Тази година се... осрахме от обикаляне

Когато човек посети тоалетната изведнъж остава сам с мислите си, на спокойно място където изникват какви ли не мисли. Днес отскочих до мястото, на което казват, че дори царя ходил сам и си дадох сметка, че тази година съм се осрал... да обикалям света.
Виена, Австрия


Годината започна някак си слабо с едно отскачане до Брюксел само за един ден при това работен. Въпреки това ни остана малко време да се откъснем от делата на европейската комисия и да се полюбуваме на красвите паркове в града и да направим няколко бързи разходки.


Париж, Франция

После дойде ред на една изобщо непланирана екскурзия. Уж офертата беше обявена като екскурзия до Париж, но се оказа доста по-обиколна. Само 14 часа след тръгването ни с автобус от София се озовахме в Будапеща. По-скоро си бяхме в Пеща от колкото в Буда. За тези, които не знаят двете части на града (от двете страни на реката) се казват Буда и Пеща. На следващия ден след кратка обиколка на града колкото да си го припомним колко е красив потеглихме към съседката - Австрия и по-точно Виена. Там отново имахме време колкото да си припомним колко силно духа виенския вятър... аз съм бил и в Сливен, но вятър като виенския просто няма никъде другаде. Хапка-пийка и потеглихме...


Люксембург


Верона, Италия

Люксембург! Това е града... или държавата - както искате така го наречете. Невероятна архитектура, уютна атмосфера... прекрасно място. За съжаление имахме само 2 часа и потегляхме към крайната си цел.

Почти в полунощ вече виждахме Париж. Там вече не бях ходил и останахме 4 дни, през които успяхме да прекосим няколко пъти безкрайните площади и градини в града. Те наистина са безкрайни, но това ще го разберете когато решите да отидете от единия им край до другия без метро. Това е по-скоро невъзможно и ако дори малко уважавате тялото си не бихте му сторили това.

Вече свикнали с грандоманщина на парижаните се озовахме в Швейцария. Нали сте чували една песничка "ти си земен рай..." е тя е писана явно точно за тази държава. Там също бяхме на маратон - за два дни обиколихме 6 града - Веве, Монтрьо, Женева, Люцерн, Берн и Цюрих. Последните два спокойно можехме и да не ги посещаваме, защото скуката там лъхаше от всяка сграда и кръстовище.


Милано, Италия

Ииииииииииииииии не на последно място посетихме Лихтенщайн. Това нещо, наречено град-държава и имало 3 града. Иначе не е по-голямо от Поморие. Освен това е значително по-неуютно от вече споменатия Български град.


Будапеща, Унгария

Но до тук не свършва обиколката ни. След около месец се оказа, че отиваме в Милано. За 4 дни в столицата на модата. Пихме по една кола за 11 евра, за която се сещам всеки път когато отида до тоалетната и очаквам да отделя златните песъчинки... понеже сме маратонци изкарахме и 3-4 часа във Верона, с което завърши нашата обиколка...Сега е само септември месец, а какво ли ни чака през следващите 3 месеца... :)


Люцерн, Швейцария
Дата:
4/5, гласа
Етикети: Италия  | Милано
Забележителности около Милано