Начало / Почивки / Почивки - Акаба

Екскурзия в Йордания - обиколна програма - директен полет от София

Номер на оферта

/

235500

Дати & цени

Цената включва

• самолетен билет с вкл. летищни такси с авиокомпания Юръпиан еър чартър;
• 1 бр. чекиран багаж до 20 кг и 1 бр. салонен багаж до 7 кг;
• всички трансфери по програмата;
• 6 нощувки със закуски и вечери в хотели 4 звезди по програмата;
• 1 обяд в Петра;
• екскурзоводско обслужване на български език по описаната програма;
• входни такси за обектите по програмата;
• транспорт с автобус;
• водач-придружител;
• йорданска туристическа виза;
• медицинска застраховка с общо покритие 10 000 EUR.

Цената не включва

• застраховка "Отмяна на пътуване";
• бакшиши за местен екскурзовод и шофьор (8 USD на турист на ден);
• сафари с джипове във Вади Рум (с доплащане в България);
• PCR и/или други тестове, в случай че са необходими;
• разходи от личен характер.

Програма на пътуването

ЕКСКУРЗИЯ В ЙОРДАНИЯ

Обиколна програма с чартърен полет от София

7 дни/ 6 нощувки със закуски и вечери

ДАТИ:
17.10.2021 – 23.10.2021
21.11.2021 – 27.11.2021

ЦЕНА на човек в двойна стая: 1799 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА

1 ден: СофияАкаба
Заминаване за Акаба, Йордания с директен чартърен полет от летище София в 07:15 ч. Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Отпътуване за Вади Рум (70 км) – известна още като Лунната долина. Това място представя една уникална природна забележителност, недокосната от човека и намираща се насред пустинята. Огромни планини от пясъчник и гранит излизат, отвесни, от широки пясъчни долини до височини от 1700 метра и повече. Вади Рум е бил обитаван от много човешки култури от праисторически времена, като много култури - включително набатейците - оставят своя отпечатък под формата на петроглифи, надписи и храм. Бедуинските племена все още живеят сред планините и техните големи шатри от козя козина са специална особеност на пейзажа. Настаняване в бедуинско селище в местността Вади Рум.
Възможност за двучасово сафари с джипове ( 25 лв. на човек при предварителна заявка и заплащане в България. Провежда се при минимум 6 участника) - цената включва сафари с джипове, по време на което ще имате възможност да се насладите на движещите се пясъци, Изворите на Лорънс Арабски (известният филм от 60-те години е сниман тук), както и на чудните форми на скалите в региона. Традиционна вечеря с ориенталска програма. Нощувка в бедуинско село.

2 ден: Акаба – Петра
Събуждане във Вади Рум с прекрасния изгрев над пустинята! Закуска. Отпътуване за Петра (110 км). Посещение на Петра (ЮНЕСКО) – най-известната забележителност на Близкия Изток, наричана често „осмото чудо“ на света. Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Свещеното Писание за място наречено Села („скалиста местност“ на еврейски) почти сигурно се отнасят за Петра ("камък" на гръцки). Розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като древна столица на набатеите и най-важния пункт от древните търговски маршрути и пътя на тамяна. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати: Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. По време на обиколката ще се докоснете до историята и археологическите находки в този необикновен комплекс от храмове, жилища и гробници, изсечени в разноцветните скали на каньона преди повече от 2000 години. Посещение на Малката Петра(съкровищницата Ал Барид) – археологически обект, съхраняващ храмове, изсечени в скалите, пещери и многоцветни стени. Тук атмосферата е много по-автентична, отколкото в Петра. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка в Петра.

3 ден: Петра – Шобак – Керак – Аман
Закуска. Отпътуване за най-голямата крепост на кръстоносците – Керак(178 км). По пътя - фотопауза при замъка на кръстоносците Монреал (лат. mont regalis, „Кралски хълм“, познат още като Шобак) – построен от тамплиерите през 1116 г. по заповед на Йерусалимския крал Балдуин I за охрана на поклонническите маршрути и кервани. Посещение на замъка Керак – строен e през първата половина на 12 век от рицарите тамплиери, за да пази керваните и поклонниците. Превзет е в края на същия век от Саладин. Крепостта е прекрасен пример за архитектурата на кръстоносците, смесваща европейския, арабския и византийския стил. Тук ще се пренесете във филма „Небесно царство“ и ще преживеете срещата на две армии – армията на Саладин и тази на кръстоносците, водена от Балдуин IV Прокажения. Отпътуване за Аман (130 км). Пристигане в града. Панорамна обиколка на Аман. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка в Аман.

4 ден: Аман – Джераш – Аджлун – Аман
Закуска. Заминаване за Джераш (52 км.) - най-добре запазения римски град в Близкия Изток и архитектурен шедьовър, познат в древността с името Гераса. Основан е от войниците на Александър Македонски през ІV в. пр.н.е., а по-късно става част от процъфтяващите и космополитни градове на гръко-римския Декаполис: триумфалната арка на император Адриан, форумът с овална форма, хиподрумът, кардото, агората, нимфеумът, храмът на Артемида (богинята покровителка на Джераш), други антични храмове, Южният театър и много църкви от ранното Средновековие. Отпътуване към замъка Аджлун или Калат ел Рабад (19 км), както е местното му наименование. Посещение на руините на крепостта, строена през XII век от Из ал Дин Усама, генерал от армията на Саладин. Замъкът предлага впечатляваща гледка към долината на р. Йордан. Завръщане в Аман (68 км). Вечеря. Нощувка в Аман.

5 ден: Аман – Бетания/р. Йордан – Мъртво море
Закуска. Отпътуване за река Йордан и местността Бетания (60 км) - мястото на кръщението на Иисус Христос. От йорданската страна могат да се видят останки от раннохристиянски базилики и баптистерии за масови кръщения от IV век. Възможност за ритуално потапяне в р. Йордан. Заминаване към Мъртво море (25 км). Посещение на Музея на Мъртво море. Настаняване в хотел. Свободно време за плаж на Мъртво море. Вечеря. Нощувка на Мъртво море.

6 ден: Мъртво море – Небо – МадабаАкаба
Закуска. Посещение на планината Небо (29 км) – прекрасна гледка към Израел с Мъртво море и част от долината на река Йордан. В ясен ден могат да се видят очертанията на Йерусалим и Йерихон. Според Библията това е мястото, на което Мойсей се изкачва, за да види за първи път с очите си Обетованата земя. Пак според Свещеното Писание, Моисей умира там и е погребан. На върха са открити останки от църква и манастир. Църквата е от средата на IV век и е изградена в памет на мястото, където се предполага, че е умрял Мойсей. В нея са запазени красиви мозайки.. Заминаване за Мадаба (10 км) – градът е известен с многото християнски църкви. Емблематична обаче е гръцката православна църква “Свети Георги”, известна с уникалната мозайка представяща подробна цветна карта на Светите земи от византийската епоха. Днес в Мадаба има Институт за мозаечно изкуство и десетки работилници, занимаващи се с този занаят. Отпътуване за Акаба (315 км). Пристигане. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка в Акаба.

7 ден: АкабаСофия
Закуска. Свободен време в Акаба. Напускане на стаите до 12.00 часа. Трансфер до летището. Полет от Акаба в 19:00 ч. Пристигане на летище София в 22:15 ч.

=============================================================

ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА

- 1 нощувка във Вади Рум - Mazayeen Rum camp или подобен.
- 1 нощувка в Петра - хотел Petra Panorama 4* или подобен.
- 2 нощувки в Аман - хотел Monarch 4* или подобен.
- 1 нощувка на Мъртво море - хотел Dead Sea & Spa 4* или подобен
- 1 нощувка в Акаба - хотел City Tower 4* или подобен

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Доплащане за седалка LONG в самолета (седалките на първия ред и тези на аварийните изходи, при които разстоянието за краката е по-голямо, отколкото при останалите места) – 140 лв. на седалка - на запитване

Информация за превозвача:
Авиокомпания: “Юръпиън Еър Чартър” ЕАД
Адрес: София, ул. „Павел Красов“ 35
Лиценз: BG-06
Тип самолет: AIRBUS 320 или Boeing McDonell Douglas – MD82

• Застраховка „Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Местна Валута: Йордански динар

Условия за записване:
Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуването.
Депозит в размер на 15% от сумата на човек.
Доплащане до 30 дни преди заминаването.

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните анулационни суми:

В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:
- ако прекратяването е до 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на настоящия Договор, Пътуващият не дължи такса прекратяване, в случай че настоящият Договор е сключен повече от 90 дни преди датата на пътуването;
- ако прекратяването е от 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на настоящия Договор до 91 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50 лв.;
- ако прекратяването е от 90 до 36 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 15% от цената на организираното пътуване в лева;
- ако прекратяването е под 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 99% от цената на организираното пътуване в лева;

*Изключение прави само случай на развитие на епидемиологичната обстановка и възпрепятстване на пътуването поради затваряне на границите на България и Йордания. В такъв случай туроператора се задължава да възстанови внесената от потребителя сума в срок до 14 дни след датата на отпътуване.

Туроператорът запазва правото на промяна при необходимост на часовете на излитане.

Вид използван транспорт: Самолет и Автобус

ПОЛЕТНИ ДЕТАЙЛИ:
Дата на полет от излита до каца
17.10.2021 София 7:15 ч. Акаба 10:00 ч.
21.11.2021 Акаба 19:00 ч. София 22:15 ч.

Забележка: цените са изчислени при валутен курс 1,62 лв. за щатски долар към 01 юни 2021. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира пакетната цена, съобразно промяната на валутния курс.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

- Джип сафари във Вади Рум – 25 лв. – двучасово сафари с дип в пустинята (провежда се при минимум 6 участника)

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Йордания |  Оферти - Акаба |  Почивки - Йордания |  Почивки - Акаба |  Екзотична почивка 2024 - Йордания |  Екзотична почивка 2024 - Акаба

Избрани оферти