Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рим

КРУИЗ СРЕДИЗЕМНОМОРСКА МАГИЯ - COSTA PACIFICA

Номер на оферта

/

235909

Дати & цени

01 октомври 2024 - 10 октомври 2024 г. - Цена от 2588 лв.

Цената включва

САМОЛЕТЕН БИЛЕТ С АВИОКОМПАНИЯ „БЪЛГАРИЯ ЕР”;
ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
1 РЪЧЕН БАГАЖ ДО 10 КГ И 1 ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 23 КГ;
ТРАНСФЕР ЛЕТИЩЕ ФИУМИЧИНО – ПРИСТАНИЩЕ ЧИВИТАВЕКИЯ;
ТРАНСФЕР ПРИСТАНИЩЕ ЧИВИТАВЕКИЯ - ХОТЕЛ В РИМ;
ТРАНСФЕР ХОТЕЛ В РИМ – ЛЕТИЩE ФИУМИЧИНО;
2 НОЩУВКА СЪС ЗАКУСКА В ЦЕНТРАЛЕН ТРИЗВЕЗДЕН ХОТЕЛ В РИМ;
7 НОЩУВКИ НА БАЗА ОБОГАТЕН ПЪЛЕН ПАНСИОН С КРУИЗЕН КОРАБ COSTA PACIFICA - БОГАТ АСОРТИМЕНТ ОТ ХРАНА ЗА ЗАКУСКА, ОБЯД, СЛЕДОБЕДНА ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ + ВОДА ОТ ДИСПЕНСЪР И ЧАЙ В ЗОНАТА НА БЮФЕТ РЕСТОРАНТА;
УЕЛКАМ КОКТЕЙЛ С КАПИТАНА НА КОРАБА;
1 ИЛИ ПОВЕЧЕ ГАЛА ВЕЧЕРИ С ИЗИСКАНО ГУРМЕ МЕНЮ И ПОДБРАНА СЕЛЕКЦИЯ ОТ ПРОДУКТИ (ИЗИСКВА ВЕЧЕРНО ОБЛЕКЛО);
БЕЗПЛАТНО ПОЛЗВАНЕ НА БАСЕЙНИТЕ И ФИТНЕС ЦЕНТЪРА НА КОРАБА;
МНОЖЕСТВО ЗАБАВЛЕНИЯ НА БОРДА НА КОРАБА;
ПРОГРАМА С АТРАКТИВНИ ИГРИ;
ПРИСТАНИЩНИ ТАКСИ;
ВОДАЧ – ПРИДРУЖИТЕЛ ОТ ТУРОПЕРАТОРА.

Цената не включва

ТАКСА ОБСЛУЖВАНЕ КЪМ ПЕРСОНАЛА - 11 ЕВРО НА ЧОВЕК НА ДЕН (5,5 ЕВРО НА ДЕН ЗА ДЕЦА ДО 11 Г.) – ЗАПЛАЩА СЕ НА КОРАБА;
СИТИ ТАКСА ЗА ХОТЕЛА В РИМ - 6 EUR НА ЧОВЕК НА ДЕН - ЗАПЛАЩАТ СЕ НА РЕЦЕПЦИЯТА НА ХОТЕЛА;
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА С ПОКРИТИЕ 10000 ЕВРО;
ЗАСТРАХОВКА „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ“;
ДОПЪЛНИТЕЛНИ БРЕГОВИ ЕКСКУРЗИИ, ОПИСАНИ В ПРОГРАМАТА;
НАПИТКИ, ОСВЕН УПОМЕНАТИТЕ КАТО ВКЛЮЧЕНИ;
ХРАНЕНЕ В НЯКОИ РЕСТОРАНТИ (В Т.Ч. CLUB, SAMSARA, TEPPANYAKI, PIZZERIA)
КАЗИНО;
ПОЛЗВАНЕ НА ТЕЛЕФОН, ИНТЕРНЕТ;
СПА УСЛУГИ, ФРИЗЬОР , МАНИКЮР И ПЕДИКЮР, ФИТНЕС ИНСТРУКТОР;
ГОЛФ СИМУЛАТОР, СИМУЛАТОР НА F1, 3D КИНО, ЛАЗЕРЕН ЛАБИРИНТ;
МЕДИЦИНСКИ И ФОТОГРАФСКИ УСЛУГИ, ПРАНЕ;
ГОРИВНА И/ИЛИ ИНФЛАЦИОННА ТАКСА, АКО ТАКАВА СЕ НАЛОЖИ;
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

РИМ – ПАЛМА ДЕ МАЙОРКА – ВАЛЕНСИЯ – МАРСИЛИЯ – ГЕНУА – ЧИНКУЕ ТЕРРЕ

COSTA PACIFICA е пуснат на вода през 2009 г. и е от клас Concordia от флота на Costa Cruises, представляващ категорията с най-големите и най-модерни круизни кораби на Costa. Проектиран е от архитекта и интериорен дизайнер Джоузеф Фаркъс, като темата е музиката. Всеки един дек на кораба носи името на известен музикант. Корабът разполага със звукозаписно студио, където гостите могат да изпеят любима песен, избрана от листа с над 400 произведения, като я запишат на музикална основа, за да създадат CD за спомен.

Програмата е десетдневна и включва 2 нощувки със закуска в Рим в тризвезден хотел, всички трансфери (летище Фиумичино – пристанище в Чивитавекия, пристанище в Чивитавекия – хотел Рим/ хотел Рим – летище Фиумичино), 7 нощувки на борда на круизен кораб Costa Pacifica, в каюти категория CLASSIC и PREMIUM с включени пристанищни такси, водач–придружител от туроператора, забавления и развлекателна програма на борда. Изхранването на борда на кораба е на база пълен пансион (закуска, обяд, вечеря и следобедна закуска). Лети се с авиокомпания „България Ер” (с включени летищни такси, един ръчен багаж до 10 кг и един чекиран багаж до 23 кг). Трансферите в Италия и при допълнителните екскурзии се извършват с автобус.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ДАТА: 01.10.2024 - 10.10.2024

Цена на човек спoред настаняването:

Вид настаняване
A - Вътрешна двойна каюта Classic
Цена на човек в двойна стая - 2588 лв.
Цена на човек в индивидулна стая - 3398 лв.
Цена на трети или четвърти възрастен - 2288 лв.
Цена на дете до 17 г. + 2 възр. - 1695 лв.
Цена на дете до 17 г. + 1 възр. - 2438 лв.

B - Вътрешна двойна каюта Premium
Цена на човек в двойна стая - 2629 лв.
Цена на човек в индивидулна стая - 3449 лв.
Цена на трети или четвърти възрастен - 2288 лв.
Цена на дете до 17 г. + 2 възр. - 1695 лв.
Цена на дете до 17 г. + 1 възр. - 2479 лв.

С - Каюта с прозорец Classic
Цена на човек в двойна стая - 2899 лв.
Цена на човек в индивидулна стая - 3965 лв.
Цена на трети или четвърти възрастен - 2424 лв.
Цена на дете до 17 г. + 2 възр. - 1695 лв.
Цена на дете до 17 г. + 1 възр. - 2479 лв.

D - Каюта с балкон Classic
Цена на човек в двойна стая - 3098 лв.
Цена на човек в индивидулна стая - 4349 лв.
Цена на трети или четвърти възрастен - 2645 лв.
Цена на дете до 17 г. + 2 възр. - 1695 лв.
Цена на дете до 17 г. + 1 възр. - 2948 лв.

E - Каюта с балкон Premium
Цена на човек в двойна стая - 3195 лв.
Цена на човек в индивидулна стая - 4494 лв.
Цена на трети или четвърти възрастен - 2645 лв.
Цена на дете до 17 г. + 2 възр. - 1695 лв.
Цена на дете до 17 г. + 1 възр. - 3045 лв.


ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 01.10.2024 – Отпътуване от София за Рим с полет на авиокомпания „България Ер” в 10:15 ч. Пристигане в Рим в 11:10 ч. Трансфер до пристанището и настаняване в каютите. Отплаване в 19:00ч.

ВТОРИ ДЕН – 02.10.2024. – Плаване в открито море. Свободно време за почивка на борда на круизния кораб.

ТРЕТИ ДЕН – 03.10. 2024 – Палма де Майорка – престой от 08:00 до 20:00 ч. Закуска. Възможност за пешеходна обиколка на Палма де Майорка с екскурзовод на български език – катедралата „Ла Сеу”, Кралския дворец Ла Алмудайна, културния център Ла Лонха (с доплащане 79 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Посещението се организира при минимум 25 участника. Завръщане на борда на кораба. 20:00 ч. – отплаване. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 04.10.2024 – Валенсия – престой от 07:00 до 15:00 ч. Възможност за разглеждане на Валенсия с екскурзовод на български език (с доплащане 85 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място): старата централна порта от XIV в. Торрес Серанос, разходка из малките тесни улички на града, преминаване през Палао Генералидад Валенсиана, площад „Пласа де ла Вирхен”, базиликата на Дева Мария на изоставените, покровителка на града, трите порти на Катедралата, музей Алмоина – център на древноримското градче, площад „Пласа де ла Рейна”, църквата и кулата „Св. Каталина”, кръглия площад „Пласа Редонда”, централния пазар – един от най-големите в Европа, площад „Пласа де Аюнтамиенто”, Кметството. Обиколката се организира при минимум 25 участника. Завръщане на борда на кораба. 15.00 ч. – отплаване. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – 05.10.2024 – Марсилия – престой от 13:00 до 19:00 ч. Възможност за пешеходна обиколка на Марсилия с екскурзовод на български език – квартала на Старото пристанище, разходка с влакче до базиликата „Нотр-Дам-дьо-ла-Гард“ (цената на билета за влакчето до базиликата, е включена в пакетната цена на екскурзията). Екскурзията е с доплащане 80 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се провежда при минимум 25 участника. Завръщане на борда на кораба. 19.00 ч – отплаване. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – 06.10.2024 – Савона- Генуа– престой от 08:30 до 19:00 ч. Възможност за екскурзия до Генуа с екскурзовод на български език – пешеходна разходка из стария град - дворците, известни като „Палаци деи Роли“ (отвън), както и дворците по „Виа Гарибалди“ (отвън), които са в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство, двореца Сан Джорджо (отвън), катедралата "Сан Лоренцо", „Пиаца Сан Матео“, Палацо дукале (отвън), „Пиаца де Ферари" (с доплащане 92 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; СавонаГенуа – 80 км). Обиколката се провежда при минимум 25 участника. Завръщане на борда на кораба. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН – 07.10.2024 – Ла Специя – Чинкуе Терре – престой от 08:00 до 19:00 ч. Възможност за целoдневна екскурзия с автобус и водач на български език до Чинкуе Тере – доплащане 128 лв. за възрастни и 98 лв. за деца до 11 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, входни такси не са включени в тази цена, но е включен билет за железницата от Ла Специя до Чинкуе Терре. Чинкуе Тере е едно от най-красивите места на Лигурската ривиера – това са пет села (Монтеросо ал Маре, Вернаца, Корниля, Манарола и Риомаджоре), сгушени на една тясна ивица между морето и стръмните склонове на планините. Селцата са построени на самия средиземноморски бряг, на малки, чудно красиви заливчета и по стръмните скали. Достъпни са с помощта на специално построена железница. Посещението на Чинкуе Тере може да се превърне в едно от най-впечатляващите преживявания в живота Ви, от което завинаги ще запомните чудните картини на многоцветните къщи, накацали една върху друга по скалите и надвиснали сякаш над морската шир. Екскурзията включва: трансфер до гарата в Ла Специя, продължаване с железницата, която води до селата със слизане за разходки и фотопауза в Риомаджоре и Манарола. Завръщане на борда на кораба. Нощувка.
ОСМИ ДЕН – 08.10.2024 –Чивитавекия – корабът акостира в 08:00 ч. Напускане на кораба. Трансфер до хотела в Рим – настаняване. Следобед, по желание - пешеходна програма на български език „Бароков Рим”: пл. „Навона”, Пантеона, фонтана Треви, пл. „Испания” (с доплащане 60 лв. и при предварителна заявка в България, а не на място). Обиколката се провежда при минимум 15 участника и включва екскурзоводски услуги на български език и такса за вход в Пантеона.

ДЕВЕТИ ДЕН – 09.10.2024 – Рим – Закуска. Свободен ден. Възможност за пешеходна програма на български език - „Класически Рим”: Колизеума (отвън), Форо Романо, Фори Империали, пл. „Венеция”, хълма Капитолия (с доплащане 50 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се провежда при минимум 15 участника. Нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН – 10.10.2024 – Закуска. Трансфер до летище Фиумичино за полет до София в 12:00 ч. Пристигане на летище София в 15:00 ч.


Настаняването в една каюта на 3-ма или 4-ма човека изисква препотвърждение от старна на туроператора.

Classic каютите са на по-ниски палуби, Premium каютите са на по-високи палуби.

Трети и четвърти възрастен или пък едно или две деца с двама възрастни се настаняват на допълнителни легла както следва:
- Във вътрешните каюти и в каютите с прозорец леглата са на две нива;
- В каютите с балкон третият/четвъртият възрастен или детето/децата се настаняват на разтегателни дивани.


Круизният кораб Costa Pacifica

Costa Pacifica е третият кораб от клас Concordia от флота на круизната компания Costa Crociere, пуснат на вода през май 2009 г.
Технически параметри на кораба: флаг – италиански; дължина 290 м; широчина 36 м; тонаж – 114 500 т бруто; скорост – 21,5 възела; брой палуби – 17, от които 14 за пасажери; екипаж - 1100 човека; брой пътници – 3780; електрическо напрежение 220/110 V;
На борда има театър, 9 басейна, водни пързалки, 6 ресторанта, 11 бара, от които един за пушачи, пиано бар, сладкарница, казино, дискотека, детски клуб, място за семейни забавления на открито, СПА център на площ от 6 000 кв.м., спортна зона с възможност да се практикува волей и баскетбол както и тенис; фитнес, алея за крос; уроци по аеробика, пиано, китара.

Палубите носят имената на различни типове музикални произведения, термини или стилов, като Адажио, Нотурно, Суинг и т.н.
Ресторанти: 6 ресторанта и зони, посветени на храната, от които 2 основни и 4 специализирани. My Way е двуетажният официален ресторант за вечеря, разположен на 3 и 4 палуба, като се сервира селекция от предястия, месни или вегетариански основни блюда, салати и десерти. New Yrok New York е ресторантът, който се ползва за закуска, обяд и вечеря; разположен е на 3 и 4 паулба. La Paloma, разположен на 9 и 10 палуба също се ползва от гостите за закуска, обяд и вечеря, като се предлага италианска, азиатска и мексиканска кухни. В ресторантите The Club Blue Moon, и Samsara са срещу допълнително заплащане, като в тях може да вечеряте с предварително резервиране. За обяд са подходящи Pizzeria и Grill, разположени на 9 палуба.
Подходящо облекло по време на хранене - ежедневни дрехи през деня и спортно-елегантни – вечер. Официални тоалети се изискват единствено на гала вечерите, организирани 1 до 2 пъти по време на круиза.

Барове и заведения: На борда на Costa Pacifica има голямо разнообразие от дневни и нощни заведения – дискотека, пиано бар, театър, казино, коктейл барове до басейните и бар за пушачи, шоколадов бар.

Напитките са срещу допълнително заплащане или предварителна заявка и заплащане на пакет напитки.

Спорт, релакс и забавления: Costa Pacifica разполага с разнообразни опции за желаещите да поддържат форма със спорт или релакс: открити басейни, водна пързалка, фитнес, СПА център, спортно игрище, алея за джогинг.
Допълнителна такса се плаща за: индивидуални тренировки и уроци, СПА център и всички процедури в него.

С деца на круиз: За да осигури едновременно развлечения за децата и безгрижна почивка на родителите, Costa Pacifica предлага два детски клуба: Squok Club – деца от 3 до 11 години и Teens Club – деца между 12 и 17 години.

Интернет
По време на вашия круиз с Costa Pacifica може да ползвате интернет чрез:
• Wi-Fi връзка от собствен компютър, телефон, таблет или друго устройство, до която има достъп във всички общи части и някои каюти;
• кабелен интернет на настолни компютри в интернет кафе на борда на кораба;

Каюти
Costa Pacifica разполага с 1504 каюти (апартаменти и каюти), разположени на 14 пасажерски палуби от общо 17 палуби. Всяка кабина е проектирана, така че да гарантира максимален комфорт по време на пътуването, като настаняването е в стандартни или премиум каюти, които са вътрешни, с прозорец или с балкон.
* вътршните кабини са около 14 кв.м, като предлагат настаняване с 2 отделни легла или спалня, HDTV информационна система, сейф, баня, мини-бар, климатик, сешоар.
* каютите с прозорец са с размер 16-18 кв.м., като предлагат настаняване с 2 отделни легла или спалня, малка дневна, HDTV информационна система, сейф, баня, мини-бар, климатик, сешоар.
* каютите с балкон са 17 кв. м. + 3 или 5 кв.м. балкон като предлагат настаняване с 2 отделни легла или спалня, малка дневна, HDTV информационна система, сейф, баня, мини-бар, климатик, сешоар.

Чуждестранна валута: Еврото е официална валута на борда на корабите на Costa.

Забележки: За пътуването Ви е ненобходима валидна лична карта или паспорт.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Допълнителна информация

Отстъпки - 3% отстъпка при записване 2 месеца преди датата на отпътуване; отстъпки за деца и младежи до 17 години.

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Рим |  Почивки - Италия |  Почивки - Рим |  Круизи 2024 - Италия |  Круизи 2024 - Рим

Избрани оферти