Три месеца на 3000 км от дома...

Съвсем наскоро прекарах три месеца в един различен свят. Място, пълно с хора с различен цвят на кожата и с различен произход. Място, което мнозина наричат свой дом, въпреки че не са се родили там.

Мадрид е привлякъл много хора, които са търсили по-добър живот. Там може да срещнеш човек от всяка точка на света. Може би половината население там дори не е испанско.

За три месеца видях много неща, но ще ви разкажа за тези, които са по-малко познати за хората, защото не са част от забележителностите на града, може би това ще ви е по-интересно.... :)

Имат ден, в който честват празник на тримата крале - мисля, че беше на 6-ти януари. Това е любим ден за децата, защото във всички квартали минават камиони с платформи, от които хвърлят бонбони, има музиканти, платформи с кралете и всякакви други "актьори" - цял мини парад. И всички са излязли на улицата. Децата (и не само те) събират бонбони и е страшна веселба. Цялото нещо продължава няколко минути, но емоцията те държи цяла вечер.

    

В Мадрид има страшно много неща за разглеждане - Кралския дворец, Gran Via, гарата Аточа, Ботаническата градина, различните музеи и всички други интересни места, които са в околностите на Мадрид. Със сигурност ще попаднете и на някой мим или пък на мариачи, които поне на мен ми харесаха много.

   

Престоят ми в Мадрид ми показа един друг свят и се радвам, че имах възможността да го опозная. Определено по-дългият престой се различава много от едноседмичната почивка например.

Като природа там нямат много дадености, но са си създали и ги поддържат. С една дума красиво е! Хващайте куфара и потегляйте натам при първия удобен случай! :)Дата:
4/5, гласа
Етикети: Испания  | Мадрид
Забележителности около Мадрид