Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Заведения - Валенсия

Хората във Валенсия обикновено се хранят по-късно в сравнение с други страни в Европа. Закуската е между 07:30 и 10:00 часа, което е обичайно за целия континент. Ресторантите сервират обяд между 13:00 и 15:00 часа, а вечерята е между 20:30 до 22:30 часа. Много от местата за хапване не сервират вечеря по-рано, така че се подсигурете с късна следобедна закуска. 

Във Валенсия има голям избор на ресторанти. Тук ще намерите всичко от ресторанти със звезди Мишлен до традиционните тапас барове. Паелята (оризовото ястие с общо взето всички съставки, които може да се използват) е измислена във Валенсия и се сервира в почти всички ресторанти. Не пропускайте да опитате местните вина. 

Кафенета

За закуска местните винаги пият кафе кон лече (кафе с мляко; cafe con leche), евентуално с кроасан. На обяд пият еспресо, кафе соло (cafe solo), или кортадо (cortado) – еспресо с капка мляко. През лятото си поръчайте cafe del tiempo - кафе с лед. 

Барове и нощен живот

По чуждите издания, испанските градове често се описват като парти дестинации. За Валенсия се смята, че има най-добрия нощен живот от всички. Така мислят дори и испанците. Това до известна степен се дължи и на стоте хиляди студенти, които живеят в района. Местните излизат късно, обикновено след 23:00 часа, а баровете са отворени до към 03:00, та дори и до по-късно. Основната улица за купони в града е Кале Кабайерос (Calle Caballeros) в квартал Кармен (Barrio Carmen). Елате тук, за да намерите смесица от тапас барове, коктейл барове и клубове. Можете да помолите някой местен да ви препоръча кои клубове са най-популярни в момента.

Забележителности около Валенсия
Свързани Пътеписи за Валенсия