Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Шопинг - София

Молове и търговски центрове в София

Mall of Sofia

В Мол София има над 130 магазина, в които можете да откриете най-различни стоки (дрехи, аксесоари, книги, обувки, спорни стоки, техника и др). Има кафенета, ресторанти, както и места за бързо хранене. В сградата има и кино IMAX. Молът разполага и с паркинг с около 700 места, разположени на няколко нива под сградата.

Адрес: бул. "Стамболийски" 101

Park Center (бившият City Center Sofia/CCS)

В CCS има над 100 магазина, супермаркет и ресторанти, заведения за бързо хранене. Разполага и с кино.

Адрес: бул. "Арсеналски" 2, ет. 3

Сердика Център

Молът разполага с 210 магазина, които рпедлагат както български, така и международни марки дрехи,обувки,спортни стоки и др. Също така там се помещава и хранителен магазин. Има отделени големи зони за хранене. Няма кино салон.
Адрес: бул. "Ситняково" 48

SkyCity

Молът е на четири нива. Развлекателният център е на два етажа над търговската част. В него има 120 магазина, които предлагат най-различни стоки и услуги - мода, кожени изделия, магазини за бижута, козметика, подаръци и опаковки, техника и др. В сградата се намира и супермаркет за хранителни продукти. SkyCity притежава външен и подземен паркинг с общо 320 паркоместа. На най-високата част на мола се намира и 16-пистов боулинг център. Там се намират и зони с билярд, дартс, електронни игри, снукър, бъмпер, както и ресторант.

Адрес: ул. “Коста Лулчев” 52

The Mall

Молът разполага с магазини на над 185 водещи търговски марки, 2800 парко-места. В мола има богат избор от възможности за развлечения: кино комплекс, развлекателен център и електронни игри, спортен център със зали за фитнес, бокс, спининг и др., детски център, както и разнообразие от ресторанти, кафенета и кът за хранене.

Адрес: бул. Цариградско шосе 115

Mega Mall

Мега Мол се намира в жк Люлин, първият в западната част на София. Разполага с магазини за дрехи, аксесоари, техника, обувки, бижута и др. Има детски кът, кът за хранене, както и паркинг с 500 места. 

Адрес: Бул. "Царица Йоанна" 15

Paradise Center

Paradise Center се намира в непосредствена близост до метростанция Витоша и разполага с магазини за дрехи, обувки, техника, като обединява достъпни марки и световноизвестни брандове. Има кът за хранене и кино.

Адрес: Бул. "Черни връх" 100

София Аутлет Център

Търговският център предлага повече от  70 фирмени аутлет магазина за дрехи, обувки, аксесоари и др, които предлагат качествени стоки.

Адрес: бул. Цариградско шосе - до МЕТРО

ЦУМ -  Централен универсален магазин

Разполага със заведения, фирмени магазини за дрехи, аксесоари, обувки, бижута, козметика  и др., както и предлага различни услуги.

Адрес: бул. "Мария Луиза" 2, Метростанция "СЕРДИКА"

Търговски улици 

- ул. "Пиротска" - на нея са разположени множество магазини, които предлагат най-различни стоки - дрехи, аксесоари, козметика, обувки, спортни стоки и др. на достъпни цени за всеки. На тази улица се намира и търговският център Малък ЦУМ, в който също може да откриете различни стоки.
- бул. "Витоша" - на него се намират много магазини и бутици с луксозни и ежедневни стоки. Има десетки кафенета и ресторанти. 
- ул. „Граф Игнатиев“ известна и като „Графа“ - на нея също се намират многобройни магазини за дрехи и обувки, където повечето хора пазаруват. Там се намира и площад Славейков, откъдето можете да закупите учебнижи, книги, списания, справочници и др.
- бул. "Христо Ботев". На този булевард също може да се октрият всякакви необходими стоки като се започне от битови принадлежности, техника, дрехи, услуги, обувки и много др.
- По малките улички в центъра на столицата около НДК, Съдебната палата, Софийските централни хали, бул. "Витоша" има многобройни магазини.

Други места за пазаруване в София
- Централните софийски хали. Намират се в центъра на София, на бул. "Мария Луиза" до пресечката с ул. "Екзарх Йосиф". Те са търговски комплекс, в който можете да откриете богат асортимент от хранителни продукти, както и подаръци за чужденци.
- Хипермаркети. Навсякъде из София има хипер и супермаркети от големи вериги като Била, Фантастико, Кауфланд, CBA, Лидл, от които можете да закупите необходими хранителни продукти.
- Сергиите до храм-паметника "Александър Невски" предлагат богат избор от традиционни български покривки, керамични съдинки, сувенири и др.
- Подлезът на ЦУМ е още едно място, където може да се открият разнообразни сувенири и български произведения на изкуството.
- Подлезът на НДК е изпълнен с всякакви магазини, най-вече за дрехи, обувки и аксесоари.
- Ежегодно в Националния Дворец на Културата (НДК) се провеждат най-различни изложения, базари, изложби и др., които може да посетите. Обикновено продължителността на големите изложения е минимум една седмица, за да може всеки който желае, да ги посети и да си закупи продукти. 

Забележителности около София
Свързани Пътеписи за София