Начало / Почивки / Почивки - Златоград

ВЕЛИКДЕН В ЗЛАТОГРАД - ЕТНОГРАФСКИ КОМПЛЕКС С 4къщи + спа хотел

Номер на оферта

/

74965

Дати & цени

Цената включва

ПАКЕТ „ВЕЛИКДЕН 2021“ - ЕТНОГРАФСКИ КОМПЛЕКС

/валидност на офертата: 30.04 – 03.05.2021 г./


ТРИДНЕВЕН ПАКЕТ: 185 лв./човек,

настанен в двойна стая


Пакетът включва:

- 3 нощувки със закуски (вкл. Великденска закуска на 02.05.2021 г.)

- Родопска вечер на 30.04 /петък/ с местни специалитети, родопска музика и танци в ресторант „Александър“;

- Празнична Великденска вечеря на 02.05 /неделя/ в ресторант „Александър“ с жива музика и диджей. Предоставяме възможност за смяна на Великденската вечеря с агнешко с друга по избор, без доплащане /предварително се заявява при резервацията/;

- Ползване на вътрешен отопляем басейн, сауна, парна баня, ледено ведро и релакс зона в СПА център „Александър“;

- Ползване на безжичен интернет, туристическа такса и застраховка, 9% ДДС, паркинг;

ТРИДНЕВЕН ПАКЕТ за възрастен, настанен на допълнително легло – 149 лв.

ТРИДНЕВЕН ПАКЕТ за дете от 6 до 13 години, настанено на допълнително легло – 103 лв.

ТРИДНЕВЕН ПАКЕТ за дете от 6 до 13 години, настанено на редовно легло – 121 лв.

Деца от 0 до 6 г се настаняват безплатно на база нощувка.

Доплащане за ползване на единична стая – 30 лв.

Цената не включва

транспорт

Програма на пътуването

Къде се намира: Етнографски ареален комплекс-Златоград представлява един голям музей на открито, който ни показва как е изглеждал града преди повече от 100 години. Той е първият (и единствен засега) частен ареален етнографски комплекс в България.
Места за настаняване:

“Александрови къщи”- на гостите се предоставят 16 двойни стаи (с възможност за допълнително легло), стилно обзаведени – и оборудвани с телефон, кабелна телевизия, мини-бар, сейф, интернет и луксозен санитарен възел с хидромасажен панел.

Оригинално оформеният SPA – център към хотелски комплекс “Александрови къщи” Ви предлага богата гама от възстановителни и релаксиращи процедури, които ще ви заредят с нова жизнена енергия и самочувствие на достъпни цени! SPA – центърът разполага с джакузи, парна баня, финландска сауна, тангентор. Истински оазис в горещите летни дни е откритият плувен басейн. Квалифицираният персонал ще ви предложи разнообразие от терапии – бодирепиинг, козметични процедури и масажи (класически, аромомасаж, антицелулитен). Идеалната комбинация между приятна атмосфера и релаксираща музика допринася за пълен баланс на тялото и душата.

Любителите и ценителите на изисканите ястия, местни специалитети и марковите напитки ще ги вкусят в двуетажния ресторант-винарна, където биха могли да получат кулинарни съвети и оригинални златоградски рецепти. Ресторантът на Александрови къщи разполага с 60 места. Във винарната, която е с капацитет 30 места можете да опитате над 50 вида бели и червени вина от различни райони на България.


“Сивриева къща” предоставя на своите гости 6 двойни стаи, 2 студия и 2 луксозни апартамента с джакузи.Тя е изградена в характерната за Златоград възрожденска архитектура и същевременно предлага всички удобства на съвременното хотелско настаняване.

Къщата за гости разполага и с просторна, многофункционална и модерно оборудвана зала, носеща името на известния златоградски писател Станислав Сивриев. Залата е подходяща за провеждане на конференции, семинари, научни срещи, изложби и др. В нея е постоянно експонирана изложба, наречена “Златните ръце на златоградските майстори”. Тя включва повече от 500 експоната дело на майсторите на Етнографския ареален комплекс.

“Пачиловска къща” - паметник на културата – образец на уникалната златоградска архитектура.

Разположена в средата на “Етнографски ареален комплекс – Златоград”, реставрирана и обзаведена (с помощта и на Програма САПАРД) – приема гости от пролетта на 2004 година.

В нейните 8 стаи (с по 2 легла) и просторен салон – сполучливото съчетание на традиционен интериор със съвременни удобства - осигурява пълноценни условия за отдих и творческа дейност.

Всички стаи разполагат с кабелна телевизия, телефон, интернет-достъп, мини-бар, сейф и самостоятелен санитарен възел.

На разположение на гостите е просторен вътрешен двор с кът за отмора, камина, кладенец и много цветя.

“Коручева къща” - архитектурен паметник на културата, разположена в съседство с “Пачиловска къща”.

От пролетта на 2004 година приема гости, на които предоставя:

на първия етаж – 2 стаи с по две легла, ТV, санитарен възел, кухненски бокс и “домашна механа”,
на втория етаж - 2 стаи с по три легла, ТV, санитарен възел и просторна тераса (“чардак”).

“Коручева къща” е предпочитана за многодневно семейно ползване. Просторният двор с чешма е чудесно място за детски игри.

СПА - комплекс “Александър” впечатлява с уникалната си архитектура, част от общия ансамбъл резерват на сградите в Етнографския ареален комплекс.

Сградата е истински образец на възрожденския златоградски стил, а вътрешните архитектурни решения и обзавеждане впечатляват с функционалността, уникалността и задоволяват всички съвременни изисквания на клиентите.

стаите: хотелска част с 32 легла, в 14 двойни стаи (с възможност за допълнително легло) като 8 от тях са тип спалня, 1 апартамент с 2 отделни стаи и санитарни възли. Стаите са стилно обзаведени и оборудвани с телефон, кабелна телевизия, мини-бар, интернет, луксозен санитарен възел и тераси.

ресторанти и барове: ресторант в типичния за Комплекса възрожденски стил, разполагащ с 350 места и с външна тераса с капацитет 36 места,

Спорт & Спа - модерно оборудван СПА – център с вътрешен басейн и зони за релакс, парна баня, финландска сауна, ледено ведро, турска баня “Хамам”, хидромасажни вани, вани с минерална вода, тангентор.

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Златоград |  Почивки - България |  Почивки - Златоград |  Лято в България - България |  Лято в България - Златоград

Избрани оферти