Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

На опера във Венеция

Отдавна, моето семейство и аз мечтаехме да отидем до Венеция.

Посещавайки Венеция сметнах, че синът ми, който е ученик в художествената гимназия, ще има уникалната възможност да се запознае с оригиналните образци на италианския ренесанс и барок. След „разходка” из Google попаднах на страница, която предлага информация за концерти и билети във Венеция(veniceconcerts.com). Разказах на семейството ми и решихме, че бихме искали да отидем и на концерт. Много исках да отидем Teatro „La Fenice“, който всъщност бе изграден наново след втория опустошителен и умишлен пожар през 1996г.

Попаднах и на classicworld.at, страница на същата фирма, но в случая предлагаше билети за различни концерти и оперни спектакли в Прага, Виена, Залцбург, Будапеща. Но това беше повече информативно и полезно в случай, че решим да отидем до Прага. Мога директно да се информирам и да си поръчам билет оттам.

След като установих, че не можем да си позволим да си закупим билети за Teatro La Fenice (колкото и да ми се искаше) на страницата видях и други възможности. Операта „Травиата“ от Дж. Верди в двореца Barbarigo-Minotto, „Любовни дуети“ или „Сивилският бръснар“ от Росини, които се изпълняват там и ми се сториха доста интересни. Исках да проверя, какво пишат из форумите по въпроса и бях приятно изненадан от позитивните отзиви на хората, които си бяха взели билети за преставленията през сайта.

На страницата има и концерти, които са доста по-евтини от това, което аз си избрах и варират от 28 до 68 € , което не мисля, че за концерт във Венеция е много скъпо.

Поръчахме си билети  за операта „Травиата” онлайн, получихме електронен билет и с него на вечерната каса в двореца си взехме билетите, които ни „чакаха“. Самото представление беше фантастично. Цялото действие се развива в една прекрасна зала, а певците се намираха на метри от първите редове, които по време на представлението си харесваха някой от публиката и докато пееха му подаваха чаша с шампанско. :)

Много съм доволен и от фирмата, през която си взехме билетите, тъй като се свързах с едно момче, което говори български и ми даде съвети какво да посетим задължително във Венеция.

По каналите на Венеция

Дата:
4/5, гласа
Забележителности около Венеция