Лондон - ден трети

Здравейте приятели,

Третият ден от нашето пътуване. Вече ми бяха паднали малко батериите и станахме леко по-късничко. Все пак успяхме да излезем до 11 часа и да тръгнем по задачите и целите си за деня. Бяхме планирали за днес да посетим канари уорф, после на шоппинг, а вечерта най-накрая да отидем на клуб.

Започнахме с канари уорф. Това е място, където са съсредоточени много офис сгради на големи банки и други финансови институции. Квартала е заобиколен от някакви канали и е много яко. Въобще все едно не си в Лондон. Няма го типичното лондонско строителсто и тухлени къщички, а всички е високо и в стъкла. Навсякъде щъкат костюмари и готини блондинки. От квартала лъха напрежение и динамика, но пък поне не се усещаше СФК (световната финансова криза).

Поглед нагоре.

Канари уорф

Информационно табло. Всичко е нагоре :)


След канарито тръгнахме към центъра – Оксфорт стрийт, където имахме една среща и трябваше да щъкаме по магазините.  Пристигнагме малко по рано и решихме да убием един час в Хайд парк.


Хайд парк

В хайд парка случихме на някакъв импровизиран увеселителен парк. Имаше колело, малко по малко от това на Темза.


Колелото, на което се качихме.

Поглед от колелото.

Имаше и много увеселителни бараки за хлапета и техните родители.


Имаше и немски кръчми с наденица и греяно вино. Седнахме в една да ударим по едно вино. Не бях пил досега и трябва да призная, че е вкусно. Наденичките също са доста добри.


След като приключихме с парка тръгнахме по магазините на Оксфорт стрийт. Обикаляхме около два три часа и се прибрахме капнали в къщата.

Бяхме планирали вечерта да отидем на Министри и да се повеселим, но вече нямаше билети и не можахме да купим. Решихме да не рискуваме и да си купим билети от сутринта на другия ден за вечерта за клуб. Същата вечер се чудехме дали да отидем на някакво българско парти в пъб тук в квартала, но пак се отказахме и останахме да почиваме и да пием ром на домашно.  

 

Поздрави на всички!

Дата:
4/5, гласа
Забележителности около Лондон