Начало / Почивки / Почивки - Пном Пен

Кралство Камбоджа и почивка на остров Кох Ронг: Авторска програма!

Номер на оферта

/

229549

Дати & цени

Цената включва

1. Сам. билет: Сием Рийп – Сиануквил
2. 10 нощувки както следва:
- 2 нощувки в Пном Пен – хотел 4*/ Deluxe room/
- 2 нощувки в Сием Рийп – хотел 4* /Superior room/
- 6 нощувки на о-в Кох Ронг – хотел 4* /Garden view/
3. Изхранвания:
- 10 закуски
- 4 обяда(описани в програмата)
4. Двупосочен билет за лодка: Сиануквил – Кох Ронг – Сиануквил
5. Круиз по река Меконг – 1 час
6. Разходка с лодка по езерото Тонле Сап
7. Всички входни такси по посещаваните обекти
8. Всички трансфери
9. Tакса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките
10. Англо-говорящ гид

Цената не включва

1. Сам. билет: София – Пном Пен – София (програмата е индивидуална и вие планирате времето си на пътуване)
2. Виза за Камбоджа – 30$ - заплаща се на място
3. Туристическа застраховка
4. Напитки и храни извън програмата
5. Посещение на Tuol Sleng Genocide Museum (S-21) – 7.00$ или Choeung Ek of Killing Field – 8.00$ - по избор
6. Разходи от личен характер
7. Доплащане за единична стая – 918 лв.
8. Доплащане за стая с изглед към море/басей на острова – 210лв.

Програма на пътуването

АВТОРСКА ПРОГРАМА НА ТУРОПЕРАТОР С ДЪЛГОГОДИШЕН ОПИТ И СТРАСТ КЪМ КАМБОДЖА!

=======================================================

Кралство Камбоджа и почивка на остров Кох Ронг
Пътешествие до друга възхитителна и причудлива планета

Маршрут: СофияПном Пен – Сием Рийп - Сиануквил - Кох Ронг – Пном Пен - София

13 дни/ 10 нощувки

ПОДХОДЯЩИ ПЕРИОДИ ЗА ПОСЕЩЕНИЕ:
Март - Юни 2020г.
Ноември 2020г. - Март 2021г.

==========================================================
ПАКЕТНИ ЦЕНИ на човек в двойна стая:
- При записани 2-4 души за една и съща дата: 1466 евро/2868 лв.
- При записани 5-10 души за една и съща дата: 1350 евро/2640 лв.
- При записани над 10 души за една и съща дата: 1303 евро/2548 лв.

==========================================================
ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

==========================================================
ПРОГРАМА НА ПЪТЕШЕСТВИЕТО ПО ДНИ:

Скрито в джунглата, Кралство Камбоджа ревностно пази загадачите си храмове в древната кхмерска столица Ангкор; Пном Пен – град на повече от 500 години; Сребърната пагода и нейният златен Майтрея Буда, тежащ 90 кг; планински вериги; национални паркове; езера и безброй километри бели пясъчни брегове, докоснати от топлата милувка на тюркоазените води, палмови горички в сянката, на които ни разхлажда уникалната бира „ Angkor” и екзотични коктейли.

В Кралството ще ни поглезят като истински крале с най-удивителните и релаксиращи масажи. Ще отнесем за спомен на изключително прилична цена – изумруд, диамант, сапфир или рубин; ще надникнем 5 века назад зад недостъпните в миналото стени и ще вървим по стъпките на кхмерските крале и кралици, запечатвайки на снимка едно от чудесата на света – храмовите комплекси на Ангкор. Кралството с едни от най-усмихнатите и лъчезарни хора в Азия, наследници на древните кхмери, които ще ни поднесат вкусна храна, докато се наслаждаваме на екзотичния танц „апсара”.


Ден 1: СофияПном Пен
Излитане от летище София, Терминал 2

Ден 2: Пном Пен
Кацане на Международното летище в Пном Пен. Ще бъдем посрещнати от представил на партниращата ни фирма, който накратко ще ни представи историята, бита и културата на Кралство Камбоджа.
Следва трансфер (около 20 мн.) и настаняване в хотела.

Пном Пен е столицата на Кралство Камбоджа. Разположен е на мястото, където се събират трите реки: Басак, Саб и Меконг. Градът е на повече от 500 години. Според легендата стара монахиня на има Пен отишла да налива вода от Меконг и в едно плаващо по реката дърво намерила четири бронзови и една каменна статуи на Буда. Тя пренесла статуите на сушата и наредила на хора от селото да натрупат пръст североизточно от къщата и. След това използвала дървото Коки(Кукуи), за да изгради храм, на малкия хълм, в който да приюти петте статуи на Буда. Именувала храма на свое име като Ват Пном Даун Пен - „Хълмът на Пен“, който е известен днес като Ват Ном, малък хълм на височина 27 метра.

Късният следобяд ще посетим самия хълм и намиращата се там пагода, построена през 1373 година.
Продължаваме с круиз по река Меконг (1 час).

Нощувка.

Ден 3: Пном Пен (закуска, обяд)
Днешния ден започва с посещение на една от основните забележителности на столицата на Кралство КамбоджаПном Пен - прословутият Кралски дворец (The Royal Palace). Двoрецът представлява комлекс от сгради, построени от крал Нородом през 1866 г. Идеята за построяването на комлекса е луксозна резиденция, която да служи за дом на царете и място за посрещане на значими гости. Мястото на постройката е специално избрано от астролози и кралски министри, защото е имала стратегическо географско значение за краля.

В южната част на комплекса e разположена Сребърната пагода (The Silver Pagoda), в която се намират много национални съкровища, включително много златни и скъпоценни статуи на Буда. Най-значимите, от които са: малък зелен кристален Буда и златен Майтрея Буда, тежащ 90кг., облечен в кралски регалии и украсен с 9584 диаманта, най-големият от които с тегло 25 карата. По време на управлението на крал Нородом, Сребърната пагода е инкрустирана с повече от 5000 сребърни плочки, а част от външната й фасада е ремонтирана с италиански мрамор.
Турът продължава с Паметника на Независимостта (The Independence Monument) построен през 1958г., за да увековечи независимостта на Камбоджа от Франция през 1953г. Той има характерна форма на лотос и височина 37 метра.

Следва Мемориалът на крал Нородом (King Norodom Sihanouk memorial Stupa). Бронзовата статуя е висока 4,5 метра и се помещава под 27-метрова ступа в парка източно от Паметника на независимостта. Статуята изобразяваща краля, носещ костюм, струва около 1,2 милиона долара и е построена за 8 месеца през 2013 година.

Ще имаме и време за шопинг в Централния пазар (Psa Thmey), известен с абстрактната си форма. Разполага с най-широката гама от продукти за продажба – храна, бижута, реплики на известни марки, типични азиатски сувенири и др.

Следобяд продължаваме с посещение на Академията по изкуствата „Чампи”(Champey Academy of Arts) - училище с нестопанска цел, което предлага на младите хора безплатно обучение по камбоджански традиционни изкуства, включително танци, музика, рисуване и живопис. Мисията на Champey е да вдъхновява младите хора да запазят, защитят и насърчат културата на нацията.
Нощувка


Ден 4: Пном Пен – Сием Рийп (закуска, обяд)
След закуска в хотела се отправяме с автобус към Сием Рийп (5 часа).

По време на пътя ще спрем в Скун, село, известно в цялата страна, с деликатеса си – печен или пържен черен гигантски паяк “Апинг”- тарантула, мммм вкусно.

Продължаваме с моста Kampong Kdei или по-известен като моста Нага (Naga- bridge) считан за най-дългият каменен мост в света(87 метра) с 21 арки, поддържащи латеритни стълба. Мостът е построен през 12-ти век по време на царуването на цар Джаяварман VII. В двата си края на моста има статуи на 9-то глава Нага - раса големи влечуги, част от митологията на индуизма и будизма. Освен това, броят на главите има нумерологичен символ: Нагаз, изобразен с нечетен брой глави, Нага, символизира безкрайната, вечна и безсмъртна мъжка енергия. Почитат Нага като бог, който им дава любов и защита. Това е един от малкото археологични паметници, които са оцелели до наши дни след разрушителния период на режима на Пол Пот. Конструкцията му е перфектно архитектурно издържана и се твърди, че може остане непокътнат още 1000 години.

Продължаваме с посещение на Тонле Сап - най-голямото сладководно езеро в Кралство Камбоджа и цяла Югоизточна Азия. Често неговото наименование се превежда като „великото езеро”, както и като „голямата сладководна река”. Всъщност самият водоем представлява комбинирана система между езеро и река. Тонле Сап е определно като екологичната точка на ЮНЕСКО през 1997 година. Езерото е от огромно значение за развитието на икономиката на Камбоджа и в частност на град Сием Рийп, тъй като е считано за един от най-големите рибарници в света.

Трансфер до хотела. Нощувка.

Ден 5: Сием Рийп (закуска, обяд)
Закуска в хотела. На път към Ангкор, ще се отбием във фабрика за производство на палмова захар и ще опитаме сладките, които се предлагат.
Посещение на античната столица на Ангкор Том (12 век): Южната порта с огромните си статуи, храм Байон, уникален със своите 54 кули, украсени с над 200 усмихнати лица на Аволокитавара, Фименакас, Кралското ограждение, Терасата на слоновете и Терасата на прокажения крал.

Продължаваме с посещение на Ta Prohm, един от най-красивите храмове в района. Известен с огромните дървета и корени, израстващи от стените му. Посещение на най-известния от всички храмове на равнината на Ангкор: Ангкор Ват. Храмовият комплекс обхваща 81 хектара и е сравним по размер с императорския дворец в Пекин. Неговите отличителни пет кули са изобразени върху камбоджанското знаме. Кулите символизират петте върха на планината Меру, която е еднакво свещена както за индуистите и джайнистите, така и за будистката космология, като център на всички физически, метафизични и духовни светове.
Нощувка.

Ден 6: Сием Рийп – Сиануквил - Кох Ронг (закуска, обяд)
Закуска в хотела, свободното време преди трансфер до летището, за полет от Сием Рийп до Сиануквил. (около 1h10min)

Някога морският камбоджански град се е наричал Компонг Сонг. Разгърнал се е благодарение на изграждането на първото дълбоководно пристанище на нова независима Камбоджа. Градът е кръстен Сиануквил през 1964г., на управляващия принц на Камбоджа, заради успеха на пристанището и неговите златни плажове. Градът е заобиколен от почти непрекъснат низ от бели пясъци по цялото крайбрежие.

При пристигането си, ще бъдем посрещнати от местния гид, след което ще бъдем качени на лодка, с която за около 1 час ще стигнем до остров Кох Ронг.
Нощувка.

Ден 7 – 11: Кох Ронг (само закуски)
Островът е вторият по големина в Кралство Камбоджа и предлага отлични условия за туристите. Най-голямата гордост на Кох Ронг несъмнено е 43км плажна ивица, покрита с бял пясък, следващ леката извивка на залива. Уникалността на природата на Кох Ронг се подсилва от сладководни ручеи, спускащи се от стръмните и гористи планински склонове. Така мечтаната почивка на екзотичен остров започва. Релакс, релакс и само релакс. Тук са заснети два сезона на американската продукция Сървайвър, включително и българската му версия.

Ден 12: Кох Ронг – Пном ПенСофия (закуска)
След закуска се качваме на лодка (1 час) до Сиануквил и се отправяме към летището в Пном Пен оттам с автобус до летището (около 5 часа), за полета ни към София.

Ден 13: Пристигане в София.

==========================================================
Необходими документи:

1. Копие на международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на напускане на страната.
2. 2 снимки (4x6 см) за визата!
3. За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
4. Пътуването е визово, без медицински изисквания за имунизации!

=====================================================

*Снимките в офертата са авторски и не е разрешено тяхното ползване при никакви обстоятелства!

=======================================================

АВТОРСКА ПРОГРАМА НА ТУРОПЕРАТОР С ДЪЛГОГОДИШЕН ОПИТ И СТРАСТ КЪМ КАМБОДЖА!

=======================================================
ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

Тагове

Оферти - Камбоджа |  Оферти - Пном Пен |  Почивки - Камбоджа |  Почивки - Пном Пен |  Индивидуално пътуване - Камбоджа |  Индивидуално пътуване - Пном Пен

Избрани оферти