корковадо и обърната към града с разперените си ръце, статуята на Исус бе включена към новите Седем чудеса на Света през 2007 година. Едната му ръка сочи към северните квартали на града, докато другата е простряна на юг. Ако се решите да прекосите тропическата гора, за да отидете до горе, ще бъдете възнаградени с невероятна гледка към града и заобикалящата го природа. Mожете да сед качите догоре и с въжената железница (двупосочен билет струва 36 реала).

Уебсайт: www.corcovado.com.br

Захарната бучка (Pão de Açúcar)

Малката гранитна планина Захарната бучка се издига от земята като яйце и е един от символите на Рио. Абсолютно задължително е да отидете до върха й и да се насладите на гледката на 360 градуса. Има въжен лифт на две нива, който между 08:00 и 22:00 часа потегля на всеки половин час, така че няма да е нужно да полагате усилия да се изкачвате. Намира се близо до плажа Копакабана

Уебсайт: www.boninho.com.br

Стадионът Маракана

Това е най-големият футболен стадион в Южна Америка (някога и най-големият в света). В него се намира Музеят на футбола, който е отворен 365 дни в годината от 9:00 до 22:00 часа. Входът е 20 реала, като студентите плащат половината.

Уебсайт: www.suderj.rj.gov.br/maracana.asp

Плажовете на Рио Де Жанейро

Градът е известен с невероятните си плажове. Може би Копакабана е най-прочутият, тъй като там се състоят новогодишните празненства, които се излъчват по целия свят. Други плажове близо до центъра са Ипанема (Ipanema) и Леблон (Leblon), където има изобилие от ресторанти, както и Бара да Тижука (Barra da Tijuca), Прайня (Prainha) и Грумари (Grumari), които са супер за любителите на сърфа и уиндсърфинга. Близо до Бузиос (Búzios), бивше рибарско селище, има много плажове, където сърфингът, волейболът, гмуркането и другите подобни спортове са особено популярни. Не пропускайте и плажа Араял до кабо (Arraial do Cabo), известен с отличните си възможности за гмуркане. Водите на Дос Анжус (Dos Anjos) са мястото, където първо са се заселили хора в началото на XVI век. Тук морето е кристално, а около скалите е пълно с риба. Ако застанете на брега, ще можете да видите езерото Араруама (Araruama).

Районът е известен с горите си и за това му казват Атлантическата гора. Тук има много естествени пътеки през растителността. В залива има над 360 острова. Най-големият е Иля гранде (Ilha Grande) с плажовете Лопес Мендес (Lopes Mendes) и Качадасо (Cachadaço).

Ботаническата градина (Jardim Botanico)

В Ботаническата градина, засадена още около 1800 г., ще откриете не само тропически растения, но и такива от целия свят. Билетът е 7 реала.

Уебсайт: www.jbrj.gov.br

Морски парк Авентурейро (Aventureiro)

Заедно с парка Иля гранде (Ilha Grande) и Биологическия резерват на Южния плаж, морският парк Авентурейро е една от най-важните инициативи, свързвана с околната среда в Бразилия. Тези комплекси са базирани на Иля Гранде – най големият остров в залива Ангра дос рейс. Тук на площ от 200 квадратни километра са разположени естествени гори и потоци, еко пътеки, плажове, съоръжения за водни спортове и още много.

Уебсайт: www.caisdooriente.com.br

Национален исторически музей (Museu Histórico Nacional)

Музеят разглежда историята на Бразилия още от колониални времена. Вход: 6 реала.

Уебсайт: www.museuhistoriconacional.com.br

Музей на музиката и звука (Museu da Imagem e do Som)

Този музей представлява интерес за проучващите бразилската телевизия, радио и кино.

Уебсайт: www.mis.rj.gov.br

Музей на модерното изкуство (Museu de Arte Moderna)

За почитателите на модерното изкуство - представя творби на бразилски и световни съвременни творци. Вход: 8 реала.

Уебсайт: www.mamrio.com.br

Музей на карнавала (Museu do Carnaval)

Малкият музей на карнавала е безплатен и показва костюми (които можете и да пробвате), но извън това няма много, което може да се види, докато в Рио няма карнавал. Намира се в центъра, близо до Sanbodromo.

Забележителности около Рио де Жанейро
Свързани Пътеписи за Рио де Жанейро