Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Шопинг - Валенсия

Площад Аюнтамиенто (Plaza del Ayuntamiento), както и улица Дон Хуан де Аустриа (Calle Don Juan de Austriа) и улица Колон (Calle Collon), формират сърцето на пазарния район на Валенсия. Тези, които търсят обувки, имат късмет. Валенсия, както и много други испански градове, е рай на обувките.

Ел Корте Инглес (El Corte Inglés)

Този обществен магазин може да бъде намерен във всички големи испански градове и винаги е интересно да го посетите заради голямото разнообразие на облекла. Елате тук заради това, но и заради хората. Интересно е да наблюдавате как цели семейства с палави деца, раздразнени татковци и строги майки, обикалят из салоните.

Адрес: Calle Pintor Sorolla 26

Уебсайт: www.elcorteingles.es

Ел Меркадо Сентрал (El Mercado Central)

Посещението на най-големия закрит пазар във Валенсия е задължително. Намира се срещу копринената борса (La Lonja). Имате да разгледате 1200 щанда с пресни плодове и зеленчуци, готвена храна, месо, подправки, парфюми и сувенири. Ресторантът и тапас бар Ла Лоня се държи от едно и също семейство от 30 години насам и е удобна спирка за обяд.

Адрес: Plaza del Mercado

Уебсайт: www.mercadocentralvalencia.es

Растро Маркет (Rastro Market)

Това е мястото, на което да отидат почитателите на битаци и пазари за стоки втора ръка. Интересно е да видите какво е крила средната класа на града по таваните и мазетата си. Отваря в неделя от 08:30 часа.

Адрес: Avenida de Suecia

Площад Редонда (Plaza Redonda)

Ако имате възможност посететe площад Редонда (Plaza Redonda) в събота сутрин. Атмосферата ще ви принесе във Валенсия от ХІХ век - битпазарът на открито очарова с картини, книги, растения и стари мебели.

Забележителности около Валенсия
Свързани Пътеписи за Валенсия