Начало / Почивки / Почивки - Хургада

ЕГИПЕТ - КРУИЗ ПО НИЛ И ПОЧИВКА В ХУРГАДА С ВЪТРЕШЕН ПОЛЕТ

Номер на оферта

/

235909

Дати & цени

Цената включва

САМОЛЕТЕН БИЛЕТ СОФИЯ - ХУРГАДА;
САМОЛЕТЕН БИЛЕТ КАЙРО - СОФИЯ;
САМОЛЕТЕН БИЛЕТ АСУАН - КАЙРО;
ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 20 КГ;
РЪЧЕН БАГАЖ ДО 5 КГ;
2 НОЩУВКИ В ХУРГАДА НА ALL INCLUSIVE В ХОТЕЛ 4*;
1 НОЩУВКА В КАЙРО СЪС ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ В ХОТЕЛ 5*;
4 НОЩУВКИ НА ПЪЛЕН ПАНСИОН НА БОРДА НА 5* КРУИЗЕН КОРАБ;
2 ОБЯДА В КАЙРО;
ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ПО ПРОГРАМАТА;
ВХОДНИ ТАКСИ НА ВКЛЮЧЕНИТЕ В ПРОГРАМАТА ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ;
ТРАНСПОРТ ПО ПРОГРАМАТА;
ШЕЗЛОНГИ И СЛЪНЧЕВИ ЧАДЪРИ В ХОТЕЛА В ХУРГАДА;
ВОДАЧ - ПРИДРУЖИТЕЛ ОТ ТУРОПЕРАТОРА.

Цената не включва

ВСИЧКИ ФАКУЛТАТИВНИ ПРОГРАМИ С ДОПЛАЩАНЕ;
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА;
ЗАСТРАХОВКА ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ;
БАКШИШИ;
ТАКСА ЗА ЕГИПЕТСКА ВИЗА – 25 USD;
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Екскурзията е осемдневна и включва 2 нощувки в хотел 4* в Хургада на база All inclusive, 4 нощувки на 5* речен круизен кораб на база пълен пансион, 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 5* в Кайро, 2 обяда в Кайро, екскурзоводска програма на български в Луксор, Едфу, Ком Омбо, Асуан и Кайро, водач-придружител от България, двупосочен самолетен билет София-Хургада и Кайро-София, вътрешен полет Асуан-Кайро, летищни такси и трансфери. Лети се с „България Ер” по полета от България. Вътрешните трансфери в Египет се извършват с микробус или автобус.

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН: 12:00 ч. – 14:00 ч. – полет София-Хургада. Настаняване в 4* хотел в Хургада на база all inclusive. Свободно време за плаж и почивка. Нощувка в Хургада.

ВТОРИ ДЕН: Свободно време за плаж и почивка в 4* хотел на база all inclusive. Възможност за допълнителни услуги: Гмуркане в Червено море (89 лв. за възр. / 49 лв. за деца до 12 г.) - записването става най-малко един месец преди датата на отпътуване. Кораловите рифове на Червено море са едно от най-добрите места на света за гмуркане. Това се дължи на първо място на изключително разнообразния и богат морски живот, който контрастира рязко с обкръжаващата го пустиня. Преимущество за гмуркачите е и фактът, че водата в Червено море е много бистра като това допринася за изключително добрата видимост. Услугата включва екипировка и асистенция по време на гмуркането от професионални водолази и е полудневна. Екскурзия с Яхта до залива на портокалите (89 лв. за възр. / 49 лв. за деца до 12 г.) - организира се при минимум 10 записани. Записването става най-малко един месец преди датата на отпътуване. По време на екскурзията има три спирки на най-подходящите места за изследване на коралите със шнорхел. Екскурзията включва трансфер, обяд с безалкохолна напитка и вода. Сафари в пустинята (105 лв. за възр / 65 лв. за деца до 12 г.) - организира се при минимум 10 записани. Записването става най-малко един месец преди датата на отпътуване. Впуснете се в едно истинско приключение в египетската пустиня. Екскурзията отнема около 3 часа и включва сафари с бъги за около 50 км, посещение на бедуинско селище, където ще Ви предложат чай или кафе и бедуинско шоу с камили. Разходка с лодка със стъклено дъно в Червено море (69 лв. за възр. / 49 лв. за деца до 12 г.) - записването става най-малко един месец преди датата на отпътуване. Ще можете да се насладите на невероятния морски свят сред рифовете на Червено море без да трябва да се гмуркате. Водите на Червено море са известни с това, че са изключително бистри, което ще направи преживяването още по-впечатляващо. Нощувка в Хургада.

ТРЕТИ ДЕН: Ранна закуска. Отпътуване за Луксор – често наричан най-великият музей на открито. Пристигане и настаняване на борда на 5* круизен кораб. Обяд. Посещение на храмовите комплекси на Карнак и Луксор. Завръщане на кораба. Вечеря и нощувка на круизния кораб.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Рано сутринта – възможност за полет с балон над западния бряг на Нил (225 лв. за възр. и за деца) Полетът се извършва рано сутринта, когато е най-живописно и времето е най-ясно и продължава от 45 мин. до 1 час. Закуска. Посещение на Долината на кралете – за период от почти 500 години – от XVI до XI век пр. Хр., тук са строени под земята каменните гробници на фараоните и значимите благородници на Ново Кралство (династиите от осемнадесета до двадесета в историята на древен Египет). До момента в Долината са открити повече от 60 гробници с различни размери, сред които и тази на Тутанкамон (единствената, открита непокътната). Посещение на храма на Хатшепсут, единствената известна на историците жена - фараон и Колосите на Мемнум – две огромни каменни статуи, изобразяващи фараона Аменхотеп III. Посещение на фабрика за алабастър. Завръщане на кораба. Обяд. Свободно време. Отпътуване за Едфу по река Нил. Вечеря и нощувка на круизния кораб.

ПЕТИ ДЕН: Преди закуска – посещение на храма на Хор в Едфу – това е един от най-добре запазените и внушителни храмове в Египет. Храмът е строен цели 180 години от 237 г. до 57 г. пр. Хр. и благодарение на добре запазените надписи по стените му снабдява археолозите с важни знания относно неговия строеж и митологията на древен Египет. Връщане на борда на кораба и закуска. Отпътуване за Ком Омбо по река Нил. Обяд на борда. Следобед - посещение на храма Ком Омбо – единственият по рода си египетски храм, посветен на две божества. Самата сграда е напълно симетрична, като южната част е посветена на бога с крокодилска глава – Собек (бог на плодородието и един от създателите на света), а северната на едно от основните египетски божества – Хор, с глава на сокол. Връщане на борда и отпътване за Асуан. Вечеря и нощувка на круизния кораб.

ШЕСТИ ДЕН: Възможност за посещение на Абу Симбел (159 лв. за възр. / 99 лв. за деца до 12 г.). Отпътува се много рано сутринта и в екскурзията се включва сух пакет за закуска. Абу Симбел пази една уникална забележителност – два храма, издълбани в скалисти склонове, построени да славят фараона Рамзес II. Закуска на борда за клиентите, които не са избрали посещение на храмовете в Абу Симбел. Посещение на язовирната стена на Асуан и на храма на Изида на остров Фила. Завръщане на борда на кораба и обяд. Свободно време. Вечеря и нощувка на круизния кораб.

СЕДМИ ДЕН: Закуска. Трансфер до летището за полет до Кайро. Пристигане. Отпътуване към Гиза, където ще посетите Пирамидите – едно от чудесата на древния свят, технологията за чиято конструкция все още не е известна на учените и ще се срещнете със Свинкса. Обяд. Настаняване в хотел 5* в Кайро. Привечер – възможност за вечеря с бели денс и танци на дервиши на борда докато плавате на круизен кораб по Нил (89 лв. за възр. / 50 лв. за деца до 12 г.). Вечеря и нощувка в Кайро.

ОСМИ ДЕН: Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение на Египетския музей, който приютява уникална и изключително пълна колекция от над 120 000 предмета, разказващи историята на древен Египет. Обяд. Oбиколка на Кайро – крепостта на Саладин, джамията Мухамед Али, традиционният базар (сук) Хан ал Халили, улица Ал Муиз. Трансфер до летището. 20:50 ч. – полет за София. 00:25 ч. – пристигане на летище София.

Цени на човек в лева според настаняването:

НАСТАНЯВАНЕ ЦЕНИ

цена на възрастен в двойна стая - 1675лв.
цена на човек в индивидуална стая - 2026лв.
цена на трети възрастен в стая - 1649лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни - 1549лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен - 1549лв.

Хотели, използвани по програмата (или подобни):
Хургада: хотел The Three Corners Sunny Beach 4*;
Круизен кораб: Chateau Lafayette;
Кайро: хотел Radisson Blue 5*.

Допълнителна информация

Намаление за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни и намаление за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен

Тагове

Оферти - Египет |  Оферти - Хургада |  Почивки - Египет |  Почивки - Хургада |  Екзотична почивка 2022 - Египет |  Екзотична почивка 2022 - Хургада

Избрани оферти