Транспорт - Страсбург

Летище

Международно летище Страсбург се намира на 18 км югоизточно от центъра на града. На всеки 40 минути (в пиковите часове на всеки 20), между 5:00 и 23:00 часа има минибусове от летището до спирка "Baggersee" на трамвай А, който от своя страна се движи до центъра и ЖП гарата. От "Baggersee" пътят към летището е същият като на идване.

Друг вариант е влакът, който се движи от летището до жп гарата. Той пристига за 9 минути, като билетът струва 3,60 евро (цената включва и връзка с трамвай).

Уебсайт: www.strasbourg.aeroport.fr

Обществен транспорт

Единичен автобусен билет струва 1,50 евро. Комбиниран билет за трамвай и автобус е 2,90 евро. Може да си вземете 10 билета на куп за автобус или трамвай за 12,70 евро а 30 билета – за 36,50 евро. Друг евтин начин за пътуване е да си купите транспортна карта за 24 часа, която за един човек струва 4 евро, а за двама или трима – 5,60 евро. Тъй като велоалеите са доста развити и общата им дължина в града възлиза на над 430 км, ще ви е удобно, ако наемете колело, като за половин ден ще ви излезе 4 евро, за цял - 7 евро, а за седмица - 10 евро.

Уебсайт на компанията за градски транспорт на Страсбург: www.cts-strasbourg.fr

Таксита

Началната цена на такситата в Страсбург е 5€, на километър е 1.30€ през деня и 1.94€ през нощта. Такситата правят и туристически обиколки.

Влак

Страсбург има отлични жп връзки чрез френският жп оператор SNCF (www.voyages-sncf.com), така и от германския Deutsche Bahn (www.bahn.de). През града минава и високоскоростният влак TGV, с който разстоянието до Париж или Люксембург се изминава за около 2 часа и 15 минути, до Щутгарт - за час и 20 минути, а до Цюрих - за малко над 2 часа.
 

Забележителности около Страсбург
РАЗХОДКА В ПАРИЖ с круиз по Сена
от 980 лв.
РАЗХОДКА В ПАРИЖ с круиз по Сена
3 нощувки
Самолет