Начало / Почивки / Почивки - Будва

Мини почивка в Черна гора - Будва с Дубровник и Шкодренско езеро

Номер на оферта

/

238136

Дати & цени

20 август 2022 - 25 август 2022 г. - Цена от 525 лв.

Цената включва

Цената включва:
Транспорт с лицензиран туристически автобус;
5 нощувки с 5 закуски и 5 вечери на шведска маса в хотел “Aqua Doria” 3*** в Будва ;
БОНУС – Туристическа проглама в град Будва с обиколка на Стария град;
БОНУС - Посещение на столицата Черна гора - Подгорица;
Медицинска застраховка с асистанс с 5000 евро покритие;
Пътни, магистрални такси;
Водач от фирмата през целия престой и екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:
Целодневна екскурзия до град Тиват, Котор и Пераст – 20 евро /входните такси на музеите в Котор и Перост се заплащат на място в обектите/ ;
Целодневна екскурзия до Дубровник, туристическа програма с местен екскурзовод, включени фериботни и пътни такси – 35 евро /входните такси на музеите в Дубровник се заплащат на място в обектите/;
Целодневна екскурзия до Шкодренското езеро, Вирпазар и град Бар – 20 евро;
Разходка с лодка по Шкодренското езеро - 10 евро;
Разходка с лодка до остров Богородица на скалата при Пераст– 5 евро /заплащат се на място на лодкаря/;
Курортна такса -/заплаща се на място на рецепция/;
Ползване на чадъри и шезлонги на плажа, заплащат се на място.
Входни такси на посещаваните обекти;
Гарантирано настаняване на първите три реда в автобуса (при наличност) – срещу доплащане: 30 лева на човек;
Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 64 години – 6 лева.
Допълнителните екскурзии се провеждат при минимум 20 плащащи туристи. Деца до 12 години ползват 20 % отстъпка от екскурзиите.
Допълнителната екскурзия до Дубровник се заявява задължително от България и се заплаща заедно с пакета.

Ориентировъчни вхoдни такси на обектите: Туроператора не носи отговорност за евентуалната им промяна от местните власти.
Крепостната стена на Дубровник: вход за индивидуални туристи – 120 HRK;
Кнежев двор: вход за индивидуални туристи – 40 HRK;
Доминикански манастир: вход за индивидуални туристи – 30 HRK;
Старата аптека във Францисканския манастир: вход за индивидуални туристи – 25 HRK;
Цитаделата с музея на открито в Будва: вход за индивидуални туристи – 3 евро;
Вход в стария град Котор – 1 евро
Катедралата Св. Трифон в Котор: вход за индивидуални туристи – 3 евро.
Такса за национален парк „Шкодренско езеро“ – 4 евро
Входна такса за крепостта в Стари Бар – 2 евро

Програма на пътуването

Програма: София--Будва-Дубровник- Котор-Пераст-Тиват-Бар-Шкодренскo езеро-София

Дата: 20.08.2022 – 25.08.2022

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

1-ви ден: Отпътуване от София в 06:00 часа от стадион „В.Левски” по маршрут: София-Калотина-Ниш-Кралево-Рашка-Мойковац-Подгорица-Будва /Черна гора/. Маршрута минава през красиви природни местности в района на Сърбия покрай градовете Кралево и Рашка и планината национален парк Копаоник, където се намират най-добрите ски-писти на страната. След преминаване на границата пътя продължава покрай Мойковац, Национален парк Биоградска гора и следва каньоните на реките Тара и Морача,покрай столицата на Черна гора Подгорица до бреговете на Адриатическо море. Пристигане в курорта вечерта. . С над 3500 – годишната си история, Будва е едно от най-старите населени места на Адриатика. Градът е разположен в централната част на черногорското крайбрежие (наричана Будванска ривиера) Настаняване в хотел Aqua Doria 3* . Вечеря. Нощувка.


2-ри ден: Закуска. Туристическа програма в Будва: Пешеходна обиколка на старата част на града – едно от най-старите запазени селища в Европа: Средновековната крепостна стена, Цитаделата, църквата Света Троица, църквата Свети Иван (VII в.).Свободен след обяд за почивка, плаж и опознаване на курорта. /Освен плаж в свободното време може да се разходите с корабче по Будванска Ривиера. Корабчетата тръгват от кея на Словенска плажа/.Вечеря в хотела. Нощувка.


3-ти ден: Закуска. Свободно време за почивка и плаж или ?по желание /срещу заплащане/- Целодневна екскурзия до Дубровник /Хърватска/. Пътуването ще направим по Ядранската магистрала, покрай Тиват и през Бока Которска, наричан най-южният фиорд в Европа. Пресичане на залива с ферибот при Лепетане-Каменари. През Херцег Нови и граничния пункт, покрай старинното градче Цавтат и курорта Млини достигаме до Дубровник – красивата перла на Адриатика. Дубровник представлява уникална симбиоза от различни архитектурни стилове - романски, готически, ренесансов, бароков. Стръмните тесни улички обхващат като мрежа целия град и водят към старите крепостни стени и прекрасните сини води на Адриатика. Тук се преплитат две култури – византийска и венецианска, и две стихии – славянска и латинска. Градът е като исторически музей на открито, в който обаче кипи нестихващ живот. Всяка година от май до октомври над 2 милиона туристите прииждат от всички краища на света, в изследване на тази невероятна смесица от история, красива природа и уникална архитектура. Туристическа програма с екскурзовод на български език. Програмата включва пешеходна обиколка на най-интересните забележителности в града: Градските стени, улица Страдун-прочутата пешеходна улица на града, църквата Св. Спас –известна като църквата на Спасителя и Княжевският двор с катедралата Св. Влах-покровителят на града, двата фонтана на Онуфри, Францисканския манастир с най-старата аптека в Европа, Доминиканският манастир с най-богатия запазен книжен архив, Дворецът Спонза, където се е помещавало първото училище на града, паметниците на Орландо и Иван Гундулич, Старата градска часовникова кула, Пристанището. /Входните такси на обектите не са включени в цената и се заплащат от туристи на място по желание. При обиколката обектите се показват отвън и може да се посетят в рамките на свободното време/. Свободно време в Дубровник. Връщане в хотела в Будва. Вечеря. Нощувка.


4-ти ден: Закуска. Свободно време за почивка и плаж или ?по желание /срещу заплащане/ Целодневна екскурзия до средновековния бисер Котор, елегантния курорт Тиват и старинното градче Пераст. Отпътуване за Котор -Красотата на Котор е толкова неописуемо пленителна, че неслучайно го наричат невестата на Адриатика. Града се намира в най-уединената част на залива Котор , на югоизточния бряг на Адриатическо море.Сгушен е в тясното плато в подножието на варовиковия планински масив Ловчен, издигащ се на югоизток от града, на северозапад той е заобикален от планинските масиви Орйен, Радостак и Добростица. Заради автентичния средновековен облик на Стария си град, през 1979 г. Котор е включен в списъка на ЮНЕСКО. Туристическа програма: Пешеходна обиколка на стария град - църквата “Св. Николай Чудотворец”, църквата “Св. Лука”, Католическата катедрала “Свети Трифон”, Часовниковата кула. Свободно време в Котор. Продължаваме екскурзията към Пераст - най-красивото малко градче в Которския залив. Пераст е град с традиции, в който се чувства силно венецианско влияние. До него се намират два малки острова: Свети Георги и Госпа от Шкрпела (Богородица на Скалата). Госпа от Шкрпела представлява интерес с това, че е единственият изкуствено създаден остров в Адриатика. През 1452 г. на него е построена църквата на скала, върху която двама моряци от Пераст открили рисунка на Света Богородица. Свободно време за разходка и посещение на множеството приятни, малки кафенета и ресторантчета, които сервират вкусни морски деликатеси по специфични местни рецепти, поляти с Никшичко пиво и вино „Црногорски Вранац“. По желание – разходка с лодка до острова Богородица на Скалата /таксата за лодката се заплаща на място. Последната ни спирка е Тиват. Той е крайбрежен курорт в югозападната част на Черна гора, разположен в залива Бока Которска. Името му датира от трети век пр. Хр.Според повечето източници, то идва от старата илирийска кралица Теута, която е имала лятна резиденция в района. Бързото развитие на Тиват започва през 19 век, когато за нуждите на австрийската империя се построява военноморски арсенал. В наши дни новият собственик на базата я превръща в луксозна марина за големи яхти, около която израстват модерни хотели и луксозни заведения. Свободно време в Тиват. Връщане в хотела в Будва. Вечеря. Нощувка.


5-ти ден: Закуска. Свободен ден за почивка и плаж или ?по желание /срещу заплащане/- Екскурзия до Национален парк „Шкодренско езеро“ и град Бар. Отпътуване за Вирпазар –малко градче с 300 жители на брега на най-голямото и красиво езеро на Балканите. По пътя кратка спирка за фотопауза при остров Свети Стефан – най-луксозният курорт в Черна гора,не напразно наричан черногорското Монако. Архитектурата на острова е напълно запазена, а в луксозните му хотели отсядат знаменити личности и холивудски звезди. Красотата на Шкодренското езеро се дължи на изобилието от богата флора и фауна, както и на множеството полуострови и заливи по живопистния му бряг. Площта му е 40 000 хектара, а средната дълбочина 6 метра. През лятото температурата на водата е 27 градуса и е истинско предизвикателство за многобройните туристи тук. Възможност за плаване с лодка по езерото, покрай крепостите Лесендро и Жабляк Църноевича, следвайки красивите извивки на реката. /тура с лодката е около 2 часа/.След лодката - свободно време във Вирпазар, малко но впечатляващо селище в сърцето на район Крмница в община Бар. Старата част е свързана чрез мостове по реките Oраовщица и Вирстица, след което започват да го наричат "град на три моста". Първото споменаване на Вирпазар датира от 13 век. В далечни времена селището се основава покрай речен водовъртеж, където хората идвали с малки речни лодки, за да посетят местния пазар. Късния след обяд -посещение на град Бар. Бар е един от курортните градове на Черна Гора, известен с многобройните си маслинови дръвчета. От крепостните стени обграждали някога града се открива невероятна гледка към върховете, маслиновите насаждения и тюркоазено синьото море. В покрайнините му се намира най-старата маслинова плантация в света с дървета над 2000 години. В новата част на Бар ще видим пристанището, резиденцията на крал Никола – дворец от 1855г.,в наши дни музей, обграден от живописни зелени площи,ще минем по красивата крайбрежна алея, покрай църквата със златните кубета. Изкачване с автобуса до Стария Град, разположен в подножието на планина Румия, с добре запазена крепост от времето на венецианците, живопистни сокаци, шарени дюкянчета и къщи. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


6-ти ден: Ранна закуска. Отпътуване за България. По пътя БОНУС: посещение на столицата на Черна гора- Подгорица. Градът е дом на около 150 000 души, закътан между Динарските Алпи и Шкодренското езеро, там където река Рибница се влива в река Морача. Заради бомбардировките по време на Втората световна война голяма част от историческите сгради в него са напълно разрушени, затова и обликът на Подгорица е на модерен град с малко оцелели сгради от османско време и повече от периода на социалистическото строителство. Красивите многобройни мостове над двете реки, както и многото зелени паркове го отличават от другите градове в Черна гора. Кратък престой в Подгорица през който ще имаме възможност да минем през централната част на града, по Московския мост над река Морача, да направим снимки на моста „Газела”, новия мост „Милениум” над река Морача и паметника на Вл. Висоцки, един от най-известните бардове на бившия Съветски съюз. Продължаваме нашето пътуване през живописния каньон на река Морача и покрай каньона на река Тара, с право наречена „Сълзата на Европа”. Със своите 82 км дължина и дълбочина до 1300 м. това е най-големият каньон в Европа и втори в света (след Гранд каньон в САЩ), част е от Национален парк „Дурмитор“, включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Фото пауза за кафе и снимки. Пътуването продължава през Сърбия. Спирка за почивка и хапване в района на река Ибър. По пътя до границата с България ще имаме още 2 спирки – 1 в района на Тръстеник и 1 преди Калотина. Пристигане в София около полунощ.

ЦЕНИ:
На човек в двойна/тройна стая – 525 лева
Единично настаняване – 655 лева
Дете от 2 до 11, 99 год. с двама възрастни в стая - 365 лева

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Черна гора |  Оферти - Будва |  Почивки - Черна гора |  Почивки - Будва |  Лято в чужбина - Черна гора |  Лято в чужбина - Будва

Избрани оферти