Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Транспорт - Родос

Превоз до Родос

Можете да достигнете острова с кораб, който можете да вземете от Сими, Тилос и Бодрум, Фетийе, Датка или Мармарис, също както и от Пиреа – голямото пристанище на Атина. Туристическите лайнери хвърлят котва в Търговското пристанище в Стария град. Повече информация за превоза с кораб вижте тук.

Можете да достигнете и със самолет – самолетите кацат на родоското междзународно летище „Диагора”, намиращо се на ок. 14 километра от град Родос. Провеждат се редовни полети от и до Атина, Солун и о-в Крит, както и повечето големи европейски градове.

Превоз из Родос

Автобусните транспортни линии покриват цялата територия на острова. Главната автогара в гр. Родос е „Неа Агора”, където спират автобусите на всички компании и можете да се запознаете с разписанията. Билетите се закупуват от шофьорите или от кондукторите, като цената им зависи от маршрута. Не се свенете да известите на шофьора, щом искате да слезете на нужната ви спирка. Повече относно разписанията вижте тук.

Такситата на Родос са в син цвят, с бели покриви. Цените са регламентирани. Можете да поръчате такси на телефон +30 2241 069800, което струва малко по-скъпо. Основната стоянка е площад „Мандраки”.

Можете да наемете временно кола от летището, хотела или местни фирми. Пътищата по крайбрежието са асфалтирани, но не и тия във вътрешността на острова.

На Родос мотоциклетите и мотопедите са обикната алтернатива на колите. Наемането им струва евтино, но напълнете добре резервоара, защото бензиностанциите са малко.

 

 

Забележителности около Родос