Начало / Почивки / Почивки - Антананариво

Екскурзия до Мадагаскар - 17 дни / 14 нощувки

Номер на оферта

/

237983

Дати & цени

Цената включва

Самолетни билети София – Истанбул – Антананариво – Истанбул – София с включени такси, чекиран багаж 23 кг и ръчен 7 кг;
Самолетни билети Тулеар - Антананариво, Антананариво – Диего Суарез, Нуси-Бе - Антананариво, с включен летищни такси, чекиран багаж 20 кг. и ръчен багаж 5 кг. ;
Всички трансфери и транспорт с туристически автобус;
14 нощувки в хотели/ лоджове;
14 закуски, 4 обяда;
Всички екскурзии с местни екскурзоводи и включени входни такси за обектите по програмата:
посещение на Амбатолампи и работилница за традиционна изработка на алуминиеви съдове;
обиколка на Антсирабе с рикша;
посещение на занаятчиите зафинмири;
посещение на фабрика за хартия в Антеморо;
посещение на национален парк Исало;
спирка при гробниците на племето махафали;
разходка в Тулеар;
възможност за плаж в Ифати;
сити тур на Антананариво;
обиколка на Диего Суарез;
посещение на първия парк в Мадагаскар – Монта д'Амбре;
посещение на национален парк Анкарана;
тридневна почивка в Нуси-Бе;
Представител на туроператора по време на пътуването;

Цената не включва

Допълнително се заплаща:
Виза за Мадагаскар – 65 евро, заплаща се на място при пристигане в Антананариво;
Такса обслужване на местните шофьори и екскурзоводи – 170 лв.

Цената не включва:
Медицинска застраховка с включен риск от заразяване с Covid-19 – цената се формира въз основа на възрастта на туриста, ще получите информация при записване;
Доброволна застраховка „Отмяна на пътуване“ с покритие в случай на Covid-19.

Програма на пътуването

Мадагаскар - извън всички представи

17 дни / 14 нощувки

Маршрут:
София, Истанбул, Антананариво, Антсирабе, Фианарантсоа, Ранохира, Ифати, Тулеар, Антананариво, Диего Суарес, Монтан д"Амбре, Анкарана, Анкифи, Носи Бе, Антананариво, Истанбул, София

ДАТА: 06.11.2022 г.

ЦЕНА на човек в двойна стая: 8418 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Остров Мадагаскар често и напълно заслужено е наричан „осмия континент“. Мадагаскар е истинско приключение – спускането от красивите лагуни, номадски райони, обширни равнини от палми и баобаби, масива Исало, планините, впечатляващите национални паркове, невероятната природа и животински свят, които не се срещат никъде другаде по света. В пищните резервати се наблюдават неизброими видове пеперуди, хамелеони и, разбира се, запазената марка на Мадагаскар – лемурите. Неслучайно в хитовата продукция на Дриймуъркс Анимейшън „Мадагаскар“ с Бен Стилър, Крис Рок и Дейвид Шуимър, един от най-впечатляващите и любими образи е този на лемура крал Джулиън. В тази програма сме предвидили да разгледаме знакови места от „осмия контитент“ – Мадагаскар, като столицата Антананариво, националните паркове Исало, Монтан д"Амбре, Анкарана, да се запознаем с бита и миналото на местните жители, чиито пъстър произход гарантира многообразие. А за финал сме предвидили почивка на най-култовия курорт, обичан от туристите от цял свят – остров Нуси-Бе, разположен в Мозамбикския канал. Изключително прецизиран маршрут, гарантиран от вътрешни полети, така че да се види повече за по-кратко време. Затова освободете приключенския дух в сърцата си и открийте нов континент.

=============================================================

ПРОГРАМА

06.11.2022-нд. 1 ден София Истанбул
Полет ТК 1030 от София в 21:25. Кацане в Истанбул в 23:25.

07.11.2022-пн. 2 ден Истанбул Антананариво (Тана)
Полет ТК 160 от Истанбул в 02:20. Кацане в Антананариво в 15:00.
Антананариво се намира в централната част на острова и е най-големият град в Мадагаскар с население около 1,5 млн жители. Това е най-високо разположената столица на островна държава в света. В предколониалния период на същото място е бил град Аналаманга – столица на кралство Мерина, а името му е означавало „Синята гора“. Името Антананариво в превод от малагаси означава „Град на хилядата“, което се отнася до важен исторически момент. Кралят на Mерина Андрианджака, който дошъл с армията си от югозиточната част на острова, разположил гарнизон от 1000 войника, които да превземат и задържат града от предишните обитатели – племето Вазимба. В тяхна чест е кръстена така и новата столица. Друга версия за произхода на името е, че подсказва за хилядата съкровища, които се крият в и около града. Селището е основано в периода 1610 и 1625 година, а още тогава са построени диги и напоителни съоръжения, за да се осигури възможност за отглеждане на ориз, който да изхранва местното население.
Посрещане, трансфер до хотела, настаняване и нощувка.

08.11.2022-вт. 3 ден Тана - Антсирабе (закуска)
Закуска в хотела и отпътуване на юг. Пейзажът около нас е оризови полета и малки селца – хармонично съжителство с природата. Спираме за почивка в Амбатолампи – малко градче, където ще видим начина, по който местните изработват алуминиеви съдове, използвани в цялата страна за готвене. Свободно време за обяд. Пристигане в Антсирабе. Градът е трети по големина в Мадагаскар и привлича около 30 000 туристи всяка година. Разположен е на 1500 м.н.в. и е известен с цветните си рикши, които тук се наричат пусе-пусе, с текстила, тютюна и селскостопанска продукция. Славата си дължи и на водите, които тук са в изобилие и се предлагат различни терапевтични процедури. В превод името Антсирабе означава „Място, където има много сол“, тъй като почвите и водите са богати на минерални соли. Има богата история и силно изразено колониално влияние в архитектурата на сградите. Ще направим обиколка на града с масовия транспорт – пусе-пусе, което преди е било теглено от човек, но в наши дни е велосипедно. По време на обиколката ще видим старата ж.п, гара, обществени сгради в колониален стил и известния Hotel des Thermes – исторически паметник от 1896 година, когато кралят на Мароко Мохамед V отсяда в него през 50-те години по време на изгнанието си. Самият хотел е разположен сред 4 хектара великолепен парк. Следва посещение на централния пазар, където ще посетим занаятчийски работилници. В тях майсторите обработват рога на зебу (вид местна крава), влакно от рафия или скъпоценни камъни. Нощувка.

09.11.2022-ср. 4 ден Антсирабе – Амбоситра - Фианарантсоа (закуска)
След закуска продължаваме по Национален път 7 в посока юг. Следващата спирка е град Амбоситра, където ще се разходим и ще видим занаятчийте Зафинманири – изключителни майстори дърворезбари. Това е подгрупа на етническите бецилео – група населяваща високите планини на Мадагаскар. Тяхното невероятно умение е добавено през 2003 година в списъка на ЮНЕСКО за световно нематериално културно наследство. Тяхното изкуство дава представа за приложните изкуства от миналото в Мадагаскар.
Свободно време за обяд и възможност да опитаме местната кухня.
Отпътуваме за Фианарантсоа – град в земите на Бецилео, разположен на най-високото плато в планините на Мадагаскар. Разположен на около 400 километра южно от Антананариво, градът се счита за културна столица на Мадагаскар. Разделен е на долна и горна част, която се нарича „стария град“. Смесицата на хълмисти долини, екзотични насаждения и колониална архитектура го отличават от останалата част на страната. Освен това Фианарантсоа е известен с това, че е врата към източните тропически гори.
Нощувка.

10.11.2022-чт. 5 ден Фианарантсоа - Ранохира (закуска)
Закуска. Отправяме се на път към Ранихола – входът на национален парк Исало. Преди да стигнем ще спрем в Антеморо в една малка фабрика за хартия. Тук се произвежда разновидност на хартията от черничева кора. Начинът на производство е въведен от арабите през 15 век и все още се практикува тук. Етническата група антеморо е с корени в Сомалия. Тези заселници са пристигнали в Мадагаскар през XV и XVI век. Бързо придобиват репутация на могъщи магьосници и астролози, тъй като са имали познания за арабското писане, което използвали за транскибиране на мадагаскарския език. В следващите столетия те затвърдили статута си на „носители на знание“ и магьосници, като продавали заклинания или други мистични неща из целия остров, дори били съветници на местните крале и вождове. Това продължило до XIX век, когато се надигнал бунт срещу тях. В наши дни обитават югоизточното крайбрежие и се занимават с производство на ориз, кафе, сол и хартия.
Пътят ни продължава през планинския масив Андрингитра с високи гребени на юг. Пейзажът се променя драматично. Минаваме през малкото градче Ихоси преди да се озовем на сухото плато Ихоромбе. Стигаме до село Ранохира, което е входното място за национален парк Исало. Исало е естествен скален масив, наподобяващ много каньоните в Западните Щати и по-специално Гранд каньон. Формирането му е от юрската ера, а пред очите ни се редят безлюдни пейзажи и зелени каньони.
Нощувка.

11.11.2022-пт. 6 ден Национален парк Исало (закуска, обяд)
Закуска. След кратко пътуване стигаме в подножието на Исало и се отправяме по пътеката през впечатляващ пейзаж от каньони, естествени водни басейни, вълшебни и причудливи скални ерозии. Руинният масив е континентално пясъчно плато от юрския период, а природата се е приспособила към сухия климат и тук се наблюдава различна ендемична екосистема.
Предвидили сме пикник обяд на това красиво място. Видовете, които можем да наблюдаваме в национален парк Исало са различни влечуги и земноводни, бозайници, птици и др. Паркът е дом на сифака – средно големи лемури с дъжлина от 40 до 55 сантиметра и тегло от 3 до 6 килограма. Козината им е дълга и копринена, а оцветяването е от жълтеникаво бяло до чернокафяво. Друг вид е пръстеноопашатият лемур. Теглото средно е 2,2 килограма, а дължината на тялото е между 39 и 46 см. Те са социални животни, които живеят в групи до 30 индивида. А чело на колонията е женски доминант. Характерен ендемичен вид, обитаващ Исало, е дъговата жаба – малка и яркооцветена в бяло, оранжево-червено, зелено и черно. Изключителна ценност е застрашеният от изчезване кокерелов миши лемур. Част от другите видове, които могат да бъдат наблюдавани в Националния парк Исало са 35 вида влечуги, ендемични жаби и над 500 вида растения, между които алое и палми, 81 вида птици, от които 27 са ендемични за Мадагаскар.
Връщане в лоджа и нощувка.

12.11.2022-сб. 7 ден Исало - Ифати (закуска)
Закуска. Днес е последният ни преход преди да стигнем морето. Преди това ще минем през Илакака – градът на сапфирите. Тяхното откритие привлича над 100 000 души през 1998 г. Ще направим няколко спирки по път, за да видим типичните гробници на племето махафали – изключително добре изрисувани и украсени, на чиито върхове са издигнати невероятни резби. Още преди да влезем в Тулеар ще видим Мозамбикския канал. В Тулеар свободно време за разходка и обяд. Тулеар граничи с Мозамбикския канал и представлява хиляди ярки цветове в концерт от местната музика цапики, която звучи по улиците, а местните посрещат с усмивки. По пътя към пристанището е Морският музей с колекции от раковини и вкаменелости, а музеят на изкуствата проследява еволюцията на занаятите и обичаите от великия юг. А след това ни очаква плажът в Ифати.
Нощувка.

13.11.2022-нд. 8 ден Ифати – Тулеар Тана (закуска)
Ранна закуска. Трансфер до летището за полет TZ713 в 08:40 от Тулеар. Кацане в Тана в 10:30 ч. Посрещане и сити тур на Антананариво. Обзорната обиколка започва от долната част на града по главния булевард, множеството пазари и китайския квартал. Следва средната част на града с обществените сгради – дворецът на президента, административните здания и луксозните хотели, а най-накрая ни очаква Горния град или старата част, където е Дворецът на кралицата. Там ще научим повече за историята на столицата и нейните кралски особи.
Нощувка.

14.11.2022-пн. 9 ден Анантанариво Анциранана (обяд)
Ранен трансфер до летището и полет от Анантанариво TZ312 в 06:00 ч. Кацане на летище Диего Суарез в Анциранана в 08:00 ч. Заливът и градът са носили името на известния португалски мореплавател Диего Суарез, посетил залива през 1543-1544 г. През 1880 г. Франция желае да установи контрол над него и да го използва за пътно-транспортен възел за въглища. На 17.12.1885 г. кралица Рнавалона III подписва договор, с който предоставя на Франция протекторат над залива и околните територии, включващи Нуси-Бе и Сент Мари де Мадагаскар. Тези земи са център на военни действия през първата половина на XIX век до момента, когато френските сили са изтеглени в периода 1973-1975 г. Ще се разходим из града, за да видим пазара и пристанището. Отправяме съм към големия залив Диего, откъдето ще се полюбуваме на планинския масив Захарната глава, наречен по подобие на бразилската забележителност. Обяд в местен ресторант. Покрай брега на залива стигаме до село Рамена и стария фар, откъдето се разкрива невероятна гледка към Индийския океан. Настаняване в Джофривил и нощувка.
Джофривил или Амбохитра е малък град с население от 3522-ма човека, като 90% от тях се занимават с фермерство, 8% с животновъдство. Най-разпространени са отглеждането на личи, зеленчуци и банани.

15.11.2022-вт. 10 ден Национален парк Монтан д"Амбре (закуска, обяд)
Закуска. След кратък превоз се озоваваме в първия парк на Мадагаскар – Монтан д"Амбре. Той обхваща над 18 000 хектара изолиран вулканичен масив от базалтови скали и сухи територии. Атракциите му са зрелищни водопади и кратерни езера, множество реки и потоци, а територията му е водосборен район на град Анциранана, който е заобиколен от сухи, редки гори полупустиня. В парка живеят племената сакавала и антанкарана. За него е характерна възможността за наблюдаване на огромно разнообразие от ендемична флора и фауна сред живописната природа от водопади, вулканични езера и джунгла. В него има над 75 вида птици, 25 вида бозайници, 59 вида влечуги и др. Растителният свят се допълва от над 1000 различни вида. Нощувка.

16.11.2022-ср. 11 ден Национален парк Анкарана (закуска, обяд)
Закуска. Отпътуваме за национален парк Анкарана, където ще спрем, за да видим пресъхналата река с глинеста ерозия Цинги и кораловия риф, оформена от вода и вятър, разкрасили го във впечатляваща варовикова формация, приличаща на острозъба каменна гора. Национален парк Анкарана е създаден през 1956 г. на малко и частично покрито с растителност плато от варовик, датиран на 150 млн. години. С течение на времето и валежите, които са около 2000 милиметра на година, скалите са ерозирали и създали пещери и карстова топография. При проучването на този район са открити фосили на големи изчезнали лемури, неописани другаде слепи риби, скариди и безгръбначни. Тук обитатели са 65 вида птици от 32 семейства. Този резерват е важно убежище за коронования лемур, кафявия лемур на Санфорд и други видове бозайници. Обяд на Червената Цинги – причудлива скална формация, която привлича туристи от цял свят, а следобед пристигане в Анкарана. Настаянване в лодж и нощувка.

17.11.2022-чт. 12 ден. Анкарана – Анкифи – Нуси-Бе (закуска)
Закуска. По път към Анкифи ще минем през плантации с кашу, кафе и какао. Пристигаме на пристанището Анкифи, откъдето с моторна лодка отиваме в столицата на Нуси-Бе – Хелвил. Нуси-Бе е остров край северозападния бряг на Мадагаскар и най-голям и оживен туристически курорт на дръжавата. Площта му е около 320 кв.км. Името му в превод от малагашки означава „Голям остров“. След пристигане там с такси ще стигнем до плажния хотел, където ни очаква мечтана почивка след като опознахме света на „осмия континент“ Мадагаскар.
Нощувка.

18.11.2022-пт. 13 ден. Нуси-Бе (закуска)
Закуска. Свободно време за пълна почивка или допълнителните услуги, които хотелът предлага – риболов, гмуркане, шнорхелинг, разходка с лодка, наем на мотор или велосипед и др.
Нощувка.

19.11.2022-сб 14 ден. Нуси-Бе (закуска)
Закуска. Свободен ден за плаж, почивка и дейности по желание. Нощувка.

20.11.2022-нд 15 ден. Нуси-Бе ? Антананариво (закуска)
Закуска. Свободно време. След обяд транфер с такси до летището и полет TZ 327 в 18:00 ч от Хелвил и кацане в Тана в 19:40 ч. Трансфер до хотела. Настаняване и нощувка.

21.11.2022-пн 16 ден. Антананариво Истанбул (закуска)
Закуска. Свободно време до обяд. Транфер до летището и полет TK161 в 17:05 ч от Антананариво.

22.11.2022-вт 17 ден. Истанбул София
Кацане в Истанбул в 06:05 ч. Излитане с TK1027 в 08:45 и пристигане в София в 09:00 ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

ХОТЕЛИ
дати - нощувки - град - хотел
07.11 – 08.11 1н Антананариво Au Bois Bert 3+* или подобен
08.11 – 09.11 1н Антсирабе Arotel 3* или подобен
09.11 – 10.11 1н Фианарантсоа Villa Sylvestre 3+* или подобен
10.11 – 12.11 2н Ранохира Isalo Rock Lodge 4* или подобен
12.11 – 13.11 1н Ифати Les Dunes D?faty 4* или подобен
13.11 – 14.11 1н Антананариво Au Bois Bert 3+* или подобен
14.11 – 16.11 2н Диего Суарез Nature Lodge 4* или подобен
16.11 – 17.11 1н Анкарана Ankarana lodge 3* или подобен
17.11 – 20.11 3н Нуси-Бе Ravintsara Wellness Hotel 4* или подобен
20.11 – 21.11 1н Антананариво Au Bois Bert 3+* или подобен

Условия за записване и плащане:
Депозит при записване в размер на 1800 лв.
Доплащане до 65 дни преди заминаване.

Анулации и неустойки:
До 7 дни след сключване на договор – без неустойка;
До 96 дни преди отпътуване - 10% от общата сума по договор;
От 95 до 66 дни преди отпътуване – 50% от общата сума по договор;
От 65 дни до датата на заминаване – пълната стойност на пътуването.
Преотстъпване на пътуването на друго лице и смяна на име без неустойка – до 20 дни преди заминаване.

Анулации и възстановяване на суми:
При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в 7-дневен срок от анулацията.
При активация на полицата „Отмяна на пътуване“, включително при положителен PCR тест, сумата се възстановява спрямо условията на ЗК „Мондиал Асистанс“.
При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологичната обстановка свързана с Covid-19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.

Необходими документи:
Данни по лична карта, задграничен паспорт с валидност 6 месеца след датата на приключване на пътуването (22.05.2023) и 2 свободни страници;
За деца под 18 г., пътуващи без родител/и – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие).
За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

Минимален брой туристи: 14
Срок за уведомяване при недостигнат мин. брой туристи – до 20 дни преди тръгване: до дата: 26.10.2022
При недостигнат минимален брой от 14 туристи, но не по-малко от 10 туристи се доплащат – 422 лв;

Визов режим:
За български граждани се изисква виза за посещение на Мадагаскар.

Медицински изисквания:
Към 17.03.2022 за осъществяване на пътуването се изисква сертификат за поставена COVID ваксина, PCR тест направен не по-рано от 72 часа преди влизане в Мадагаскар, не се изискват други задължителни имунизации; за медицинските изисквания и/или препоръки за Covid-19 ще бъдете допълнително уведомени.
Пътуването е свързано с пешеходни обиколки, поради което не е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.

Вид използван транспорт:
самолет
автобус / бус
моторна лодка

Полетно разписание:
06.11.2022 ТК 1030 София, Т2 – Истанбул 21:25 – 23:50
07.11.2022 ТК 160 ИстанбулАнтананариво 02:20 – 15:00
21.11.2022 ТК 161 Антананариво – Истабнул 17:05 – 06:05 (+1)
22.11.2022 ТК 1029 ИстанбулСофия, Т2 08:45 – 09:00

Застраховки:
Медицинската застраховка е с покритие до 20 000 лв. и включен риск Covid-19 в случай на заболяване в чужбина и лечение на място. По желание, може да се предложи застраховка с по-висок лимит на отговорност.
Застраховката „Отмяна на пътуване“ по независещи от пътуващия причини възстановява възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване по здравословни, семейни и други причини; ако застрахованото лице се разболее от Covid-19 или е поставено под карантина поради съмнение от заболяване и трябва да отмени планирано пътуване; ако член на семейството или близък роднина, който не пътува, заболее от Covid-19 и състоянието му е живото застрашаващо и лицето се нуждае от интензивни грижи в болница.

Информация:
За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, а ако не желае, той приема да бъде настанен в стая с 2 или 3 легла заедно с друг/и турист/и от същия пол. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
Замяната на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна.
Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператорът ще информира своевременно потребителите.
В случай на промяна на летищните и горивните такси, туроператорът ще уведоми потребителя, а потребителят се задължава да доплати разликата до 21 дни преди отпътуването.
Точните часове на екскурзиите се определят на място. Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
Туроператорът не носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини.
Туроператорът не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти, в случаи на форсмажор, за дейности и събития, които не са организирани от туроператора, както и ако туристът прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му. В този случай туроператорът оказва съдействие, но всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за сметка на туриста.
Цените не включват непосочените в програмата хранения, напитки, бакшиши за носачите на багаж, в ресторантите, хотелите и други лични разходи.
Цените са при курс 1 щ.д. = 1,70 лв. и 1 евро = 1,96 лв. При промяна с повече от 8% цената ще бъде преизчислена към датата на окончателното плащане.
Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки, касаещи влизането и престоя в Мадагаскар.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Мадагаскар |  Оферти - Антананариво |  Почивки - Мадагаскар |  Почивки - Антананариво |  Екзотична почивка 2024 - Мадагаскар |  Екзотична почивка 2024 - Антананариво

Избрани оферти