Хотел Марина Палас

Хотел Марина Палас
Категория:
ул. Иван Вазов 24
055420600
Четиризвездният хотел "Марина Палас" се намира между старата и нова част на Несебър, на няколко крачки от най-предпочитаните български плажове. Хотелът отваря врати, за да посрещне пътвите си гости в началото на месец юни 2004 г. Разположен на 10 500 кв.м. разгърната застроена площ, хотелът съчетава романтиката и уюта на стария град с атрактивния живот на Слънчев бряг.

“Марина Палас” – господарят на заливите

Ако един хотел е почти буквално заобиколен от море, добре би било в името му да има нещо морско, нали? Но ако в тази крепост на сушата гостът е господар, защо пък да не бъде дворец? А когато и двете неща са верни? За хотела, който представяме, името е последното доказателство за комбинативност и многолика функционалност. И все пак, това е “Марина Палас”.

Разположен в самия край на полуострова на новия град на Несебър, “Марина Палас” се радва както на близостта до Стария град, така и на прекрасната панорама към яхтеното пристанище и заливите. Издигнат на мястото на старото лятно кино, той цели “в десетката” комбинацията от възможности на градския, ваканционен и бизнес хотел.

“Марина Палас” отваря врати в началото на юни тази година и вече може да се похвали с успешно приключен първи летен сезон. Хотелът разполага със 122 стаи и три апартамента, има и подземен гараж. Тур работят ресторант с изглед към морето, ирландски пъб, дневен, лоби и скай бар. От скай бара с напитка в ръка гостите имат почти 360-градусова панорама към Слънчев бряг, стария Несебър и Поморие, а на покрива има и открит басейн с джакузи. Интериорът на сградата е модерен, изчистен и преобладават елементите от стъкло и метал. Обстановката е строга и в същото време създава усещане за уют и топлина. От фоайето два вътрешни асансьора от стъкло отвеждат гостите до стаите, които залагат на ярките и ведри цветове. “Подборът на този тип интериор не е случаен, той е елемент от цялата хармония на сградата” обяснява Радостин Дачев, собственик на “Марина Палас”. След изготвянето на идейния проект инвеститорът кани в България .Рудолф Мюстер, главен консултант на веригата “Кемпински”. Гостът се запознава със сходни проекти в района на Несебър и Слънчев бряг и помага за окончателното оформяне на концепцията от гледна точка на функционалността и пропорциите на отделните елементи.

Едно от нещата, с които “Марина Палас” се гордее най-много, е онлайн системата за управление на сградата. “Елементи от тази система работят в някои висококатегорийни хотели като “Радисън”, “Хилтън” и “Шератън”, но в цялостния й вид в България я има единствено тук”, обяснява Радостин Дачев. Тя представлява набор от 12 взаимно свързани системи в областта на сигурността, комфорта и ефективността. Те ръководят контрола на достъпа, кредитната система за заплащане в обектите към хотела, енергоспестяването, пожавоизвестяването, системите за сигурност, климатичната и вентилационна ситема. Във всяка стая чрез телевизора гостите имат достъп и до вътрешна информационна система. Повечето хотели са принудени да замразят системите за вода, парно и т.н. в ниския сезон, а всяко едно съживяване коства още средства. В “Марина Палас” всичко това става за минути и позволява много висока ефективност и контрол на разходите, както и гарантира сигурността на гостите във всеки един момент и всяка точна на хотела.

В активния сезон “Марина Палас” работи предимно с гости от Великобритания, Германия и скандинавските страни. Тогава се набляга и на работата с туроператорите. В останалата част от годината хотелът разчита на четирите конферентни зали, броят на местата в които гъвкаво може да се променя в зависимост от необходимостта. Подготовката на спортни отбори е друг сегмент, в който мениджмънтът на хотела полага усилия. “В Турция спортния туризъм носи повече пари и дивиденти отколкото летния,” обяснява Радостин Дачев. Разнообразяването на продукта се допълва и от спа центъра, където се осъществяват козметични и лечебни програми с продукти на водещи марки като “Мария Галанд” и “Талион”. Предлагат се различни пакетни терапии – антицелулитна, таласотерапия, лечение на остеопороза, рехабилитационни програми и масажи. За целогодишното използване на хотела собственикът залага и на непосредствената близостта до Стария град на Несебър. “Това, че не се намираме в Слънчев бряг, където извън активния сезон всичко замира, е добре,” казва Дачев. “Несебър е град който има какво да предложи по всяко време на годината, а и сегмента на културния туризъм в България може да се развива още много,” добавя той.
Обща информация
Капацитет: -
Брой стаи: -
Тип: хотел
Почивка в България в студиа до Несебър
от 114 лв.
Почивка в България в студиа до Несебър
1 нощувки
Собствен превоз
Индивидуални апартаменти в Панорама Бей, Созопол
от 105 лв.
Индивидуални апартаменти в Панорама Бей, Созопол
1 нощувки
Собствен превоз
30% намаление в хотел Лилия 4*, Златни пясъци
от 53 лв.
30% намаление в хотел Лилия 4*, Златни пясъци
1 нощувки
Собствен превоз
Несебър
Транспорт - Несебър Заведения - Несебър Хотели - Несебър Събития - Несебър Забележителности - Несебър
Месамбрия Понтика - една историческа приказка
Двата свята на Созопол
Медите Спа Резорт & Вили 5* - вечно лято в Сандански