Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Забележителности - Сингапур

Сингапур е рзделен на няколко района.

Центърът се състои приблизително от Орчард Роуд (Orchard Road), Ривърсайд (Riverside) и част от Чайнатаун и е известен като CBD (Central Business District). Ривърсайд е колониалното "сърце" на Сингапур с театри, музеи и паметници. 

Орчард Роуд (Orchard Road) включва километри търговски центрове. 

Марина Бей (Marina Bay) е най-новата част на Сингапур с плажове и казина. 

Бугис и Кампонг Глам (Bugis and Kampong Glam) е старият малайзийски регион, днес доминиран от магазини.

Чайнатаун (Chinatown) е посещаван от туристите заради атмосферата си. 

Литъл Индия (Little India) е парченце от Индия на север от центъра. 

Балестиер, Нютън, Новена и Тоа Пайох (Balestier, Newton, Novena, Toa Payoh) предлагат евтини нощувки и бирмански храмове.

Норт (North) и Уест (West), известни още като Удландс (Woodlands) и Юронг (Jurong), са жилищни и индустриални зони. 

В Ийст Коуст (East Coast) има жилищни сгради, летището Чанги и плажове. 

Сентоса в миналото е бил военна зона, а днес е превърнат в курорт.

Сингапурската зоологическа градина (Singapore Zoo)

Зоопаркът разполага с над 3600 бозайници и благодарение на използването на естествени бариери като потоци, скали и растения, се създава усещането, че между вас и животните няма никакви прегради. През цялата зоологическа градина минава трамвай. Има и нощен зоопарк. Отделете цял ден, за да разгледате всичко.

Информация за билети и работно време вижте на сайта на зоопарка.

Уебсайт: www.zoo.com.sg

Чайнатаун (Chinatown)

Запознайте се с един от най-интересните райони в Сингапур - Чайнатаун. Тази част на града се появява през 1828 г. и в миналото е била по-населена и хаотична, отколкото е в момента. Уличките са тесни, магазините са интересни, а има и няколко пазара на открито. 

Остров Сентоса

Бивша военна британска база, превърната в идиличен курорт, само на 700 м от шумния и забързан град. Можете да изберете сами между безупречни градини, плажове, нощен живот, култура, фонтани и голф-игрище с 18 дупки.

Сингапурският музей на изкуствата (Singapore Arts Museum)

Музеят представя класическо и модерно изкуство. Отворен е всеки ден от 10:00 до 19:00 часа. Вход: 10 сингапурски долара. Адрес: 72, Bras Basah Road.

Уебсайт: www.singaporeartmuseum.sg

Ботаническите градини (Botanical Gardens)

Съвсем близо до центъра на града се намира истинско въплъщение на тропическа зеленина. Символ на островната държава е орхидеята - в специализираната градина можете да видите хиляди редки екземпляри, отглеждани през последните 50 години. Работно време: всеки ден от 5:00 до 24:00 часа. Вход свободен, заплаща се само за Градината с орхидеите - 2 сингапурски долара.

Уебсайт: www.sbg.org.sg

Крепостта "Силосо" (Fort Siloso)

Крепостта "Силосо" е единственото запазено крайбрежно укрепление в Сингапур, което напомня за колониалното минало. Работно време: 9:00 - 18:00 часа, всеки ден. Вход: 8 сингапурски долара.

Уебсайт: www.fortsiloso.com

Музей на азиатските цивилизации (Asian Civilisations Museum)

Mузеят има две крила, в които ще се потопите изцяло в азиатския колорит от дълбока древност до днес. Информация за работно време и цена на билетите вижте на сайта на музея.

Уебсайт: www.acm.org.sg

Виенското колело Singapore Flyer

Singapore Flyer е по-висок дори от Лондонското око и ще ви предложи зашеметяваща гледка от 165 м височина. Информация за работно време и цена на билетите вижте на сайта на атракцията.

Уебсайт: www.singaporeflyer.com

Музей на зрителната измама (Trick Eye Museum)

Оптичната илюзия е изведена на съвсем ново ниво в този забавен интерактивен музей, в който посетителите стават част от експозицията. В музея можете да се снимате с ултрареалистичните 3-измерни експонати.

Уебсайт: www.trickeye.com/singapore

Забележителности около Сингапур
Свързани Пътеписи за Сингапур