Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Сърцето на Стара планина

В подножието на връх Ботев, може би съвсем близко до географския център на България, е разположен град Априлци, утвърдил се през последните години като едно от най-посещаваните места у нас.

От града тръгва най-прекият път към най-високия връх в Стара планина като се минава през Национален парк „Централен балкан” – включващ най-големия в Европа буков масив, както и редица други редки видове растения и животни.

Постоянно нарастващата популярност на града се дължи не само на чудната природа и увеличаващия се брой хотели, но и на славното му минало – Ново село, Кръвеник, Батошево са главен център на въстаническите действия в Ловешкия революционен окръг по време на Априлското въстание. В девическия манастир в града все още се пазят костите на избитите по време на въстанието монахини.

Априлци предлага отлични условия за ловен и конен туризъм, а през зимата – и за ски. Освен това човек може да посети редица интересни планински местности, до които се стига по изградените през последните години еко пътеки. Всяка от еко пътеките е с различна степен на трудност и предлагат интересни маршрути както за напреднали, така и за начинаещи туристи.
Дата:
4/5, гласа
Етикети: България  | Априлци
Забележителности около Априлци