Начало / Почивки / Почивки - Лефкада

Мини почивки на Белия остров - Лефкада 2020

Номер на оферта

/

232238

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:
Транспорт с лицензиран туристически автобус ;
5 нощувки и 5 закуски в хотел „Villagio Maistro” 3* http://www.maistro.gr/
БОНУС : Посещение на Никополи и Превеза;
БОНУС : Посещение на Парга;
БОНУС : Пешеходна обиколка на столицата Лефкас
Медицинска застраховка с Асистанс с покритие 5000 евро;
Пътни и магистрални такси;
Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване.
Забележка: След изтичане на Ранни записвания 10 % завишение на цените в таблицата.

Цената не включва:
Програма по желание „Круиз Средни йонийски острови” – 30 евро възрастен, деца до 12 години – 15 евро с включени всички такси и трансфер, лек обяд + 1 напитка на кораба;
Вечеря с жива музика, програма, узо и вино в Нидри, с включени трансфери - 25 евро на човек;
Стандартна вечеря в таверна - 10 евро на човек на вечер ;
Програма по желание Агиос Никитис, манастира и Катизма – 10 евро възрастен, 6 евро дете до 12 години;
Програма по желание Екскурзия до южния край на острова, селището Василики, плажът Агио Фили и винарна – 15 евро възрастен и 10 евро дете до 12 год.;
Билет за лодката до Агио Фили – 2-3 евро на човек;
Разходи от личен характер и за обяд по време на екскурзиите;
Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 64 год. – 4 лева;
Доплащане на гарантирани предни места до 3-та седелка – 30 лева на човек;
Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): 0,50 EUR на стая на ден в хотел 2/1* и апартаменти; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5* (заплаща се задължително и индивидуално на рецепцията на всеки хотел!)

За осъществяване на допълнителните екскурзии са необходими минимум 20 туриста. Допълнителни мероприятия с кораб и лодка се осъществяват само при подходящи метеорологични условия.

Програма на пътуването

Програма:
ЦЕНИ ПО РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 30.06.2020 Г.

1–ви ден: Отпътуване от София, в 22:00 часа от паркинга пред национален стадион „В.Левски” по маршрут София-Кулата-Солун-Верия-Янина-Арта-Превеза-Лефкада /около 720 км/. Нощен преход.

2–ри ден: В ранните сутрешни часове пътят ни минава през живописното дефиле на втората по големина река в Епир Лоурос, през кокетни селца и покрай планински възвишения, за да стигнем в района на Превеза около обяд. По път кратка спирка за фотопауза на руините на град Никополи /7 км от Превеза/- града на победата основан от Октавиан Август в чест на историческата му победа над обединената флота на Клеопатра и Марк Антонии. БОНУС- Посещение на град Превеза - известен още от древността, когато е населяван от племето теспроти, а по-късно е влядян от византийци и българи (X в.). Пешеходна разходка в старата част -яхтеното пристанище, красивите калдъръмени улички, сградата на Конака, църквата Св.Харалампи, старата част на пазара, известен като Шейтан базар, крепостта и свободно време в града за обяд. Продължаване към Лефкада, пристигане в столицата Лефкас и настаняване в хотел „Villagio Maistro” 3*. Свободно време за разходка и вечеря. Нощувка.

3-ти ден: Закуска. Свободно време за почивка и плаж или *Програма по желание –„Екскурзия до южния край на острова, селището Василики, плажът Агио Фили и винарна“ Пристигане в курорта Василики с най-известните рибни таверни, разходка с лодка и плаж на Agio Fili - един от най-красивите плажове на остров Лефкада. Той е наистина очарователен и радва всички с тюркоазени води и бели камъчета, прекрасно място за гмуркане и шнорхелинг. Връщане до Василики за обяд. След обяда отпътуване за Лефкас. По пътя посещение на реномирана винарна, в която ще може да опитате от специфичните хубави вина, произвеждани на острова. Връщане в хотела. Свободно време за вечеря. Нощувка.

4–ти ден: Закуска. Свободно време за плаж или *Програма по желание– „Круиз Средни йонийски острови от Нидри”.Подарете си едно очарователно преживяване по суша и море до „белият остров” Лефкада. Опознайте тръпката на морските пътешественици, които с корабите са кръстосвали от древността морето между средните Йонийски острови –Кефалония, Итака и микроархипелага около остров Лефкада. Един ден изпълнен с много приключения, морски бриз, уникални плажове, живопистни островни селища и много положителни емоции. Станете част от магията на тези прекрасни острови и техните невероятни брегове. Ще плаваме към нос Лефкас в открито море, за да достигнем до един от най-атрактивните плажове не само в цяла Гърция. Плажът „Порто Катцики” е в топ 10 на десетте най-живописни и красиви плажове в света. Корабът акустира за почивка, възможност за плуване и снимки. При най-големият остров Меганиси правим спирка до пещерата Папаниколис – залята от морето пещера, дала убежище на цяла подводница по време на Втората световна война. Круиза продължава покрай острова на Онасис –Скорпио, красив, зелен частен остров, превърнат от гръцкият магнат в любовно гнездо за него и втората му съпруга Жаклин Кенеди-Онасис. При подходящо време – възможност за плуване от кораба до Скорпио /без слизане на острова, тъй като е частна собственост/. Плаваме и покрай други 2 малки островчета – Скорпиди и Спарти – също собственост на фамилите Онасис и Ливану – последните са богати корабособственици и родители на първата съпруга на Онасис –Атина. Последният малък остров Мадоури е на няколко мили от брега в Нидри и е частна собственост на друга известна гръцка фамилия – Валоаритис, дала на света известният гръцки поет и общественик Аристотелис Валаоритис. Екскурзията е целодневна и се препоръчват удобни обувки, спортно облекло и при слънчево време – слънцезащитни средства, бански и плажни кърпи. /Отпътуването от хотела е в 9:00 часа, а връщането след 20:00 часа/. Нощувка.

5-ти ден: Закуска. *Програма по желание– Агиос Никитис, манастира "Панагия Фанеромени" и плажът Катизма“. След закуска отпътуване за плажа Катизма, разположен на западния бряг на Лефкада. По пътя ще видим малкото селце Агиос Никитас –уникално традиционно селце със стари къщи и вековни маслинови гори гори и манастирът „Панагия Фанеромени“, най-значимото християнско средище на острова. Посещение на плажа Катизма и при добро време -свободно време за плаж. Плажът Катизма е сред най-хубавите на острова, дълъг и пясъчен той среща палавите вълни на открито море. Често в небето се реят крилата на делтапланери. Лазурният цвят на водата контрастира на високите скали, които обграждат този приказен залив. Има множество кафенета и ресторанти, които подържат чадъри и шезлонги и могат да се ползват срещу напитка. Връщане в хотела. ?По желание -възможност за посещение на таверна в Нидри с жива музика с включени трансфери.Нощувка.

6-ти ден: Закуска. Свободен ден за почивка и плаж. В късния след обяд БОНУС: Пешеходна обиколка на столицата на острова Лефкас. Градът е построен около естествено пристанище, около което кокетно са наредени кафетерии, ресторанти и магазинчета за сувенири. В спокойния залив лениво се поклащат стотици луксозни яхти. На входа ни посреща романтично мостче, което местните наричат „Мостът на влюбените“. След обиколката - свободно време за пазар и последни покупки от острова. Свободно време за вечеря. Нощувка.

7-ми ден: Закуска. Отпътуване за България по маршрут Лефкада-Парга. БОНУС: Посещение на едно от най-красивите градчета по крайбрежието – Парга. Ще пътуваме покрай живописното крайбрежие на Йонийско море, където пред очите се редуват красиви заливчета с тюркоазена вода и малки селца, накацали по брега на 50 км плажна ивица. Пристигане в Парга, която е безспорно един от най-оригиналните курорти на Гърция.Тя е уникално, закътано морско градче разположено амфитеатрално по склоновете на зелени хълмове към кристалните води на Йонийско море. Съчетанието между планина и море,пъстроцветни къщички в стар и нов средиземноморски стил, стара венецианска крепост на хълма, която е защитавала града от набезите на пирати и турци, много зеленина и цветя, малки симпатични заливчета, невинното спокойствие на малкото пристанище правят Парга притегателен център за много туристи. Без съмнение, главната притегателна причина са красивите плажове, които привличат с топли и спокойни води, считани за едни от най-добрите в района. В заливът на Парга е разположен малък остров, покрит с буйна зеленина. Към брега гледа малка бяла църква, посветена на Богородица, която е дала името на островчето. Свободно време в Парга за разходка и снимки. Отпътуване за България по магистралата Егнатия, покрай Янина, Верия и Солун. Пристигане в София късно вечерта.

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Лефкада |  Почивки - Гърция |  Почивки - Лефкада |  Лято в чужбина - Гърция |  Лято в чужбина - Лефкада

Избрани оферти