Начало / Почивки / Почивки - Дуръс

На море в Адриатическа Албания Директен Полет 2021

Номер на оферта

/

235423

Дати & цени

13 септември 2021 - 20 септември 2021 г. - Цена от 870 лв.

Цената включва

Цената е на човек в ЛЕВА и включва:
Самолетен билет София – Тирана – София с директен чартърен полет с European Air Charter;
Летищни такси;
Регистриран багаж 20 кг и 5 кг ръчен багаж;
7 нощувки на избрана база в хотел 3,4 или 5* в курортната част на Дуръс/Албания;
Трансфер летище – хотел – летище;
Представител на туроператора с български език за целия престой;
ПAKET ЗА МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ (виж по-долу описанието);
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от Евроинс, с покрит риск за COVID-19;
Застраховка отмяна на пътуване с Евроинс с покрит риск за COVID-19;

Цената не включва – препоръчани допълнителни услуги резервирани по желание:
Доплащане за стая гледка море - при възможност за всеки отделен хотел при запитване и потвърждение
PCR тест на лаборатория Рамус при връщане в България – 60 лв. за възрастни и деца над 5,99 г. или Антигенен тест – 25 лв възрастни и деца
Целодневна екскурзия до столицата Тирана и Балкона на Дайти – 85.00 лв. / 65.00 лв. за дете до 11,99 г.;
Полудневна екскурзия до централната част на Дуръс - 45.00 лв. / 35.00 лв. дете до 11,99 г.;
Целодневна екскурзия до третият по големина град в Албания, известен туристически курорт Вльора и античния град Аполония- 110.00 лв. / 90.00 лв. дете до 11,99 г.;
Целодневна екскурзия до градът-музей Берат и манастира Арденица - 110.00 лв. / 90.00 лв. дете до 11,99 г.;
Екскурзия Светът на Скендербег в Круя - 80.00 лв. / 60.00 лв. дете до 11,99 г.;
Екскурзия Шкодра и Лежа – 120 лв. / 100 лв. дете до 11,99 год.

Цената не включва – задължителни доплащания:
Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;
Цените са калкулирани с параметри на самолетно гориво 400 щатски долара/тон при курс 1 Евро/ 1.17 щатски долара.
Курортна такса – 1,00 евро/вечер за някой от хотелите, заплаща се при настаняване

Програма на пътуването

ПОТВЪРДЕНА ДАТА 06.09.2021

НА МОРЕ В АДРИАТИЧЕСКА АЛБАНИЯ
Директен чартърен полет от София

БЕЗ ИЗИСКВАНЕ ЗА PCR ТЕСТ НА ВЛИЗАНЕ В АЛБАНИЯ
ОБСЛУЖВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ПО ЦЕЛИЯ МАРШРУТ

ПРОГРАМА

1-ви ден : СОФИЯ – ТИРАНА – ДУРЪС
Среща на летище София. Полет за Албания с директен чартърен полет на Bulgarian Air Charter в 13.00ч. Кацане на летището в Тирана. Посрещане от представители на агенцията. Трансфер с автобус до курортната част на Дуръс. Настаняване в избран хотел. Информационна среща с представителя на агенцията. Нощувка.

2-ри ден : ДУРЪС – ТИРАНА – ДУРЪС / преход 50 км в посока,1 час/
Закуска. Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желание. „Тирана – столицата на Албания“. Тирана е най-големият град в Албания, разположен на брега на река Ишми и нейна столица от 1920 година. След свалянето на режима на Енвер Ходжа града бързо се променя динамично и се превръща в търговски и туристически център. Новите сгради от алуминий и стъкло се издигат до старите джамии и паметници в центъра на града, множество кафенета и бутици са разположени главно в района Блок– мястото, където Енвер Ходжа е живял и някога е било извън града. Централния площад носи името на Скендербег – национален герой, който за кратко време успява да постигне независимостта на Албания от Османската империя.
Запознаването ни с албанската столица ще започне от птичи поглед и изкачване с кабинков лифт на планината „Дайти“ (с най-дългата кабинкова линия на Балканите от близо 5 км). Само за 15 минути, на 1000 метра надморска височина достигаме до втората станция, от която се открива прекрасна панорамна гледка „Балконът на Дайти“ . Фотопауза. Продължаваме към централната част на Тирана. Комбинирана автобусна и пешеходна обиколка: разглеждат се (отвън): старата часовникова кула, шарената джамия „Етем бей”, Парламента, централния площад с паметника на Скендербег, сградите на министерствата, националния исторически музей, операта, мавзолея и резиденцията на Енвер Ходжа, Държавния университет, Sky center, Бункера-музей и други забележителности Свободно време за самостоятелна разходка и разглеждане на музеи. Връщане в хотела в Дуръс. Свободно време за почивка. Вечеря. Нощувка.


3-ти ден: курортна зона ГОЛЕМ – ДУРЪС център
Закуска. Свободно време за плаж или по обяд допълнителни екскурзии по желание. Полудневна панорамна обиколка на централната част на Дуръс. Трансфер с автобус и панорамна обиколка на Дуръс, най-голямото пристанище на Албания на Адриатическо море, вторият по големина град в страната и курортен център на северна Албания. Със своите 15 км плажни ивици около града, Дуръс привлича всяка година хиляди туристи. Пешеходна обиколка и кратка разходка в централната част на града: с разглеждане отвън на „Свeти Павел” и "Свети Асти", Венецианската кула от 16 век (наричана Ротонда) , православната църква, руините на крепостните стени, най-големият на Балканите амфитеатър от римско време (по желание в свободното време може да се разгледа и от вътре - заплаща се вход 300 леки) Свободно време за обяд. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден: ДУРЪС – курорта ВЛЬОРА- АПОЛОНИЯ- ДУРЪС / преход 130 км в посока, около 2 часа /
Закуска. Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желание. Целодневна екскурзия Антична Аполония и курорта Вльора. Модерният и гостоприемен курорт Вльора е популярна туристическа дестинация, тъй като предлага прекрасни условия за морски отдих и пълноценна почивка. Вльора е второто по големина пристанище и третият по големина град в Албания. Градът е разположен на брега на Адриатическо море, живописно кацнал на залив със същото име. Силните позиции на Вльора като курорт се допълват и от факта, че съществува фериботен маршрут между нея и италианските морски и пристанищни градове Бриндизи и Отранто в Апулия. Вльора е основан като древногръцка колония през VI век пр. Хр. под името Аулон. Името на града на български и италиански е Валона. Валона се е наричал града и през средновековието.
Посещение на центъра на града, с площада на Независимостта, на който се намира сградата на Първото независимо албанско правителство – днес Музей на независимостта. Свободно време за разходка. Престоя е около 2 часа.Отпътуване за Аполония Илирийска –останки от античен древногръцки град. Градът е основан през 588 г. пр.н.е. на десния бряг на река Вьоса на 10 km от устието й в Адриатическо море. Аполония е крепост и търговски център, от който тръгва в североизточна посока южния ръкав на римския търговски път Виа Егнация. По време на Първата световна война австро-унгарците започват археологически разкопки в района, продължени от френски археолози след създаването на Албания. Разкопките разкриват храм и театър от 6 век пр.н.е., както и антични улици, мозайки и други. Действащият музей в Аполония е отворен с помощта на Съвместна програма на ЮНЕСКО - "Култура и наследство за социално и икономическо развитие". Връщане в хотела за вечеря около 19:00 часа. Нощувка.

5-ти ден: ДУРЪС – БЕРАТ- ДУРЪС / преход 130 км в посока, около 2 часа /
Закуска. Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желание. Целодневна екскурзия Берат и манастира Арденица. Отпътуване за Берат (Белиград) –наричан „градът на хилядите прозорци” или „културно-историческото сърце на Албания” град-музей с древна история, включен в списъка за световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО, тясно свързан с българската история. Берат е разположен на десния бряг на албанската река Осум в близост до планината Томор. Датира от IV век пр.н.е. и няколко века по-късно е бил част от Първото и Второто българско царство. Запазени са много православни църкви, както и гроба на паметни за българската история имена – Свети Йоан Владимир, Свети Горазд и Свети Ангеларий – ученици на Кирил и Методи. Градът запазва славянското си име Белиград до XVII век. Днес на най-високата точка са запазени останки на средновековна българска крепост.
Туристическа обиколка в Стария град: крепостта „Кале“, Музея на Онуфри, Етнографския музей и други Свободно време в съвременната пешеходна зона. Отпътуване за манастира Арденица, който носи името "Рождество Богородично" и в миналото е бил истински духовен център на Православната църква. Манастирът е издигнат от византийския император Андроник II Палеолог през 1282 год. в чест на победата на възстановената Палеологова Византия над Кралство Сицилия в битката при Берат. През X век, на мястото на езическия храм е построен храм на Света Троица. На 21 юли 1451 година Скендербег се венчава в манастира за Доника Кастриоти. На това паметно събитие присъстват всички участници в т.нар. лежка лига, както и представители на Неаполитанското кралство, Венецианската република и република Рагуза. Главният манастирски храм е изписан от известните иконописци от Корча братята Константин и Анастас Зограф през 1744 год. След падането на комунистическия режим в Албания целият манастир е реставриран с личното съдействие на архиепископ Анастасиос през 1999 год. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден: ДУРЪС – КРУЯ / преход 50 км в посока, 1,30 час/
Закуска. Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желание. Нощувка. Екскурзия Светът на Скендербег в Круя. Круя, градът, чието име значи „пролет“ е известен като роден за националния герой на Албания Скендербег, живял в началото на XV век. Емблематичен за Круя е замъкът-крепост, който през Средновековието е защитавал цялата област от нашествията на османските войски.
Разходка по старата османска чаршия до крепостта с Музея на Скендербег, представящ историята на албанския народ. Връщане в Дуръс. Свободно време за почивка. Вечеря. Нощувка.

7-ми ден: ДУРЪС – ЛЕЖА-ШКОДРА -ДУРЪС / преход 150 км в посока, 2,30 часа/
Закуска. Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желание. Екскурзия до Лежа и Шкодра – католическото сърце на Албания, познато като владенията на Скендербек. Отпътуване за град Лежа – център на католическата общност в Албания. Градът е разположен на река Дрин. Възникнал като илирийско селище в античността, той преминава през владичеството на Древна Гърция, Римската Империя, Първото българско царство и Венецианската Република. През средновековието градът придобива известност най-вече с основаната тук през 1444 год. от Скендербег Лежка Лига, чиято цел е борба срещу османските нашественици на Балканите и в частност в албанските владения. Именно в Лежа Скендербег намира смъртта си след тежко заболяване и бива погребан в църквата Св. Никола, която макар и в руини в наши дни е превърната в мемориал. Посещение на централната част на града, мемориала на Скендербег и паметника на майка Тереза. Продължаваме към Шкодра. Градът е разположен на източния бряг на Шкодренското езеро, откъм южната страна, между реките Дрин и Бояна. Той е един от най-старите градове в страната, основан през 4 век пр.н.е. като център на илирийското племе Ардиай. През 15 век Шкодра е най-важната крепост на Венецианската република в Албания. Много посетители смятат, че Шкодра е душата на Албания. Характерният облик на града се състои от съчетание на древни къщи и тесни улички, свързани с каменни стени и модерни сгради.Шкодренското езеро придава допълнително очарование на града. Там може да хапнете вкусна рибена чорба или типични местни ястия. Най—голямото езеро на Балканския полуостров се простира в две държави Черна гора и Албания. Независимо, че албанския дял на езерото е по-малък, то носи името на град Шкодра. На 130 метров каменист хълм в близост до град Шкодра се простират руините на шкодренската крепост Розафа, основана от илирите, възстановен от венецианците и османците. Легендата разказва, че Розафа е била жена, доброволно жертвана и погребана в укрепленията,за да подържа здравината и структурата на техните стени. Посещение на крепостта и свободно време за снимки в красивата местност, където се сливат двете реки Дрина и Бояна, като образуват красиви водни огледала. Връщане в хотела в Дуръс. Вечеря. Нощувка.

8-ми ден: ДУРЪС-ТИРАНА-СОФИЯ
Закуска. Трансфер до летището в Тирана за директен полет за България в 14,00ч. Кацане в София в 16,00ч

Полетно разписание:
Превозвач: European Air Charter
СофияТирана– 13:00 – 13:00 / местно време/
ТиранаСофия – 14:00 – 16:00 / местно време/

Тагове

Оферти - Албания |  Оферти - Дуръс |  Почивки - Албания |  Почивки - Дуръс |  Лято в чужбина - Албания |  Лято в чужбина - Дуръс

Избрани оферти