Островите на Гърция - о.Лефкада, о. Закинтос, о. Корфу, о. Санторини, о.Тасос, о.Крит

Остров Лефкада се намира в Йонинско море. Покрит е с гъста растителност от иглолистни гори, очертани с обширни и безкрайни златни плажове. Островът разполага с няколко средно големи курорта по източното крайбрежие. Най-големият курорт на острова е Нидри, разположен на северното крайбрежие.Остров Закинтос се намира в Йонийско море. Островът е третия по големина от Йонийските острови. На територията му има много пещери. Законтос е планински остров скътал в долините си живописни малки селца. Островът е една от най-посещаваните  туристически дестинации в Гърция.Остров Корфу се намира в Йонийско море. На острова преобладава Венецианското влияние, особено в красивия стар град. Къщи от времето на английското владение и византийските черкви, завършват цялостния облик на острова. Най-големият град също се казва Корфу.
Оферти за о.Корфу

Санторини са група острови в Егейско море с вулканичен произход. На острова се преплитат битовия гръцки стил и модерния лукс. Осеян е със скъпи и по-евтини хотели, таверни, барове, дискотеки, красиви плажове и е заобиколен от кристално чиста вода. Фира (Тира) е главният град на острова.

Остров Тасос се намира в Егейско море. Покрит е с гори от средиземноморски бор, а по-ниско по склоновете и в подножието-от кипариси, чинар, паламудов дъб и вечнозелени храсти. Тесните крайбрежни низини са заети от маслинови градини, а по бреговете растат смокини, нарове, праскови. Главен и най-голям град е Лименас.
Остров Крит се намира в Средиземно море, разположен в най-южния край на Гърция. Крит е най-големият гръцки остров. Остров Крит има планински релеф с четири ясно оформени масива. Между масивите са оформени широки долини, в които текат реките Гиолирос, Апоселемис, Анаподанс и Кутсулидис. Най-големият град е Ираклион, който е и столицата. Голям брой туристи посещават дестинации като Кносос, Фестос, Гортис; венецианската крепост в Ретимно; планинското дефиле Самария.
Дата:
4/5, гласа
Етикети: Гърция  | Корфу
Забележителности около Корфу