Бутиков семеен хотел ВСК Кентавър - Дряново

Бутиков семеен хотел ВСК Кентавър - Дряново
Категория:
Поп Харитон
+359884980608
Бутиков семеен хотел „ВСК Кентавър“ е открит през 2016 г. и предлага отлични условия за почивка и провеждане на различни тържества, фирмени събития - тийм-билдинг, конференции и др.

Хотелът разполага с различни типове двойни елегантни стаи , с избор на единични или двойни легла, като повечето помещения разполага с мека мебел, подходяща за допълнително настаняване. Стаите са с индивидуална климатизация, LCD телевизор с цифрова телевизия, минибар, баня с душ или вана, като Супериорните помещения са оборудвани и с хидромасажна вана.

Класическият ресторант е подходящ за семейни и фирмени тържества, коктейли и други. Той се дели на две зони – открита и закрита.

Менюто се състои от внимателно подбрани български, средиземноморски и арменски специалитети.

На разположение на гостите на хотела е целогодишен функциониращ басейн и релакс център, който предлага сауна, парна баня, подгряващи кресла и студио за масаж.

Хотелът осигурява безплатен паркинг и свободен Wi-Fi достъп в целия комплекс.

В близките месеци предстои откриването на модерна конферентна зала за провеждане на семинари, конференции и бизнес срещи.

В непосредствена близост се намира Спортна зала – Дряново, която предлага многофункционално игрище, зала за източни бойни изкуства и фитнес център.

- Любопитно за Дряново:
Местността е била населена още в древността. Свидетелство за това са пещерите край Дряновския манастир, както и останките от антични римски,
византийски и старобългарски крепости в околността. Днес духът на миналото е успешно съхранен в множеството музеи и експозиции, които правят дестинацията особено популярна за културно-исторически туризъм.

Екологично чистият дряновски Балкан е предпочитано място за рекреация и планински туризъм. Екопътеките край Дряновския манастир откриват възхитителна
гледка от скалите към каньона на реките Дряновска и Андъка.

Маршрутът на екопътеката край село Гостилица - „От Дискордуратера до наши дни„ минава през древния
римски път за Константинопол и Мала Азия, като съчетава типичната старопланинска природа с величието на историческото минало.

Архитектурният облик на региона е силно повлиян и все още напомня на възрожденския период. Дряново е роден град на възрожденския строителен гений – Колю Фичето. Каменният мост над река Дряновска е единствен в България, запазен до днес в оригиналния си вид, а музейната експозиция в града пази омалени макети на много строежи на Първомайстора.
Обща информация
Капацитет: 36 души
Брой стаи: 18
Тип: хотел
Вид туризъм
тиймбилдинг
сватбен туризъм
еко туризъм
спа туризъм
бизнес / конферентен туризъм
културен туризъм
селски туризъм
планински туризъм
Удобства на хотела
Паркинг
Закрит басейн
Удобства на стаите
Телевизор
Сейф
Мини бар
Климатик
Интернет
Баня
Забавления
Масаж
Походи/преходи
Начини на плащане
В брой
Visa
Дряново
Транспорт - Дряново Заведения - Дряново Хотели - Дряново Събития - Дряново Забележителности - Дряново
Приказка за Пейката на любовта в Дряново
Колело за смет, за дете велосипед – благотворителна кампания
Разходка до местност Ракетата в Дряново