Потопи се в романтиката на Италия

Позитано е живописен морски курортен град в област Кампания на провинция Салерно в Италия. Разположен е на северния бряг на Салернския залив. Най-подходящото място за романтична ваканция. Днес градчето е модерен курорт, но е запазило своя чар. Най-подходящо време за посещение е април - октомври. Кратко пътуване с ферибот ви дели от красивия остров Капри.

Портофино е малко италианско градче, което се намира в провинция Генуа на Италианската Ривиера. Градът е едно от най-красивите средиземноморски пристанища и е любимо място на много известни личности.
Според Плиний Стари, Портофино е построен от Римляните и наречен Пристанището на делфина, заради големия брой делфини, които обитават Tigullian Gulf.Верона - градът на Ромео и Жулиета. Един от най-романтичните градове в Италия, съвсем различен от шумните културни центрове - Флоренция и Рим. Тесните улички на града, реката и тишината създават неповторима атмосфера на спокойствие и уют. Градът привлича също така с малките кафенета, вкусната кухня и изтънчените вина.
Таормина се намира на източния бряг на остров Сицилия. Таормина е живописно разположен на върха на Монте Тауро, откъдето се открива завладяваща гледка едновременно към красивия средиземноморски бряг и към заснежения връх на вулкана Етна на юг. Той отдавна е открит от европейските аристократи и пътешественици, които го превръщат в един от най-известните туристически градове в Италия. В близост се намира родния град на Архимед – Сиракуза. Можете също така да се насладите на круиз до вулканичните острови Стромболи.

Следващия романтичен град в Италия е Перуджа - главен град на региона Умбрия в централна Италия.  Перуджа е забележителен художествен център на Италия. Перуджа е основана от етруските. През 548 е разрушена от Тотила. Перуджа е от онези градчета с тесни улички и невероятна атмосфера.Венеция е един от най-известните морски курорти в Италия, столицата на романтиката. Тук се провеждат международни кинофестивали, художествени изложби. Венеция е била и си остава феномен, построена е на 117 островчета и на територията й има около 150 канала и над 400 моста. Традиционната разходка с гондола е сред най - големите атракции на града.
Дата:
4/5, гласа
Етикети: Италия  | Верона
Забележителности около Верона