Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Заведения - Венеция

Хранене

Венеция ще ви предложи голямо разнообразие от специалитети. Както в повечето италиански градове, най-хубавата вечеря ще открието в обикновената тратория (семеен ресторант) встрани от туристическите зони. Градът има множество кулинарни специалитети, като аншоа с гъбен сос, артишок с настърган пармезан и зехтин. Винаги гледайте в долната част на менюто, дали обслужването се прибавя към сметката. „Обслужването е включено” или „12% добавка/такса” означава, че още 12% от общата ви сметка ще бъдат добавени към сумата за плащане. „Не е покрито”/”Non cover” означава, че не се включва обслужване и не се добавят такси.

Кафенета

Когато става въпрос за кафенета, във Венеция е същото както с ресторантите – най-качествените и приятни места са на пресечка-две от туристическите маршрути. Разходете се и изберете кафенето, което ви допада най-много. Цените в заведенията на площад Сан Марко са доста високи.

Барове и нощен живот

Венеция има много добри барове, които са най-вече в квартала Дорсодуро. Но тук не е място за големи купони. Младите от града пътуват до по-младата сестра на Венеция – на континента – Местре. През лятото те ходят до крайбрежното градче Лидо ди Йезоло, където могат да се попекат на слънце и да поплуват.
 

Забележителности около Венеция
Свързани Пътеписи за Венеция
КОЛЕДА - ВИЕНА - ВЕНЕЦИЯ
от 525 лв.
КОЛЕДА - ВИЕНА - ВЕНЕЦИЯ
3 нощувки
Автобус
КОЛЕДА - ВИЕНА - ВЕНЕЦИЯ
от 525 лв.
КОЛЕДА - ВИЕНА - ВЕНЕЦИЯ
3 нощувки
Автобус