Транспорт - Слима

Летище

Международното летище в Малта се намира на около 10 км от столицата Валета, между селата Лука и Гудя. От летището можете да вземете автобус номер 8, който пристига директно във Валета и потегля на всеки 25-30 минути. Оттам трябва да се прехвърлите на автобус до Слима.

Можете да вземете и такси от летището, като е добре да имате предвид, че тарифите на такситата от летището и от международния терминал на пристанището са фиксирани. До Слима тарифата е 20,75 евро.

Уебсайт: www.maltairport.com (и разписание на автобусите до Валета)

Автобуси

Разстоянията в Слима и в Малта като цяло са много малки и ако не бързате, спокойно можете да се движите пеша в града. Придвижването с автобус в града и до други градове е бързо, удобно и евтино. Всеки автобус, чийто номер започва с 6, минава през Слима и Сейнт Джулианс. Ако искате да отидете в друг град в Малта, трябва първо да отидете до Валета и оттам да се прехвърлите. През Слима минава специалната нощна автобусна линия 62, която се движи до 3 часа след полунощ от средата на юни до средата на септември, и стига до Валета.

В зависимост от дължината на маршрута билетът за единично пътуване струва между 0,35 и 0,58 евро. Можете да си купите дневен билет, с който се движите свободно навсякъде на остров Малта (големия остров от архипелага, върху който е разположена страната). Цената му е 3,50 евро.

Уебсайт: http://www.atp.com.mt

Ферибот

На всеки половин час между 8:00 и 18:00 часа между Валета и Слима се движи ферибот. Цената на билета е 1 евро.

Забележителности около Слима
Екскурзия до Малта 4 нощувки
от 399 лв.
Екскурзия до Малта 4 нощувки
4 нощувки
Самолет
Екскурзия до Малта 4 нощувки
от 399 лв.
Екскурзия до Малта 4 нощувки
4 нощувки
Самолет