Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Забележителности - Венеция

Целият град е една уникална забележителност сам по себе си. Не забравяйте, най-добрият начин да усетите духа на Венеция и да я разгледате е да повървите пеша..

Площад Сан Марко

Ако наистина искате да разберете могъществото на бившата Венецианска република – това е мястото, което трябва да посетите. На площада ще намерите базиликата Сан Марко. Дворецът на дожите с неговите грандиозни зали и часовникова кула; камбанарията, откъдето се разкрива величествената гледка на целия град. Тук са направен всички онези снимки на туристи, покрити с гълъби. Научете и защо венецианците не минават между колоните на площад Сан Марко.

Музей Пезаро (Ca' Pesaro)

Това е градският музей за модерно изкуство, поместен в стария дворец Пезаро. Най-вълнуващите произведения може да се видят в частта за Ориенталско изкуство.

Рибният пазар Риалто

Посетете го през седмицата. Рибарите, оживената обстановка, старите фасади и каналът ще събудят всички ваши сетива. Най-добрите месарски магазини също са наблизо.

Адрес: Campo della Pescaria Rialto

Големият канал / Канале Гранде (Canale Grande)

Канале Гранде е най-големият канал във Венеция, Италия. Той е един от основните трафик коридори в града. Общественият транспорт по него се осъществява с водни автобуси, частни таксита или гондоли.

Мостът Риалто

Мостът Риалто е едно от емблематичните за Венеция места. Сегашната му структура е построена за три години в периода 1588-1591 г.  Мостът Риалто е бил единствения начин да прекосите Канале Гранде пеша, преди да се построи мостът Академия през 1854 г. Прочетете повече за моста Риалто.

Мостът на въздишките

Мостът на въздишките е закрит мост направен от бял варовик. Има малки прозорчета с каменни решетки. Свързва старите затвори със стаите за разпити в Двореца на дожите и макар да звучи като романтична локация, всъшност носи името си от въздишките на осъдените на смърт, които са минавали по него. Мостът е проектиран от Антони Контино (племенник на архитекта, построил моста Риалто). Построен е през 1602 г. Прочетете повече за Моста на въздишките.

Базилика Санта Мария дела Салуте

Базиликата Санта Мария дела Салуте (Santa Maria della Salute) е римокатолическа църква и малка базилика, разположени в областта Дорсодуро.

Дворецът на дожите

Дворецът на дожите е готическо здание, дворец, който в миналото е бил резиденция на дожите. Две от фасадите му гледат към Венецианската лагуна и площада Сан Марко. Не пропускайте да го посетите. Прочетете повече за Двореца на дожитеИнформация за билети и работно време на Двореца на дожите вижте на сайта му.

Уебсайт на всички музеи във Венеция (включително и Часовниковата кула): www.museiciviciveneziani.it

Музей на стъклото

Музеят на стъклото е разположен на остров Мурано. Построен е през 1861 г. и разказва историята на стъклото, древните техники за обработването му. Тук ще намерите и популярното венецианско стъкло мурано. За да стигнете до музея, хванете вапорето номер 41 или 42, вашата спирка е Музей Мурано

Колекцията на Пеги Гугенхайм

Колекцията на Пеги Гугенхайм представлява малък музей с предмети на изкуството от последните сто години, разположен на Канале Гранде. Колекцията е принадлежала на Пеги Гугенхайм, съпруга на художника Макс Ернст. Прочетете повече за Колекцията на Пеги Гугенхайм.

Музей Корер

Музеят Корер е огромен музей, който пази историята на Венеция от XIII до XVI век, със своята колекция от картини, графики, монети, оръжия. Тук ще намерите предмети от Средновековието и Ренесанса. Прочетете повече за музей Корер.

Театърът Феникс (Teatro La Fenice)

В театър Феникс (или Фениче на италиански) се помещава операта на Венеция. Той е един от най-известните театри в Европа.

Еврейското гето във Венеция

Еврейското гето във Венеция или Венецианското гето е област, където евреите били прокудени да живеят по време на Венецианската Република.

Венецианско стъкло от Мурано

Венеция е известна със своето венецианско стъкло. То се слави в целия свят като цветно, сложно и майсторски изработено. Много от орнаментите на изделията от венецианско стъкло са били развити и измислени през XIII век.

Музей на Казанова

Открит през 2018 г., този музей представя историята на вечния прелъстител. Прочетете повече за музея на Казанова.

Адрес: Palazzo Pesaro Papafava

Забележителности около Венеция
Свързани Пътеписи за Венеция